marrakeshh 1 744.43W - Huasun Renews HJT Solar Module Power Output Record

XUANCHENG, China, 26 Sept. 2023 – Disahkan oleh TÜV SÜD, sebuah institusi pengujian dan pensijilan pihak ketiga yang berwibawa, kuasa modul solar HJT Himalaya G12-132 Huasun telah mencapai 744.43W, dengan kecekapan penukaran 23.96%, Huasun sekali lagi menetapkan rekod baharu dalam kuasa dan kecekapan modul fotovoltaik HJT. Komited kepada inovasi dan perindustrian teknologi heterojunction solar, Huasun telah berulang kali mencapai kecekapan dan kuasa rekod tertinggi sel dan modul HJT sejak penubuhannya, dan seterusnya membuktikan potensi besar produk HJT untuk meningkatkan prestasi sistem solar.

Modul Himalaya G12-132 terdiri daripada sel HJT G12-20BB mikrokristal dua sisi yang dihasilkan secara bebas di Projek Sel HJT Fasa IV Xuancheng Huasun. Kecekapan purata pengeluaran massa sel telah meningkat sehingga 26.2% selepas dua bulan peningkatan kapasiti. Bersama-sama dengan proses pengkapsulan filem penukaran cahaya PIB + yang semakin matang, modul HJT terus mencapai prestasi yang lebih tinggi dari segi kecekapan dan kuasa output.

“Pasta perak suhu rendah dengan teknologi percetakan busbar halus berketumpatan tinggi telah digunakan dalam pengeluaran modul. Saya percaya kami akan terus memecahkan rekod kecekapan dan kuasa output modul setelah secara beransur-ansur memperkenalkan teknologi baru seperti filem logam dan 0BB ke dalam pengeluaran massa,” kata Ketua Pusat R&D Huasun.

Berpegang teguh pada inovasi terkemuka dan mempromosikan revolusi industri dengan R&D canggih dan keupayaan pembuatan yang unggul, Huasun mengumpulkan lebih separuh bakat teknikal berketepatan tinggi dalam bidang heterojunction, meneroka dan mempraktikkan secara berterusan penyelesaian pengeluaran massa heterojunction “kecekapan lebih tinggi, penjanaan kuasa lebih banyak dan pulangan yang lebih baik”, dan berusaha untuk membina platform teknologi sel solar arus utama yang baharu dalam era N-jenis.

Pada masa ini, Huasun mempunyai kapasiti pengeluaran 10GW sel dan modul HJT dengan kualiti produk dan kecekapan terkemuka industri. R&D dan pengeluaran massa teknologi baru seperti 0BB, salutan kuprum, dan tandem perovskit juga sedang maju mantap mengikut perancangan. Syarikat akan terus mewujudkan nilai jangka panjang untuk pelanggan global dan menyumbang kepada matlamat akhir “sifar karbon” untuk masyarakat.

Foto – https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/6c8ed7aa-image_5027067_30287648.jpg