Avaada Energy and Al Jomaih Energy and Water Embark on a Strategic Alliance for Renewable Power Advancements in the Middle East

NEW DELHI, 12 Sept. 2023 – Avaada Energy lengan tenaga boleh diperbaharui Kumpulan Avaada (www.avaada.com), sebuah perintis global dalam lanskap tenaga boleh diperbaharui, sangat gembira untuk mengumumkan perkongsian strategiknya dengan Al Jomaih Energy dan Air (AEW) untuk merintis penjanaan kuasa boleh diperbaharui di Kerajaan Arab Saudi dan wilayah Timur Tengah terpilih. Langkah penting ini ditandai dengan penandatanganan Memorandum Persefahaman (MoU) antara dua entiti yang dihormati.

Avaada Energy and Al Jomaih Energy and Water Embark on a Strategic Alliance for Renewable Power Advancements in the Middle East

Perikatan ini diatur untuk meneroka potensi besar penyelesaian Solar, Angin, Hibrid, dan Penyimpanan Tenaga Bateri. “Bergabung dengan AEW menggariskan dedikasi kami untuk membawa inovasi tenaga mampan ke Timur Tengah,” ungkapkan Encik Vineet Mittal, Pengerusi Kumpulan Avaada.

MoU membuka jalan untuk pendekatan kolaboratif, dengan jawatankuasa khusus dari kedua-dua AEW dan Avaada menyelia projek berpotensi. AEW, dengan kepakaran tempatan yang mendalam, akan berinteraksi dengan pemegang kepentingan dan menyediakan sumber penting. Sebaliknya, Avaada akan menyuntik perkongsian dengan pengalaman pembangunan yang luas dan kepakaran teknikal.

Kerjasama meluas ke perkhidmatan Kejuruteraan, Perolehan, dan Pembinaan (EPC) serta Operasi & Penyelenggaraan (O&M). Avaada bersedia untuk membentangkan penyelesaian EPC kompetitifnya dan kelayakan untuk persediaan O&M kolaboratif di Arab Saudi.

Mengenai Avaada

Kumpulan Avaada, yang diketuai oleh visioner Vineet Mittal, adalah platform tenaga hijau bersepadu dengan kepakaran merentas pembuatan solar, pengeluaran hidrogen hijau & derivatifnya, bahan api hijau, penjanaan kuasa boleh diperbaharui dan pembuatan elektrolis. Avaada Energy, entiti utamanya, adalah IPP tenaga boleh diperbaharui India yang berkembang pesat, menargetkan 11 GW projek menjelang 2026 dan 30 GW yang ambisius menjelang 2030. Avaada baru-baru ini mendapat pusingan pendanaan penting sebanyak $1.3 bilion, termasuk pelaburan dari Brookfield dan GPSC, untuk menguatkan usaha hidrogen hijaunya.

Untuk Maklumat Lanjut:

  • Laman Web: www.Avaada.com
  • Twitter: @Avaadagroup
  • Facebook: @AvaadaGroup
  • LinkedIn: @AvaadaGroup

Foto – https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/be68bac8-avaada_energy_al_jomaih_energy_water.jpg
Logo – https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/be68bac8-avaada_logo.jpg

Avaada Logo