Gaming26 IstockPhoto fergregory GAM3 Awards Return for Second Year to Celebrate Excellence in Web3 Gaming

Anugerah GAM3 2023 akan dianjurkan pada 14 Disember

LISBON, Portugal, 26 Oktober 2023Anugerah GAM3, acara penganugerahan terbesar yang mengiktiraf kecemerlangan dalam permainan web3, akan kembali untuk tahun keduanya dengan acara siaran langsung pada Khamis, 14 Disember yang dianjurkan oleh GAM3S.GG dan Magic Eden. Acara ini akan menyambut pencapaian terbaik industri dalam lebih daripada dua belas kategori permainan web3, termasuk Permainan Tahun Ini, Permainan Paling Ditunggu-tunggu, Anugerah Pilihan Rakyat dan Anugerah Pilihan Permainan. Pemenang akan berkongsi hadiah bernilai lebih daripada $2 juta yang disokong oleh rakan kongsi berprestij seperti Amazon, Google, Magic Eden, dan Blockchain Game Alliance.

Pencalonan akan bermula hari ini, 26 Oktober, secara langsung di GAM3S.GG, dan akan berjalan sehingga senarai pendek diumumkan sebelum undian akhir. Permainan akan dinilai berdasarkan pelbagai kriteria termasuk gelung utama, kebolehgunaan, faktor pemainan semula, unsur menyeronokkan, grafik, dan pengalaman permainan secara keseluruhan. Hanya permainan dengan versi boleh dimainkan secara langsung yang memenuhi kriteria yang disebutkan akan layak untuk pencalonan, kecuali kategori Permainan Paling Ditunggu-tunggu dan Anugerah Pilihan Rakyat.

Wajah yang dikenali dalam dunia permainan, termasuk pemimpin fikiran dan veteran industri, akan menjadi juri untuk menyokong sistem undian yang pelbagai dan telus. Juri tahun ini akan diketuai oleh wakil dari Amazon, Google, syarikat modal ventura permainan web3, blockchain terkemuka, dan ekosistem permainan terkemuka.

Pengasas Bersama & Ketua Pegawai Eksekutif GAM3S.GG, Omar Ghanem memberi komen mengenai berita hari ini: “Kematangan ruang permainan web3 akan dipantulkan dalam Anugerah GAM3 2023, yang akan merangkumi 12 bulan terakhir inovasi, tempoh yang ditandai dengan kreativiti tanpa sempadan. Acara tahun lalu berjaya dengan lebih daripada 250,000 undian, 20,000 penonton di pelbagai platform penstriman kami, dan $1 juta hadiah. Kami gembira angka-angka ini akan berkembang dalam edisi acara tahun ini dan menyerlahkan projek-projek inovatif yang menggerakkan industri permainan web3 ke hadapan.”

Judul-judul web3 baharu, dengan pengalaman permainan dan pengalaman yang inovatif, dijangka menjadi penantang kuat untuk kedudukan teratas di Anugerah GAM3, menjadikan persaingan tahun ini lebih sengit daripada sebelumnya. Mereka akan bersaing dengan permainan yang dianugerahkan pada tahun lalu, termasuk Pemenang Permainan Tahun Ini – Big Time, yang baru-baru ini melancarkan musim pra-musim & ekonomi permainannya; dan Shrapnel, pemenang Anugerah Paling Ditunggu-tunggu 2022, yang kini sedang mempersiapkan ujian bermain awam yang sangat dinantikan.

Chris Akhavan, Ketua Pegawai Permainan di Magic Eden menambah, “Magic Eden gembira untuk menganjurkan Anugerah GAM3 2023 bersama-sama dengan GAM3S.GG. Permainan web3 membuat kemajuan yang ketara dalam setahun kebelakangan ini, dan kami bersemangat untuk mengiktiraf permainan paling memberi kesan dalam industri. Acara ini tidak hanya membolehkan komuniti untuk menyambut pencapaian ketara dalam tahun kalendar yang lepas, tetapi juga memandang ke hadapan ke tahun 2024 yang menyeronokkan untuk permainan web3.”

Perkongsian dengan Magic Eden juga akan termasuk pencetakan khas sekitar acara Anugerah GAM3, yang berkaitan dengan semua peserta acara. Butiran lanjut mengenai NFT yang akan dicetak akan diumumkan pada tarikh kemudian.

Anugerah GAM3 2022 pertama menyambut lebih 100 permainan web3 yang dicalonkan dalam 16 kategori. Kategori-kategori ini direka untuk menghormati yang terbaik dalam permainan web3 seperti yang dipilih oleh panel pakar dan komuniti permainan. Anugerah GAM3 2023 melihat senarai yang sama kembali, dan memperkenalkan tiga kategori baharu: Permainan Berlawan Terbaik, Permainan Sukan Terbaik, dan Permainan Rantai Terbaik.

Anugerah tahun ini juga melihat kembalinya kategori Pencipta Kandungan Terbaik, yang menyaksikan Brycent memenangi tahun lalu – dengan pencipta menerima pengiktirafan lanjut & berjaya menandatangani untuk XSET, sebuah organisasi hiburan dan sukan profesional Amerika yang terkenal, sejurus selepas itu.

Keputusan juri akan mempunyai berat undian 90%, manakala undian komuniti akan menyumbang 10% kepada keputusan akhir. Walau bagaimanapun, kategori seperti Anugerah Pilihan Rakyat dan Pencipta Kandungan Terbaik akan bergantung sepenuhnya kepada undian komuniti, manakala Anugerah Pilihan Permainan melihat studio permainan mengundi permainan tahun ini yang paling disukai.

Tetap bersedia untuk kandungan eksklusif, wawancara juri, pengumuman finalis, dan lebih banyak menjelang tarikh acara 14 Disember. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: gam3s.gg/gam3awards/ atau gam3awards.com.

Hubungi Media:
press@mgroupsc.com

SUMBER: Magic Eden; GAM3S.GG