WASHINGTON, 8 Sept. 2023 – Hari ini Metrea mengumumkan bahawa Defense Innovation Unit (DIU) baru-baru ini memilih Metrea Simulations (MSIM) sebagai pembekal perisian tunggal untuk program Virtual Training for Air Dominance (VTRAD) mereka, untuk menyokong 19th Air Force dan U.S. Air Force Air Education and Training Command (AETC). Menggunakan NOR, platform simulasi MSIM, VTRAD akan membolehkan latihan keupayaan tertinggi yang mampu dan boleh skala untuk juruterbang pejuang dan pengebom Tentera Udara dalam latihan. MSIM akan menyampaikan prototaip kokpit dan model penerbangan T-38C keupayaan tinggi maya serta persekitaran latihan sintetik yang boleh menyokong acara latihan silibus maya FBF.

Metrea is on contract with DIU to create a T-38C prototype within NOR – an ultimate-fidelity simulation.

“Berbilion pengguna di seluruh dunia sedang mendorong inovasi yang berterusan dalam ekosistem permainan komersial, tetapi terlalu kerap pengguna simulasi tentera terperangkap berdekad di belakang,” kata Niclas Colliander, Pengarah Urusan, MSIM. “Dengan NOR, Metrea telah membina platform simulasi untuk pengguna tentera yang akan sentiasa mendapat manfaat daripada penambahbaikan industri permainan komersial. Kami sangat teruja untuk berkerjasama dengan DIU dan 19th Air Force untuk menyampaikan keupayaan ini untuk membantu juruterbang baru berlatih dengan lebih baik, lebih cepat, dan beberapa perintah magnitud lebih mampu.”

Metrea Simulations akan mempamerkan NOR di Persidangan Udara, Angkasa dan Siber AFA minggu depan, di booth #202. Hubungi events@metrea.aero untuk menempah slot masa di rig simulasi.

Mengenai Metrea

Metrea Simulations (MSIM) ditubuhkan dengan tujuan untuk memanfaatkan kuasa dan inovasi ekosistem permainan komersial untuk menyokong alat simulasi yang lebih baik untuk pengguna keselamatan negara. MSIM telah membina platform simulasi mereka, yang disebut NOR, di atas Unreal Engine, salah satu enjin permainan komersial terkemuka.

Metrea Simulations adalah sebahagian daripada Metrea. Metrea menyediakan kesan sebagai perkhidmatan kepada rakan kongsi keselamatan negara dalam lima domain dan lebih dari dua belas bidang penyelesaian berorientasikan misi, termasuk ISR udara, peperangan elektronik, komunikasi, pengisian minyak udara, ISR berasaskan angkasa, dan simulasi canggih. MSIM beribu pejabat di Stockholm, Sweden untuk mendapat manfaat daripada industri permainan yang kukuh. Metrea beribu pejabat di Washington, DC dengan kemudahan di seluruh Amerika Syarikat, United Kingdom, dan EU.

MEDIA CONTACT:communications@metrea.aero

SUMBER Metrea