65 1 High Tide To Open Second Canna Cabana Location in Brampton, Ontario

CALGARY, AB, 12 Sept. 2023 – High Tide Inc. (“High Tide” atau“Syarikat”) (Nasdaq: HITI) (TSXV: HITI) (FSE: 2LYA), perusahaan berasaskan runcit yang memberi kesan tinggi yang dibina untuk memberi nilai dunia sebenar merentasi setiap komponen kanabis, hari ini mengumumkan bahawa kedai runcit kanabis Canna Cabana yang terletak di 9025 Airport Rd, Brampton, Ontario akan mula menjual produk kanabis rekreasi dan aksesori penggunaan dewasa pada Khamis, 14 September 2023. Pembukaan ini akan menandakan lokasi runcit berjenama Canna Cabana ke-156 High Tide di Kanada dan yang ke-52 di Ontario, Kanada yang terbesar.


High Tide Inc., 12 September 2023 (CNW Group/High Tide Inc.)

Brampton adalah sebuah bandar utama di Greater Toronto Area, merupakan bandar kesembilan paling ramai di Kanada, dan yang ketiga paling ramai di “Golden Horseshoe” di Ontario. Pernah terkenal dengan industri rumah hijau besarnya, ia mengekalkan nama “Flower City” dalam slogan dan dengan cepat bangkit sebagai salah satu perbandaran paling pelbagai di Kanada. Lokasi Canna Cabana kedua ini berada di penjuru tenggara bandar, berdekatan Mississauga, yang baru-baru ini meluluskan kedai kanabis sah. Terletak di pusat kuasa runcit dengan rangkaian kotak besar kebangsaan utama berdekatan, lokasi Canna Cabana baharu ini akan melayani lebih banyak ahli ELITE dan Cabana Club di Brampton dan jiran Mississauga.

“Memandangkan kejayaan lokasi Canna Cabana sedia ada kami di Brampton, sebuah bandar dengan penduduk hampir 700,000, saya teruja untuk membuka kedai kedua kami di perbandaran multibudaya yang berkembang pesat ini, yang merupakan salah satu bandar besar yang paling pesat berkembang di Kanada. Kelab Cabana kami berkembang dengan pesat di seluruh negara, dan model kelab diskaun inovatif kami diterima dengan sangat baik di seluruh Ontario. Saya sentiasa teruja melihat lokasi Canna Cabana lain ditubuhkan di Ontario, memandangkan purata kedai kami di wilayah terbesar Kanada menjual 3.4 kali purata jualan wilayah,” kata Raj Grover, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif High Tide.

“Melihat ke hadapan kepada pengumuman pendapatan suku tahun ketiga kami, yang akan difailkan selepas penutupan pasaran pada Khamis, saya menantikan berita lebih lanjut mengenai trajektori pertumbuhan High Tide yang berterusan. Seperti yang anda tahu, saya telah berkata beberapa kali bahawa objektif kami adalah untuk mencapai aliran tunai bebas positif menjelang akhir tahun ini. Saya menantikan untuk memberikan kemas kini mengenai ini, serta beberapa tawaran inovatif baru yang kami ada. Kami juga memantau rapat kadar reformasi perundangan dan peraturan yang berpotensi di AS dan bersedia untuk membawa model kelab diskaun pemenang kami ke pasaran kanabis terbesar di dunia secepat mungkin,” tambah Encik Grover.

MENGENAI HIGH TIDE

High Tide adalah perusahaan runcit progresif yang dibina di sekitar pengguna kanabis untuk melepaskan nilai penuh tumbuhan paling berkuasa di dunia. High Tide (HITI) secara unik dibina di sekitar pengguna kanabis, dengan operasi yang sepenuhnya pelbagai dan bersepadu merentasi semua komponen kanabis, termasuk:

Runcit Bata & Mortar: Canna CabanaTM adalah rangkaian runcit kanabis bukan francais terbesar di Kanada, dengan 155 lokasi semasa merentasi British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba dan Ontario dan semakin berkembang. Pada tahun 2021, Canna Cabana menjadi pengecer kelab diskaun kanabis pertama di Kanada.

Inovasi Runcit: FastendrTM adalah teknologi unik dan sepenuhnya automatik yang mengintegrasikan kios runcit dan loker pintar untuk memudahkan pengalaman membeli yang lebih baik melalui penjelajahan, pemesanan dan pengambilan.

Platform E-dagang: High Tide mengendalikan suite laman aksesori terkemuka di seluruh dunia, termasuk Grasscity.com, Smokecartel.com, Dailyhighclub.com, dan Dankstop.com.

CBD: High Tide terus menanam kemungkinan CBD pengguna melalui Nuleafnaturals.com, FABCBD.com, blessedcbd.de dan blessedcbd.co.uk.

Pengedaran Borong: High Tide terus menyimpan kategori kanabis dengan penyelesaian borong melalui ValiantTM.

Pelesenan: High Tide terus mendorong budaya kanabis ke hadapan melalui perkongsian dan perjanjian pelesenan segar di bawah nama jenama Famous BrandTM.

High Tide secara konsisten bergerak di hadapan arus, dinamakan sebagai salah satu Syarikat Pertumbuhan Teratas Kanada pada tahun 2021 dan 2022 oleh Majalah Laporan Perniagaan Globe and Mail dan diberi kedudukan nombor satu dalam kategori runcit pada senarai Syarikat Pertumbuhan Terpantas Amerika untuk 2023 oleh Financial Times. Untuk menemui impak penuh High Tide, lawati www.hightideinc.com. Untuk prestasi pelaburan, jangan lewatkan halaman profil High Tide di SEDAR+ dan EDGAR.

TSX Venture Exchange (“TSXV“) mahupun Penyedia Perkhidmatan Peraturannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar TSXV) tidak menerima tanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan pelepasan ini

AMARAN MENGENAI PERNYATAAN MASA DEPAN

Siaran akhbar ini mungkin mengandungi “maklumat masa depan” dan “pernyataan masa depan” dalam erti kata perundangan sekuriti yang berkenaan. Penggunaan mana-mana perkataan “boleh”, “berhasrat”, “jangka”, “percaya”, “akan”, “diunjurkan”, “dianggarkan” dan ungkapan serupa dan pernyataan yang berkaitan dengan perkara yang bukan fakta sejarah adalah bertujuan untuk mengenal pasti maklumat masa depan dan berdasarkan kepercayaan atau andaian Syarikat pada masa ini berkenaan hasil dan masa kejadian masa depan tersebut. Pernyataan pandangan ke hadapan di sini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pernyataan berkenaan: masa lokasi baru kami mula menjual produk kanabis rekreasi dan aksesori penggunaan dewasa, manfaat yang dijangka daripada lokasi kedai, termasuk perkhidmatan kepada ahli ELITE dan Cabana Club Syarikat, pertumbuhan dan populariti