close view man plugging charger into electric car charging port E3 Lithium to Present at the Bloor Street Capital Virtual Battery Metals Conference on November 10

CALGARY, Alberta–November 8, 2023–E3 LITHIUM LTD. (TSXV:ETL) (FSE:OW3) (OTCQX:EEMMF), “E3 Lithium” atau “Syarikat”, pemaju litium terkemuka Alberta dan peneraju teknologi pengekstrakan, gembira mengumumkan bahawa ia akan membentangkan di Persidangan Bahan Logam Bateri Maya Bloor Street Capital pada 10 November 2023.

Butiran:

Tarikh: Jumaat, 10 November 2023
Masa: 9:00 pagi PT / 10:00 pagi MT / 12:00 tengah hari ET
Sertai seminar web: pautan

Bagi mereka yang tidak dapat menyertai acara secara langsung pada hari persidangan, siaran web arkib juga akan disediakan di Laman Media E3 Lithium: https://www.e3lithium.ca/newsroom/in-the-media/.

UNTUK PIHAK LEMBAGA PENGAWASAN

Chris Doornbos, Presiden & CEO
E3 Lithium Ltd.

Mengenai E3 Lithium

E3 Lithium ialah sebuah syarikat pembangunan dengan jumlah sumber litium karbonat setara (LCE) 16.0 juta tan yang diukur dan ditunjukkan dan 0.9 juta tan LCE yang disangka1 di Alberta. Seperti yang diterangkan dalam Penilaian Ekonomi Awal E3, Projek Litium Clearwater mempunyai NPV8% sebanyak USD 1.1 bilion dengan pulangan dalaman 32% sebelum cukai dan USD 820 juta dengan pulangan dalaman 27% selepas cukai1. Matlamat E3 Lithium ialah menghasilkan produk litium berkualiti tinggi untuk guna bateri bagi menggerakkan revolusi elektrik yang sedang berkembang. Dengan sumber litium yang besar dan penyelesaian teknologi inovatif, E3 Lithium berpotensi menghantar litium ke pasaran dari salah satu jurisdiksi terbaik di dunia.

1: Laporan Teknikal PEA (Penilaian Ekonomi Awal) Projek Litium Clearwater NI 43-101 telah dipinda pada 17 September 2021. Gordon MacMillan, P.Geol, QP, Fluid Domains Inc. dan Grahame Binks, MAusIMM, QP (Metallurgy), bekas Sedgman Canada Limited (Tarikh Laporan: 15 Jun 2018, Tarikh Kesan: 4 Jun 2018, Tarikh Pindaan: 17 September 2021). Laporan Sumber Mineral NI 43-101 untuk Hartanah Rocky Utara, berkuat kuasa 27 Oktober 2017, mengenal pasti 0.9Mt LCE (disangka). Laporan Sumber Mineral NI 43-101 untuk Kawasan Bashaw, berkuat kuasa 21 Mac 2023, mengenal pasti 16.0Mt LCE (diukur & ditunjukkan). Semua laporan boleh didapati di laman web E3 Lithium (e3lithium.ca/technical-reports) dan SEDAR+ (www.sedarplus.ca).

Kenyataan Pandangan Masa Depan dan Amaran

Kenyataan berita ini termasuk beberapa kenyataan pandangan masa depan serta objektif, strategi, kepercayaan dan niat pengurusan. Kenyataan pandangan masa depan sering dikenal pasti oleh perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “menjangka”, “menganggarkan”, “berniat” dan perkataan serupa yang merujuk kepada peristiwa dan keputusan masa depan. Kenyataan pandangan masa depan berdasarkan pendapat dan jangkaan semasa pengurusan. Semua maklumat pandangan masa depan secara luarannya tidak pasti dan tertakluk kepada pelbagai anggapan, risiko dan ketidakpastian, termasuk sifat spekulatif eksplorasi dan pembangunan mineral, fluktuasi harga komoditi, keberkesanan dan kebolehlaksanaan teknologi pengekstrakan litium muncul yang belum diuji atau dibuktikan pada skala komersial atau pada air garam Syarikat, risiko persaingan dan ketersediaan pembiayaan, seperti yang dijelaskan dengan terperinci dalam penyataan berkaitan terbaru yang boleh didapati di www.sedarplus.ca. Kejadian atau keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dalam kenyataan pandangan masa depan dan kami memberi amaran terhadap bergantung sepenuhnya ke atasnya. Kami tidak menanggung sebarang obligasi untuk menyemak atau mengemaskini kenyataan ini kecuali diperlukan oleh undang-undang yang berkuat kuasa.

Bursa Saham Venture TSX tidak menerima tanggungjawab bagi kecukupan atau ketepatan pengeluaran ini.

Hubungan

Hubungan Pelabur dan Media E3 Lithium

Greg Foofat
Pengurus Hubungan Pelabur
investor@e3lithium.ca
587-324-2775

Pendedahan:

1) Penulis rencana ini, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak memiliki sekuriti syarikat yang disenaraikan dalam rencana ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam rencana ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Rencana ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh E3 Lithium Ltd. Market Jar Media Inc. telah atau dijangka menerima sehingga tiga puluh tiga ribu dua ratus CAD dari E3 Lithium Ltd untuk setiap tempoh 30 hari (22 hari kerja) yang dijangka sehingga 365 hari kalendar (254 hari kerja).

3) Pernyataan dan pendapat yang dinyatakan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis bertanggungjawab penuh terhadap kesahan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk rencana ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau menyindir rencana ini. Maklumat yang diberikan di atas adalah untuk maksud maklumat sahaja dan bukan cadangan untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. memerlukan penulis sumbang untuk mendedahkan sebarang pegangan saham dalam, atau hubungan ekonomi dengan, syarikat yang mereka tulis. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk menyediakan maklumat ini dengan tepat dan Market Jar Media Inc. tidak mempunyai cara untuk mengesahkan ketepatannya.

4) Rencana ini tidak menyediakan nasihat pelaburan. Semua pelaburan membawa risiko dan setiap pembaca digalakkan berunding dengan penasihat kewangan peribadi. Sebarang tindakan pembaca akibat maklumat di atas adalah tanggungjawab penuh pembaca sendiri.