Syarikat botol minuman keluarga menyumbang $250,000 kepada badan amal tempatan di 29 komuniti

TORONTO, 12 Sept. 2023 /CNW/ – Coca-Cola Canada Bottling Limited (Coke Canada Bottling) memulakan sambutan Hari Jadi ke-5 tempatan hari ini bersama pekerja di kemudahan di seluruh negara. Untuk menandakan tonggak sejarah itu, pekerja di seluruh Canada akan mengambil bahagian dalam inisiatif kesukarelawanan sepanjang September, seperti penanaman pokok dan inisiatif pengumpulan dana, dengan rakan-rakan tempatan. Di samping itu, Coke Canada akan menyumbang sejumlah $250,000 kepada badan amal tempatan di seluruh negara di komuniti di mana mereka beroperasi. Tonggak sejarah itu adalah peluang untuk mengiktiraf dan meraikan rakyat Coke Canada sambil memberi inspirasi kepada semua orang tentang kemungkinan masa depan.


Coca-Cola Canada Bottling Limited (CNW Group/Coca-Cola Canada Limited)

“Sebagai perniagaan bebas, meraikan Hari Jadi ke-5 adalah satu tonggak penting, dan satu yang membolehkan kami menyatakan rasa terima kasih sambil mengiktiraf orang luar biasa yang membantu membentuk Coke Canada untuk masa depan,” kata Todd Parsons, Ketua Pegawai Eksekutif Coke Canada Bottling. “Selama lima tahun kebelakangan ini, kami telah dipandu oleh misi kami untuk menyampaikan optimisme dan mewujudkan masa depan yang lebih baik. Dengan kuasa kolektif pasukan luar biasa kami, kami bersedia menjadi Pengilang Terhebat yang Dibina oleh Orang Terbaik”.

Coke Canada ditubuhkan pada 2018 apabila keluarga Tanenbaum dan Bridgeman menjadi pemilik francais botol dan pengedaran Coca-Cola Kanada. Kepimpinan Coke Canada akan melawat sekurang-kurangnya 18 bandar, bermula hari ini di Chatham-Kent, Ontario.

Perihal Coca-Cola Canada Bottling Ltd.

Coke Canada Bottling adalah perniagaan bebas yang dimiliki keluarga, dengan lebih 6,000 pekerja yang pelbagai di seluruh negara. Sebagai Pengilang Tempatan Canada, syarikat ini beroperasi di setiap wilayah melalui lebih 50 pusat jualan dan pengedaran dan lima kemudahan pembuatan. Coke Canada Bottling dengan bangganya membuat, mengedar, memasarkan, dan menjual minuman paling disukai yang dinikmati rakyat Kanada termasuk: Coca-Cola®, Diet Coke®, Coca-Cola® Zero Sugar, Sprite®, Fanta®, Barq’s®, NESTEA®, POWERADE®, DASANI®, vitaminwater®, dan mengedarkan jenama rakan kongsi termasuk Canada Dry®, Monster Energy®, dan A&W®.

Keluarga Coke Canada Bottling adalah pasukan yang bertekad untuk mewujudkan masa depan yang lebih baik dan membawa optimisme dengan membawa nilai mampan untuk pekerja, pelanggan, dan pengguna kami, membesar dengan penuh tanggungjawab, dan membuat perbezaan positif dalam komuniti di mana kami beroperasi.

Lawati www.CokeCanada.com untuk ketahui lebih lanjut.

SUMBER Coca-Cola Canada Limited