SK Map E3 Lithium Provides Overview of Saskatchewan Lithium Assets

CALGARY, Alberta–12 September 2023–E3 LITHIUM LTD. (TSXV:ETL) (FSE:OW3) (OTCQX:EEMMF), “E3 Lithium” atau “Syarikat,” peneraju pembangunan lithium Alberta dan inovator teknologi pengekstrakan, hari ini menyediakan gambaran keseluruhan aset strategiknya di Saskatchewan, Kanada.

Gambaran Keseluruhan Aset Saskatchewan

E3 Lithium memiliki permit mineral untuk kira-kira 258 seksyen, atau 66,800 hektar, di tenggara Saskatchewan, yang menjamin hak eksplorasi dan pembangunan kepada sumber brine lithium di bawah tanah yang terletak dalam Formasi Duperow. Posisi tanah bersebelahan E3 Lithium, yang digariskan dalam peta di bawah, adalah kira-kira 15 kilometer di utara sempadan AS.

Tanah E3 Lithium terletak secara strategik di tengah-tengah kawasan Estevan, dikelilingi oleh tanah yang dipegang oleh penjelajah lithium Saskatchewan terkemuka yang lain. Eksplorasi lithium berhampiran pegangan tanah E3 Lithium telah melihat kemajuan positif baru-baru ini, termasuk kemas kini sumber, pensampelan lithium dan ujian takungan. Kepekatan lithium dalam Duperow dilaporkan setinggi 191 mg/L. Aktiviti perniagaan baru-baru ini di kawasan itu menunjukkan penilaian projek antara $40 juta hingga $70 juta.

Walaupun E3 Lithium terus mengutamakan pembangunan Projek Clearwater di Alberta, kedudukan tanah strategik di Saskatchewan menunjukkan minat Syarikat dalam memanfaatkan kepakarannya untuk menjana nilai untuk pemegang saham. E3 Lithium telah memegang tanah ini sejak 2021 dan telah mengikuti perkembangan di kawasan itu. Memandangkan minat kuat baru-baru ini di kawasan itu, Syarikat akan menilai laluan terbaik ke hadapan dengan niat untuk membuka kunci dan memaksimumkan nilai daripada aset strategik ini.

“Mendapatkan permit mineral di Saskatchewan telah membolehkan E3 Lithium memegang kedudukan tanah pusat di wilayah lithium baru dan berkembang,” kata Chris Doornbos, Presiden dan CEO E3 Lithium. “Fokus kami akan kekal pada aset teras kelas dunia kami di Alberta ketika kami secara aktif mengejar nilai untuk aset Saskatchewan kami.”

E3 Lithium Melantik Meadowbank Strategic Partners untuk menyediakan perkhidmatan perhubungan pelabur

Tertakluk kepada kelulusan kawal selia, berkuat kuasa 15 September 2023, E3 Lithium telah melantik Meadowbank Strategic Partners Inc. (Meadowbank) untuk menyediakan sokongan perkhidmatan perhubungan pelabur selaras dengan dasar TSX Venture Exchange TSXV. Meadowbank akan membantu memperluaskan kesedaran pelabur tentang perniagaan E3 Lithium dan berkomunikasi secara aktif dengan komuniti pelaburan.

Di bawah perjanjian itu, Meadowbank akan menerima pampasan sebanyak CAD$5,000 sebulan. Perjanjian itu adalah untuk tempoh awal enam bulan. Perjanjian itu boleh ditamatkan oleh salah satu pihak dengan notis 30 hari. Tiada faktor prestasi yang terkandung dalam perjanjian dan Meadowbank tidak akan menerima saham atau opsyen sebagai pampasan. Meadowbank dan E3 Lithium adalah entiti dan entiti yang tidak berkaitan dan tidak berhubungan dan pada masa perjanjian, Meadowbank mahupun prinsipalnya tidak mempunyai kepentingan, secara langsung atau tidak langsung, dalam sekuriti Syarikat.

ATAS NAMA LEMBAGA PENGARAH

Chris Doornbos, Presiden & CEO

E3 Lithium Ltd.

Mengenai E3 Lithium

E3 Lithium ialah sebuah syarikat pembangunan dengan jumlah 16.0 juta tan metrik setara karbonat lithium (LCE) Terukur dan Terunjuk dan 0.9 juta tan metrik LCE Tersirat sumber mineral1 di Alberta. Seperti yang digariskan dalam Penilaian Ekonomi Awal E3, Projek Clearwater Lithium mempunyai NPV8% USD 1.1 Bilion dengan IRR 32% sebelum cukai dan USD 820 Juta dengan IRR 27% selepas cukai1. Matlamat E3 Lithium adalah untuk menghasilkan produk lithium gred bateri ketulen tinggi, untuk memberi kuasa revolusi elektrik yang semakin meningkat. Dengan sumber lithium yang besar dan penyelesaian teknologi inovatif, E3 Lithium berpotensi untuk menghantar lithium ke pasaran dari salah satu bidang kuasa terbaik di dunia.

1: Laporan teknikal NI 43-101 Penilaian Ekonomi Awal (PEA) untuk Projek Clearwater Lithium dipinda pada 17 September 2021. Laporan Teknikal Sumber Mineral NI 43-101 untuk Hartanah North Rocky, berkuat kuasa 27 Oktober 2017, mengenal pasti 0.9Mt LCE (tersirat). Laporan Teknikal Sumber Mineral NI 43-101 untuk Projek Daerah Bashaw, berkuat kuasa 21 Mac 2023, mengenal pasti 16.0Mt LCE (diukur & terunjuk). Semua laporan boleh didapati di laman web E3 Lithium (e3lithium.ca/technical-reports) dan SEDAR+ (www.sedarplus.ca).

Kenyataan Prospektif dan Amaran

Siaran akhbar ini termasuk kenyataan prospektif tertentu serta objektif, strategi, kepercayaan dan niat pengurusan. Kenyataan prospektif sering dikenal pasti melalui perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “rancangan”, “jangkaan”, “anggaran”, “berniat” dan perkataan serupa yang merujuk kepada peristiwa dan keputusan masa depan. Kenyataan prospektif adalah berdasarkan pendapat dan jangkaan pengurusan semasa. Semua maklumat prospektif secara semula jadi adalah tidak pasti dan tertakluk kepada pelbagai andaian, risiko dan ketidakpastian, termasuk sifat spekulatif penerokaan dan pembangunan mineral, turun naik harga komoditi yang berubah-ubah, keberkesanan dan kebolehlaksanaan teknologi pengekstrakan lithium baru yang belum diuji atau dibuktikan pada skala komersial atau pada brine Syarikat, risiko persaingan dan ketersediaan pembiayaan, seperti yang dijelaskan lebih lanjut dalam pengemukaan sekuriti kami yang terkini yang boleh didapati di www.sedarplus.ca. Peristiwa atau keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada yang diunjurkan dalam kenyataan prospektif dan kami amaran terhadap andaian melampau ke atasnya. Kami menganggap tiada kewajipan untuk menyemak atau mengemas kini kenyataan prospektif ini kecuali diperlukan oleh undang-undang yang berkenaan.

Bursa Saham Venture TSX mahupun Penyedia Perkhidmatan Peraturannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Venture TSX) tidak menerima tanggungjawab atas ketepatan atau kelengkapan pelepasan ini.

Hubungi

E3 Lithium – Perhubungan Pelabur dan Media
Greg Foofat
Pengurus, Perhubungan Pelabur
investor@e3lithium.ca
587-324-2775

Pendedahan:

1) Pengarang Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga terdekat pengarang, tidak memiliki sebarang sekuriti syarikat-syarikat yang dinyatakan dalam Artikel ini. Pengarang menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan bagi pihak dan ditaja oleh, E3 Lithium Ltd. Market Jar Media Inc. telah atau menjangkakan akan menerima daripada Agensi Pemasaran Digital Rekod E3 Lithium Ltd (Native Ads Inc.) sehingga lima puluh tiga ribu dua ratus CAD untuk setiap tempoh 30 hari (22 hari perniagaan) tempoh kempen yang dijangka sehingga 365 hari kalendar (254 hari perniagaan).

3) Kenyataan dan pendapat yang dinyatakan adalah pendapat pengarang dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Pengarang bertanggungjawab sepenuhnya atas kesahihan kenyataan. Pengarang tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar.