13 5 CAE increases pilot and cabin crew training capacity in Madrid for Air Europa
  • Simulator penerbangan penuh B737NG akan dikerahkan
  • CAE Madrid akan menjadi pusat latihan juruterbang dan anak kapal Air Europa

MADRID, 18 Sept. 2023 /CNW/ – CAE dan Air Europa hari ini mengumumkan bahawa mereka membina ke atas perkongsian jangka panjang mereka dengan perjanjian jangka panjang untuk menyediakan latihan juruterbang dan anak kapal kabin di Madrid, Sepanyol. Sebagai sebahagian daripada perjanjian ini, CAE akan mengerahkan simulator penerbangan penuh (FFS) B737NG di pusat latihannya di Madrid pada Oktober 2023. FFS Generasi Terkini CAE 7000 XR-Series Tahap D akan menyediakan pengalaman latihan juruterbang yang menyerap dan menambah kapasiti latihan untuk menyokong pertumbuhan Air Europa dan Air Europa Express. Di samping itu, CAE Madrid akan menjadi pusat latihan anak kapal kabin Air Europa, dengan pelatih pintu B787 baharu membawa keupayaan baharu ke pusat itu.

“Latihan berterusan para profesional kami adalah sebahagian penting daripada strategi operasi Air Europa. Melakukannya dengan penyelesaian dan sumber CAE telah menjadi jaminan kecekapan dan perkhidmatan yang baik selama bertahun-tahun, dan kami gembira dapat memperbaharui kepercayaan itu, terutama sekarang setelah kami menyelesaikan proses penyatuan armada kami di sekitar model Boeing 737-800 dan Boeing 787″, kata John Baiget, Ketua Pegawai Operasi Air Europa.

“Dengan pengerahan FFS B737NG canggih dan peralatan keselamatan kabin baharu di CAE Madrid, kami menambah dan memusatkan kapasiti latihan juruterbang dan anak kapal kabin penting untuk Air Europa dan memperkukuh hubungan kami dengan rakan kongsi lama,” kata Michel Azar-Hmouda, Naib Presiden CAE, Penerbangan Komersial Global Aviation Training. “Ramalan Bakat Penerbangan CAE meramalkan keperluan 44,000 juruterbang komersial baharu dan 75,000 ahli anak kapal kabin baharu di Eropah dalam tempoh sepuluh tahun akan datang, dan Air Europa boleh mengharapkan CAE untuk membantu menjamin bekalan tenaga kerja terlatih yang mantap untuk operasinya yang semakin berkembang.”

CAE telah menjadi penyedia latihan pilihan Air Europa sejak 2010 dan Air Europa Express sejak 2015. Selain operasinya di Madrid untuk Air Europa, CAE mengoperasikan FFS B737NG di Pusat Latihan CAE Palma De Mallorca – Air Europa Training Centre. Lebih 800 juruterbang Air Europa dan Air Europa Express dan 2,000 anak kapal kabin akan dilatih setiap tahun di kedua-dua pusat.

CAE Madrid adalah pusat latihan penerbangan komersial berkhidmat penuh yang menawarkan pelbagai penyelesaian latihan juruterbang, anak kapal kabin, dan Ab Initio. Apabila simulator FFS memasuki perkhidmatan, pusat itu akan mengoperasikan 12 FFS untuk pesawat Airbus, ATR, Boeing, Bombardier, dan De Havilland dan peralatan untuk latihan keselamatan anak kapal kabin.

Sekeping gambar boleh didapati di Pusat Multimedia CAE.

MENGENAI AIR EUROPA

Terbang sejak 1986, Air Europa adalah syarikat penerbangan Sepanyol dan ahli perikatan SkyTeam. Armada 50 pesawat syarikat adalah salah satu yang paling moden dan mampan dalam industri, terdiri daripada pesawat Boeing 787 Dreamliner dan Boeing 737 yang menjamin kecekapan dan kenyamanan maksimum untuk penumpangnya. Air Europa terbang ke lebih 55 destinasi di seluruh dunia dan mempunyai kedudukan strategik di hab Lapangan Terbang Adolfo Suárez Madrid-Barajas, menghubungkan Eropah dan Amerika. Syarikat ini dikenali dengan komitmen teguhnya terhadap kelestarian dan dekarbonisasi, serta komitmennya terhadap inovasi melalui pelaksanaan teknologi paling canggih untuk digitalisasi dan pengoptimuman prosesnya. Di samping itu, Air Europa menawarkan tahap kecemerlangan yang tinggi kepada penumpangnya dan kerap disenaraikan di kalangan syarikat penerbangan paling tepat waktu di Eropah.

Kontak Air Europa
comunicacion@globalia.com

MENGENAI CAE

Di CAE, kami melengkapi orang dalam peranan penting dengan kepakaran dan penyelesaian untuk mewujudkan dunia yang lebih selamat. Sebagai syarikat teknologi, kami mendigitalkan dunia fizikal, menggunakan penyelesaian latihan simulasi berasaskan perisian dan sokongan operasi penting. Yang paling penting, kami memberdayakan juruterbang, anak kapal kabin, syarikat penerbangan, pertahanan dan pasukan keselamatan serta pengamal penjagaan kesihatan untuk berprestasi terbaik setiap hari dan ketika taruhan paling tinggi. Di seluruh dunia, kami berada di mana sahaja pelanggan memerlukan kami dengan lebih 13,000 pekerja di kira-kira 250 tapak dan lokasi latihan di lebih 40 negara. CAE mewakili lebih 75 tahun yang pertama dalam industri – simulator penerbangan, misi dan perubatan berketepatan tertinggi dan program latihan yang dikuasakan oleh teknologi digital. Kami menanamkan kelestarian dalam semua yang kami lakukan. Hari ini dan esok, kami pastikan pelanggan kami bersedia untuk saat yang penting.

Ikuti kami:
Twitter: @CAE_Inc
Facebook: www.facebook.com/cae.inc
LinkedIn: www.linkedin.com/company/cae

Tagar: #CAE; #CAEpilot

Baca Laporan Aktiviti dan Kelestarian Global FY23 kami.

Kontak CAE

Media Umum: Samantha Golinski, Naib Presiden, Hal Ehwal Awam & Komunikasi Global
+1-514-341-2000, ext. 7939, samantha.golinski@cae.com

Media Perdagangan: Jessica Shergill, Pengarah, Pemasaran Bersepadu dan Perluasan Baharu
+1-514-341-2000, ext. 6944, jessica.shergill@cae.com

Hubungan Pelabur:
Andrew Arnovitz, Naib Presiden Kanan, Hubungan Pelabur dan Pengurusan Risiko Perusahaan
+1-514-734-5760, andrew.arnovitz@cae.com

SUMBER CAE INC.