(SeaPRwire) –   Memperluaskan jangkauan dan kepakaran Quickplay di kawasan pasaran OTT berkembang pesat

TORONTO, 21 Nov. 2023 — Xavier Marlé, yang telah membantu membentuk transformasi teknologi dan kejayaan perniagaan untuk syarikat media dan hiburan di seluruh pasaran Asia Pasifik dan EMEA, telah dinamakan Pengarah Jualan Wilayah, Asia Tenggara & Australia/New Zealand untuk Quickplay.

Xavier Marlé telah menyertai Quickplay sebagai Pengarah Jualan Wilayah, Asia Tenggara dan Australia/New Zealand.

Xavier Marlé telah menyertai Quickplay sebagai Pengarah Jualan Wilayah, Asia Tenggara dan Australia/New Zealand.

Marlé, sumber yang dipercayai untuk pelanggan Tier 1 selama hampir dua dekad, akan menyokong keperluan semakin meningkat industri OTT untuk penyelesaian yang pantas, fleksibel dan boleh skala yang akan terus menggerakkan penglibatan penonton dan monetisasi dalam era Generative AI yang akan datang. Beliau akan bekerja secara langsung dengan pembekal untuk membantu mereka memanfaatkan platform OTT Quickplay yang berasaskan awan dan seni bina terbuka untuk mencipta penyelesaian end-to-end dan modular yang boleh menyokong beberapa jenama dan model perniagaan dari satu backend tunggal.

“Kami terus melabur di Asia kerana permintaan terhadap platform berasaskan awan dan modular Quickplay terus berkembang,” kata Paul Pastor, CBO dan Pengasas Bersama Quickplay. “Xavier Marlé mempunyai latar belakang kejuruteraan yang kukuh, pemahaman mendalam mengenai keperluan pelanggan, dan hubungan rapat untuk membantu pelanggan Quickplay membina produk yang akan membawa kejayaan perniagaan hari ini dan masa hadapan.”

“Dengan AI Generatif di dalam senarai jalan Quickplay setiap pembekal penstriman, seni bina akan lebih penting daripada sebelumnya untuk kejayaan OTT dalam tahun-tahun akan datang,” kata Marlé. “Keunggulan kejuruteraan Quickplay dan visinya yang jelas mengenai masa depan sedang membantu pelanggannya membina ciri-ciri baharu yang menarik dan menjana pendapatan pelanggan hari ini dan menyederhanakan pengintegrasian keupayaan AI yang kuat dalam tahun-tahun akan datang.”

Marlé telah menjadi pemangkin perubahan industri di APAC selama sembilan tahun, memimpin jualan, pembangunan perniagaan dan fungsi-fungsi lain di rantau ini untuk Brightcove, Seachange, iFeelSmart dan iWedia. Sebelumnya beliau telah memimpin aktiviti pra-jualan Verimatrix di APAC dan memegang peranan pengurusan akaun teknikal, pengurusan produk dan kejuruteraan projek dengan SITA, Viaccess Orca, dan eServGlobal. Beliau memegang ijazah sarjana muda dalam sains komputer dari University of Montreal serta University Denis Diderot di Paris.

“MVPDs dan pembekal telco di pasaran Asia Pasifik telah menjadi antara yang paling inovatif dalam memanfaatkan kuasa awan dan seni bina terbuka,” kata Jim Vinh, ketua jualan APAC untuk Quickplay. “Dengan penambahan Xavier, kami terus meningkatkan permainan kami di rantau ini dengan menyediakan pelanggan dan calon kami dengan akses kepada jualan dan sokongan kelas dunia yang boleh memesatkan pelaksanaan dan kejayaan perniagaan.”

Platform OTT Quickplay direka bentuk untuk membina dan menjalankan aplikasi berskala dalam awan menggunakan teknologi berasaskan awan, termasuk kontena, perkhidmatan mikro, sistem penghantaran perkhidmatan, API, dan infrastruktur tidak boleh diubahsuai. Teknologi rangkaian OTT menyediakan prestasi yang jauh lebih baik, pendekatan modular untuk pengembangan ciri, penghantaran berterusan untuk pengulangan pantas, dan skalabiliti, pengawasan dan keselamatan yang dibina dalam. Pemimpin global dalam sukan dan hiburan menggunakan platform Quickplay untuk menyampaikan perkhidmatan OTT dengan fleksibiliti dan kelincahan awan, sambil menyamai atau melebihi kebolehpercayaan dan prestasi tinggi penyiaran.

Mengenai Quickplay

Quickplay memimpin transformasi awan untuk pengalaman OTT dan di rumah untuk pay-TV, telco, dan MVPDs. Platform berasaskan awan syarikat memanfaatkan seni bina terbuka yang mengubah untuk prestasi tanpa sebelum dalam penyampaian video premium, menangani kes kompleks, dan mengukur ke jutaan penonton. Diasaskan oleh pasukan yang telah membina dan mengendalikan puluhan perkhidmatan OTT Tier 1 di seluruh dunia, Quickplay sedang menggerakkan pengalaman sukan hidup dan hiburan peribadi di sebarang skrin. Syarikat beribu pejabat di Toronto dan mempunyai lokasi tambahan di Los Angeles, San Diego, Chennai, India, dan Eropah. Quickplay adalah pemenang dua kali Anugerah Rakan Industri Penyelesaian Google Cloud untuk Media & Hiburan. Untuk maklumat lanjut, lawati .

MEDIA CONTACTS: Paul Schneider, PSPR, Inc. untuk Quickplay, , +1.215.817.4384

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)