SINGAPURA, 11 Sept. 2023 — Canaan Inc. (NASDAQ: CAN) (“Canaan” atau “Syarikat”), penyedia penyelesaian pengkomputeran prestasi tinggi terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan menganjurkan Avalon Bitcoin & Crypto Day di The Ritz-Carlton, Millenia Singapore pada 12 September 2023, untuk meraikan Ulang Tahun ke-10 Syarikat. Persidangan itu akan menampilkan lebih daripada 400 pelanggan, rakan perniagaan, dan pemegang kepentingan.

Untuk maklumat lanjut dan pembaruan berterusan mengenai Persidangan Ulang Tahun ke-10 Canaan, sila layari: https://www.canaan.io/act/index.html.

Mengenai Canaan Inc.

Ditubuhkan pada 2013, Canaan Inc. (NASDAQ: CAN), adalah sebuah syarikat teknologi yang memberi tumpuan kepada reka bentuk cip pengkomputeran prestasi tinggi ASIC, penyelidikan dan pembangunan cip, pengeluaran peralatan pengkomputeran, dan perkhidmatan perisian. Visi Canaan adalah “pengkomputeran super adalah apa yang kami lakukan, pengayaan sosial adalah mengapa kami melakukannya.” Canaan mempunyai pengalaman yang luas dalam reka bentuk cip dan pengeluaran yang dilancarkan dalam bidang ASIC. Pada 2013, di bawah kepimpinan Encik Nangeng Zhang, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, pasukan pengasas Canaan menghantar kepada pelanggannya di seluruh dunia kumpulan pertama mesin perlombongan yang menggabungkan teknologi ASIC dalam sejarah bitcoin di bawah jenama Avalon. Pada 2018, Canaan melancarkan cip AI tepi komersial RISC-V seni bina pertama di dunia. Pada 2019, Canaan menyempurnakan tawaran awam awalnya di Bursa Nasdaq Global. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Canaan, sila layari https://www.canaan.io/.

Penafian Liabiliti

Pengumuman ini mengandungi pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan ini dibuat di bawah peruntukan “pelabuhan selamat” Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan pandangan ke hadapan ini boleh dikenal pasti dengan terminologi seperti “akan”, “menjangkakan”, “masa depan”, “bermaksud”, “merancang”, “percaya”, “anggaran” dan pernyataan serupa. Antara lain, tinjauan perniagaan dan petikan daripada pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi Canaan Inc., mengandungi pernyataan pandangan ke hadapan. Canaan Inc. juga boleh membuat pernyataan pandangan ke hadapan secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Pernyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Canaan Inc., adalah pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan melibatkan risiko dan ketidakpastian intrinsik. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam sebarang pernyataan pandangan ke hadapan, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan Syarikat; pertumbuhan industri bitcoin dan harga bitcoin yang dijangka; jangkaan Syarikat mengenai permintaan dan penerimaan pasaran untuk produknya, terutamanya mesin perlombongan bitcoin; jangkaan Syarikat mengenai mengekalkan dan mengukuhkan hubungannya dengan rakan pengeluaran dan pelanggan; pelan pelaburan dan strategi Syarikat, turun naik dalam keputusan operasi suku tahunan Syarikat; persaingan dalam industri di China; dan dasar dan peraturan kerajaan yang berkaitan dengan Syarikat dan cryptocurrency. Maklumat selanjutnya mengenai risiko-risiko ini dimasukkan dalam pengemukaan Syarikat kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam siaran akhbar ini dan dalam lampiran adalah setakat tarikh siaran akhbar ini, dan Canaan Inc. tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini sebarang pernyataan pandangan ke hadapan, kecuali sebagaimana yang dikehendaki di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungi Hubungan Pelabur:

Canaan Inc.
Cik Xi Zhang
E-mel: IR@canaan-creative.com

ICR, LLC.
Robin Yang
Tel: +1 (347) 396-3281
E-mel: canaan.ir@icrinc.com

SUMBER Canaan Inc.