Cannabis18 rbspace CANADABIS CAPITAL, WITH SUB STIGMA GROW, ANNOUNCES INDUSTRY-LEADING ACHIEVEMENT AFTER WINNING PRODUCT OF THE YEAR AWARD AND PROVIDES CORPORATE UPDATE

CALGARY, AB, Oct. 25, 2023 /CNW/ – CanadaBis Capital Inc. (the “Company” or “CanadaBis“) (TSXV: CANB), sebuah syarikat kanabis premium Kanada yang terintegrasi secara menegak, bangga mengumumkan pencapaian tanda aras dengan anak syarikatnya Stigma Grow menerima anugerah Grow Up Industry’s anugerah Produk Tahun 2023 yang diidam-idamkan untuk Dab Bods’ Phoenix Tears (“Phoenix Tears“). Kami merakamkan ucapan tahniah yang ikhlas kepada kakitangan kami yang berdedikasi di Stigma Grow, di mana kerja keras berterusan dan komitmen mereka untuk kecemerlangan telah membawa kepada anugerah ini. Kami juga berbesar hati untuk berkongsi terkini mengenai jadual pelaporan korporat Syarikat sehingga tahun takwim 2023.


CanadaBis Capital Inc. Logo (CNW Group/CanadaBis Capital Inc.)

ANUGERAH PRODUK TAHUN

Menjadi penerima Anugerah Produk Tahun bukan sahaja mencerminkan keupayaan Syarikat untuk menghasilkan produk berkualiti; ia mewakili satu penghormatan terhadap usaha gigih dan dedikasi tenaga kerja kami yang luar biasa. Dengan lebih 13,000 undian daripada pelanggan, perhimpunan undian rekod ini memberi penghormatan kepada penanam, pengedar dan pembekal kanabis terbaik di Kanada, sebagai bukti pasaran kanabis Kanada yang dinamik dan pesat pertumbuhannya.

“Kami amat bangga dengan pencapaian luar biasa ini, yang menunjukkan komitmen kami yang tidak berbelah bagi kepada kualiti, inovasi, dan usaha gigih pasukan kami di Stigma Grow. Dedikasi mereka telah memainkan peranan penting dalam meletakkan CanadaBis Capital sebagai pemain terkemuka dalam industri kanabis,” ujar Travis McIntyre, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif CanadaBis Capital. “Menerima anugerah Produk Tahun ini menekankan keupayaan kami dalam menetapkan piawaian industri dan menyediakan produk-produk berkualiti tinggi dan banyak dicari oleh pelanggan berharga kami.”

TERKINI KORPORAT

Berikutan dua belas bulan yang berjaya, Syarikat juga berbesar hati untuk mengesahkan bahawa keputusan kewangan dan operasi untuk tahun kewangan berakhir 31 Julai 2023 dijangka akan dikeluarkan dan difailkan pada lewat November 2023. Kami berharap untuk memaparkan kemajuan dan tonggak yang dicapai oleh CanadaBis sepanjang tahun kewangan 2023 penuh, yang terus membina peningkatan bermakna dalam hasil kasar, pendapatan bersih dan pendapatan sesaham yang dilaporkan semasa tahun-tahun terdahulu.

Sebagai pemimpin berwibawa dalam industri kanabis, CanadaBis Capital dan Stigma Grow terus memberi tumpuan untuk mengekalkan kedudukan pasaran kami yang kukuh dengan menyediakan pengalaman perkhidmatan pelanggan yang cemerlang disimbingi fokus ke atas keuntungan dan pertumbuhan yang stabil. Pendekatan strategik kami terhadap pengalokasian modal, pelaburan dalam produk-produk baharu dan pengetahuan industri tanpa tandingan merupakan penyumbang utama yang menyokong matlamat kami untuk menjana keuntungan mampan sambil menyediakan produk-produk baharu dan inovatif.

MENGENAI CANADABIS CAPITAL INC.

CanadaBis Capital Inc. (TSXV:CANB) ialah sebuah syarikat kanabis terintegrasi secara menegak Kanada yang memberi tumpuan untuk mencapai pertumbuhan skala besar, dari penanaman hingga runcit, dalam pasaran kanabis global yang sedang berkembesan pesat. Dengan menyasarkan peluang pertumbuhan organik bersama rakan kongsi yang sesuai, kami terus memberi tumpuan untuk mengenal pasti dan memanfaatkan peluang untuk tumbuh, meluaskan skop dan terus memimpin industri kami.

Anak syarikat berintegrasi kami:

  • Stigma Pharmaceuticals Inc. – 100% dimiliki
  • 1998643 Alberta Ltd. (beroperasi sebagai “Stigma Grow“) – 100% dimiliki; www.stigmagrow.ca
  • Full Spectrum Labs Ltd. (beroperasi sebagai “Stigma Roots“) – 100% dimiliki
  • 2103157 Alberta Ltd. (beroperasi sebagai “INDICAtive Collection“) -100% dimiliki; www.indicativecollection.ca
  • Goldstream Cannabis Inc. – 95% dimiliki
MENGENAI STIGMA GROW

Stigma Grow ialah syarikat penanaman dan pengekstrakan kanabis terkini yang berada dalam kedudukan yang menguntungkan untuk memenuhi permintaan pasaran yang tidak terpenuhi dan stigma dalam industri kanabis sah secara terus menerus, dengan produk-produk yang direka untuk mengganggu status quo dan mengubah secara dramatik perbualan mengenai industri kanabis sah di Kanada.

PENGAKUMAN

Ukuran Bukan GAAP

Berita ini mengandungi ukuran prestasi kewangan iaitu Penyesuaian EBITDA, satu ukuran yang tidak diiktiraf atau ditakrifkan di bawah IFRS (”Ukuran Bukan GAAP”). Oleh itu, data ini mungkin tidak boleh dibandingkan dengan data yang dikemukakan oleh syarikat kanabis yang lain. Untuk penjelasan dan penyelarasan Penyesuaian EBITDA kepada maklumat kewangan berkaitan yang dikemukakan dalam Penyata Kewangan yang disediakan mengikut IFRS, rujuklah kepada Laporan Pengurusan dan Kewangan untuk tiga dan enam bulan berakhir 31 Januari 2023. Syarikat percaya bahawa Penyesuaian EBITDA merupakan petunjuk berguna prestasi operasi dan secara khususnya digunakan oleh pengurusan untuk menilai prestasi kewangan dan operasi Syarikat.

Penyesuaian EBITDA merupakan ukuran prestasi Syarikat. Ia bertujuan untuk memberikan proxy aliran tunai operasi Syarikat dan secara meluas digunakan oleh analis industri untuk membandingkan CanadaBis dengan pesaingnya serta meramalkan prestasi kewangan masa depan Syarikat. Penyesuaian EBITDA meningkatkan kesetandingan antara syarikat berbanding dengan mengeluarkan variabiliti yang timbul daripada perbezaan struktur modal, keputusan pengurusan berkaitan alokasi sumber, dan kesan penyesuaian nilai adil terhadap aset biologikal, persediaan, dan instrumen kewangan, yang mungkin bersifat volatil dari segi tempoh ke tempoh. Penyesuaian EBTIDA bukanlah ukuran yang diiktiraf, ditakrifkan atau distandarkan di bawah IFRS. Syarikat mengira Penyesuaian EBITDA sebagai berikut: