(SeaPRwire) –   DOHA, Qatar, 6 Februari 2024 — Sebagai AFC Piala Asia Qatar 2023 bermula pada 12 Januari, Yili, sebagai rakan global rasmi, telah membawa produk jenama anak syarikatnya termasuk AMBPOMIAL, Joyday, Cremo, dan iberri ke kejohanan itu.

Semasa acara itu, Yili telah memperkenalkan jenama-jenamanya pada papan iklan lapangan, di zon interaktif jenama luar padang, dan di platform media sosial untuk menyambut acara itu bersama peminat bola sepak global. Selain itu, Yili telah melancarkan kempen komunikasi khas di Indonesia, Thailand, Vietnam dan Malaysia untuk meningkatkan kesedaran jenama di kalangan pengguna.

Yili Brings Its Flagship Products to the AFC Asian Cup Qatar 2023
Yili Brings Its Flagship Products to the AFC Asian Cup Qatar 2023

Joyday ialah jenama ais krim pertama Yili yang menargetkan pasaran antarabangsa. Ia bukan sahaja menjadi penjual terbaik di seluruh Indonesia tetapi juga mencapai Timur Tengah, Afrika, dan Asia Tenggara. Dengan mengambil kesempatan daripada Piala Asia di Qatar, Joyday telah melancarkan aktiviti dalam talian dan luar talian interaktif untuk menyokong hubungan jenama-pengguna yang lebih rapat.

Kedai Joyday telah diatur di Stadium Al Thumama yang ikonik di Doha, di mana sejumlah besar peminat telah menyertai aktiviti berkaitan bola sepak dan terlibat dalam pengambilan foto kreatif untuk memenangi barangan yang dibangunkan bersama oleh Yili dan Piala Asia.

A fan wins a limited edition merchandise in the Joyday Booth activity
A fan wins a limited edition merchandise in the Joyday Booth activity

Selain daripada pameran di stadium, pada 24 Januari, Joyday telah menjemput Timotius, seorang pengaruh sukan Indonesia, untuk berinteraksi dengan pengguna di kedainya dan berkongsi acara itu di platform media sosial dengan pelbagai pengikut. Interaksi jenama dengan pengguna melalui akaun Instagram dan TikToknya (@joydayicecream), termasuk undian bertuah dan banyak aktiviti lain, juga telah menarik perhatian secara dalam talian dan luar talian.

Di pasar raya tempatan Indonesia, Joyday juga melancarkan kempen pemasaran bersifat Piala Asia di mana pengguna boleh membawa pulang produk bersifat tematik secara percuma. Ini telah membolehkan peminat tempatan untuk merasa kaitan yang lebih dalam dengan acara itu sedang berlangsung.

Semasa Piala Asia AFC, jenama ais krim Thai Cremo juga melancarkan siri aktiviti jenama. Ia menjemput pengulas bola sepak terkenal untuk berkongsi pandangan masa sebenar mereka kepada penonton mengenai perlawanan di KhobSanam, sebuah platform penerbit. Akaun Facebook Cremo juga melancarkan undian bertuah untuk peminat yang ghairah. Satu ulasan memuji Cremo yang kaya & lazat sebagai “sahabat” terbaik peminat menonton Piala Asia.

Di Malaysia, AMBPOMIAL melancarkan acara bersifat tematik di pasar raya tempatan, meluaskan populariti kejohanan dari Qatar ke Malaysia.

Sebagai rakan rasmi AFC, Yili akan terus bekerjasama dengan penganjur acara sukan antarabangsa untuk mempromosikan integrasi yang lebih mendalam antara industri kesihatan dan sukan, membantu menjamin kehidupan yang lebih sihat dan baik bagi pengguna global.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.