(SeaPRwire) –   HONG KONG, Feb. 5, 2024 — XTransfer, World’s Leading & China’s No.1 B2B Cross-Border Trade Payment Platform, telah dinamakan kepada Program Anugerah Deloitte China Technology Fast 50TM (TF50) 2023. Sebagai satu-satunya platform pembayaran lintas sempadan dalam senarai itu, XTransfer telah membuktikan kekuatan inovatif dan potensi pertumbuhan tinggi kepada dunia.

Dikenali secara antarabangsa sebagai “Anugerah Oscar bagi syarikat-syarikat teknologi tinggi”, Program Deloitte Technology Fast 50 ditubuhkan pada 1995 di Silicon Valley dan berlaku serentak setiap tahun di lebih 30 negara. Penganjur, Deloitte, adalah salah satu daripada empat firma perakaunan terkemuka di dunia, menyediakan perkhidmatan profesional terkemuka industri kepada hampir 90% syarikat-syarikat Fortune Global 500. Selama lebih dua dekad, Deloitte telah mengiktiraf syarikat-syarikat paling pesat berkembang dan inovatif di seluruh ekosistem teknologi melalui Program Fast Technology.

“Dalam tempoh 3 tahun kebelakangan ini, kadar pertumbuhan pendapatan syarikat-syarikat transformasi digital terkemuka telah jauh melebihi kadar purata pertumbuhan industri, dan trend ini dijangka akan berterusan, dengan digitalisasi menjadi faktor penting dalam menentukan daya saing korporat,” kata Zhao Jindong, Rakan Program Anugerah Deloitte China Technology Fast 50TM.

Sebagai syarikat perkhidmatan pembayaran dan kawalan risiko perdagangan lintas sempadan dalam satu penyelesaian, XTransfer memadukan teknologi AI secara mendalam dengan industri perdagangan luar negara dan menggalakkan aplikasi industri teknologi itu. Ini membantu PKS mengurangkan ambang dan kos pengembangan global secara mendadak dan meningkatkan daya saing global. Dengan asas pelanggan melebihi 400,000 syarikat, XTransfer telah mencapai status syarikat fintech unicorn dan juga menjadi pemimpin industri di China.

Manakala perniagaan domestiknya mengekalkan pertumbuhan pesat, XTransfer memulakan langkah-langkah globalnya pada pertengahan 2023. Syarikat itu memasuki pasaran Hong Kong dan melancarkan perkhidmatan antarabangsa secara global pada November. Ia aktif di negara-negara berkembang dari ASEAN, Asia Selatan, Timur Tengah dan Afrika.

“Pada masa hadapan, kami akan terus mempercepatkan tempoh globalisasi dengan bekerjasama dengan bank-bank tempatan dan institusi kewangan berlesen. XTransfer komited untuk memberdayakan PKS di seluruh dunia untuk menikmati tahap perkhidmatan kewangan lintas sempadan yang sama seperti kumpulan multinasional besar.” kata Jason Sun, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer. 

Dai Yutong, Deloitte Audit Services Manager. Zhang Hua, Deloitte China Financial Services Partner. Bill Deng, XTransfer Founder and CEO. Jason Sun, XTransfer Co-Founder and CFO.
Dai Yutong, Deloitte Audit Services Manager. Zhang Hua, Deloitte China Financial Services Partner. Bill Deng, XTransfer Founder and CEO. Jason Sun, XTransfer Co-Founder and CFO.

Mengenai XTransfer

XTransfer, World’s Leading & China’s No.1 B2B Cross-Border Trade Payment Platform, komited untuk memberikan PKS dengan penyelesaian pembayaran perdagangan luar negara dan pengumpulan dana yang selamat, mematuhi, cepat, mudah dan berkos rendah, mengurangkan kos secara mendadak pengembangan global dan meningkatkan daya saing global. Ditubuhkan pada 2017, syarikat itu beribu pejabat di Shanghai dan mempunyai cawangan di bandar-bandar perdagangan luar negara utama China seperti Hong Kong, Shenzhen dan United Kingdom, Amerika Syarikat, Kanada, Jepun, Australia, dan Singapura. XTransfer telah memperoleh lesen pembayaran tempatan di Hong Kong, United Kingdom, Amerika Syarikat, Kanada, dan Australia. Dengan lebih daripada 400,000 pelanggan syarikat, XTransfer telah menjadi No.1 industri di China.

Dengan bekerjasama dengan bank-bank antarabangsa terkemuka dan institusi kewangan, XTransfer telah membina rangkaian penjelasan mata wang berbilang seragam secara global dan membina infrastruktur kawalan risiko anti-pengubahan wang berpusat pada perniagaan kecil dan sederhana yang berdasarkan data. XTransfer menggunakan teknologi sebagai jambatan untuk menghubungkan institusi kewangan besar dan perniagaan kecil dan sederhana di seluruh dunia, membolehkan perniagaan kecil dan sederhana menikmati tahap perkhidmatan kewangan lintas sempadan yang sama seperti korporasi multinasional besar.

XTransfer menyiapkan pembiayaan siri D pada September 2021, dan penilaian semasa syarikat itu melebihi USD$1.3 billion, menjadikannya syarikat unicorn. Syarikat itu mempunyai komposisi pelabur antarabangsa yang pelbagai, termasuk D1 Capital Partners LP, Telstra Ventures, China Merchants Venture, eWTP Capital, Yunqi Capital, Gaorong Capital, 01VC, MindWorks dan Lavender Hill Capital Partners.

Untuk maklumat lanjut:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.