Persidangan industri utama akan mempamerkan data daripada Program Kemungkinan Bayi Baru CBR®
TRUMBULL, Conn., 8 Sept. 2023 — CooperSurgical, pemimpin global dalam kesuburan dan kesihatan wanita, mengumumkan bahawa Cord Blood Registry® (CBR®) akan memainkan peranan penting dalam mesyuarat Cord Blood Connect yang akan datang dari 8 Septemberth – 11th, iaitu mesyuarat tahunan Persatuan Darah Tali Pusat. Persatuan Darah Tali Pusat adalah sebuah organisasi antarabangsa nonprofit yang menggalakkan pemeliharaan sel stem bayi baru lahir awam dan keluarga serta mempercepatkan penggunaan darah tali pusat dan tisu kelahiran untuk memberi manfaat kepada pesakit dan memajukan perubatan.

“Cord Blood Connect adalah mesyuarat penting bagi bank darah tali pusat awam dan keluarga, membolehkan mereka satu forum untuk membincangkan inovasi industri, keperluan pesakit, dan piawaian industri yang berubah,” kata Holly Sheffield, Presiden, CooperSurgical. “Kami berbesar hati menjadi Penaja Platinum acara ini, dan untuk membentangkan data saintifik baru, serta mengatur forum dengan suara industri utama untuk membincangkan masa depan perbankan darah tali pusat. Kehadiran dan penyertaan kami adalah satu contoh komitmen CooperSurgical untuk meningkatkan industri ini.”
Abstrak CBR bertajuk “Pengalaman dengan pendaftaran dan pelepasan dalam program keperluan perubatan di bank darah tali pusat swasta besar AS” diterima sebagai persembahan poster di Cord Blood Connect. Objektif kajian itu adalah untuk meneliti indikasi untuk pendaftaran dan pelepasan unit dalam Program Kemungkinan Bayi Baru CBR. Melalui program ini, CBR menawarkan pemprosesan darah tali pusat dan tisu percuma serta penyimpanan lima tahun kepada keluarga dengan keperluan perubatan yang layak. Hasil kajian itu menunjukkan struktur Program Kemungkinan Bayi Baru berkesan dalam mengenal pasti keluarga yang mempunyai kemungkinan yang lebih tinggi untuk menggunakan unit darah tali pusat mereka untuk transplant atau infusi eksperimen. Para penyiasat juga menyatakan bahawa bank darah tali pusat perlu terus menilai semula kriteria kelayakan untuk program keperluan perubatan mereka sejajar dengan kemas kini yang relevan dalam potensi kegunaan sel stem bayi baru lahir termasuk perubahan dalam indikasi perubatan transplant dan prosedur rawatan, serta ujian klinikal dan protokol eksperimen menggunakan unit darah tali pusat yang berkaitan. Penyelidikan masa depan yang berkaitan dengan laluan rujukan ke program keperluan perubatan mungkin memberi maklumat tentang jurang pendidikan dalam kalangan penyedia kesihatan wanita.
“Kami gembira melihat Program Kemungkinan Bayi Baru kami diketengahkan sebagai persembahan poster di Cord Blood Connect,” kata Peter Bawin, Naib Presiden Global, Sains Komersial Hayat, CooperSurgical. “Program ini direka dengan keluarga dalam fikiran, terutama jika sejarah kesihatan tertentu menunjukkan keperluan perubatan yang berpotensi dirawat menggunakan sel stem bayi baru lahir. Sebagai syarikat sel stem bayi baru lahir swasta terbesar di dunia, kami gembira dapat memimpin dalam mencari cara untuk memperluaskan akses kepada lebih banyak keluarga, terutama apabila sains terus berkembang di sekitar bidang perubatan ini.”
Encik Bawin akan mengatur panel bertajuk “Masa Depan Perbankan Darah Tali Pusat” pada Sabtu, 9 Septemberth yang menampilkan pemimpin global daripada bank darah tali pusat keluarga dan awam utama. Panel itu akan membincangkan cabaran yang dihadapi industri, bersama peluang yang wujud memandangkan perubahan landskap dalam transplant hematopoietik dan bidang sel terapi yang semakin berkembang. Ia juga merancang untuk meneroka bagaimana bank darah tali pusat boleh proaktif dalam membentuk masa depan industri.
Untuk maklumat lanjut mengenai Cord Blood Connect dan penyertaan CBR, sila layari https://www.cb-association.org/cord-blood-connect.
Mengenai CBR oleh CooperSurgicalCord Blood Registry® (CBR®) adalah syarikat sel stem bayi baru lahir swasta terbesar di dunia, membantu ibu bapa menyimpan sel stem daripada darah tali pusat dan tisu tali pusat untuk anak-anak mereka. Ditubuhkan pada 1994, CBR adalah pilihan #1 untuk ibu bapa1 dan paling disyorkan oleh OB/GYN untuk pemeliharaan sel stem bayi baru.2 Syarikat ini telah melepaskan lebih daripada 700 sampel yang bertujuan untuk digunakan dalam perubatan transplant dan aplikasi perubatan regeneratif terkawal selia. CBR ada di sini untuk membantu memperluaskan kemungkinan apa yang boleh dilakukan terapi sel stem bayi baru untuk keluarga dan memberi keyakinan kepada ibu bapa untuk Bank pada CBR. Maklumat lanjut boleh didapati di www.cordblood.com.
Mengenai CooperSurgicalCooperSurgical® adalah syarikat kesuburan dan kesihatan wanita terkemuka yang berdedikasi untuk meletakkan masa di sisi wanita, bayi, dan keluarga pada saat kesihatan yang paling penting dalam kehidupan. CooperSurgical berada di barisan hadapan menyampaikan teknologi bantuan reproduksi berbantu dan penyelesaian genomik inovatif yang meningkatkan kerja pakar ART untuk manfaat keluarga. Kami kini menawarkan lebih daripada 600 peranti perubatan yang relevan secara klinikal kepada penyedia penjagaan kesihatan wanita, termasuk pilihan ujian dan rawatan.
CooperSurgical adalah anak syarikat milik penuh CooperCompanies (NYSE: COO). CooperSurgical, beribu pejabat di Trumbull, CT, menghasilkan dan memasarkan pelbagai produk dan perkhidmatan untuk digunakan oleh klinik penjagaan kesihatan wanita. Maklumat lanjut boleh didapati di www.coopersurgical.com.
Mengenai CooperCompaniesCooperCompanies (“Cooper”) adalah syarikat peranti perubatan global yang disenaraikan secara awam di NYSE (NYSE: COO). Cooper beroperasi melalui dua unit perniagaan, CooperVision dan CooperSurgical. CooperVision membawa perspektif segar tentang penjagaan penglihatan dengan komitmen untuk membangunkan pelbagai produk berkualiti tinggi untuk pemakai kanta sentuh dan menyediakan sokongan pengamal yang ditumpukan. CooperSurgical komited untuk memajukan kesihatan wanita, bayi dan keluarga dengan portfolio pelbagai produk dan perkhidmatannya yang memberi tumpuan kepada peranti perubatan dan kesuburan & genomik. Beribu pejabat di San Ramon, Calif., Cooper mempunyai lebih daripada 15,000 pekerja dengan produk yang dijual di lebih daripada 130 negara. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.coopercos.com.
Penafian:Penggunaan darah tali pusat ditentukan oleh doktor yang merawat dan institusi di mana rawatan diberikan. Darah tali pusat tidak dijamin untuk berfungsi atau memberi manfaat perubatan. Bank darah tali pusat tidak menyediakan nasihat perubatan. Ibu bapa disyorkan untuk berbincang dengan doktor mereka tentang keperluan perubatan keluarga mereka.