Mining 52 a pile of gold nuggets or gold ore on black background precious stone or lump of golden stone t20 pRypKj @pookpik EMINENT ANNOUNCES UPDATE TO PRIVATE PLACEMENT AND DEBT SETTLEMENT

VANCOUVER, BC, 15 September 2023 /CNW/ – Eminent Gold Corp. (“Eminent” atau “Syarikat“) (TSXV: EMNT) (OTCQB: EMGDF) mengumumkan bahawa ia menjangkakan akan menutup tranche kedua dan terakhir tawaran persendirian dan penyelesaian hutang pada atau sebelum 29 September 2023.

Untuk butiran lanjut mengenai tawaran persendirian dan penyelesaian hutang, lihat pelepasan berita Syarikat bertarikh 28 Jun 2023 dan 26 Julai 2023, setiap satu difailkan di bawah profil Syarikat di SEDAR di www.sedarplus.ca.

Mengenai Eminent

Eminent Gold adalah syarikat eksplorasi emas yang memberi tumpuan kepada mewujudkan nilai pemegang saham melalui eksplorasi dan penemuan deposit emas kelas dunia di Nevada. Pasukan pelbagai disiplinnya telah berjaya beberapa kali dalam penemuan emas dan membawa kepakaran serta idea-idea baru ke Great Basin. Aset eksplorasi Syarikat di Great Basin termasuk Hot Springs Range Project, Weepah, Gilbert South dan Spanish Moon District.

MEWAKILI LEMBAGA

“Paul Sun”

Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah

AMARAN MENGENAI MAKLUMAT YANG MENJADIKAN PERKARA MASA DEPAN

Kenyataan tertentu yang disertakan dalam pelepasan berita ini merupakan maklumat atau kenyataan yang menjadikan perkara masa depan (secara kolektif, “kenyataan yang menjadikan perkara masa depan”), termasuk yang dikenal pasti melalui ungkapan “menjangka”, “menganggap”, “percaya”, “merancang”, “menganggarkan”, “mengharapkan”, “berniat”, “mungkin”, “sepatutnya”, “akan” dan ungkapan serupa sejauh mana ianya berkaitan dengan Syarikat atau pengurusannya. Kenyataan yang menjadikan perkara masa depan bukan fakta sejarah tetapi mencerminkan jangkaan semasa mengenai keputusan atau peristiwa pada masa hadapan. Pelepasan berita ini mengandungi kenyataan yang menjadikan perkara masa depan. Kenyataan yang menjadikan perkara masa depan ini bukan jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko, ketidakpastian dan andaian yang sukar diramalkan. Kenyataan sedemikian adalah berdasarkan jangkaan semasa dan pelbagai anggaran, faktor dan andaian serta melibatkan risiko yang diketahui dan tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor lain yang tidak dapat dikawal. Kenyataan dan maklumat tersebut adalah berdasarkan banyak andaian berkenaan strategi perniagaan semasa dan masa depan serta persekitaran di mana Syarikat akan beroperasi pada masa depan. Syarikat tidak mengambil tanggungjawab untuk mengemaskini atau mengubah maklumat yang menjadikan perkara masa depan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan baharu melainkan dikehendaki oleh undang-undang. Para pembaca tidak sepatutnya meletakkan kebergantungan yang tidak wajar terhadap kenyataan yang menjadikan perkara masa depan oleh Syarikat.

Bursa Saham TSX Venture Exchange dan Perkhidmatan Penyelarasnya (seperti yang ditakrifkan dalam polisi Bursa Saham TSX Venture Exchange) tidak menerima tanggungjawab terhadap ketepatan atau kelengkapan pelepasan ini.

SUMBER Eminent Gold Corp.