(SeaPRwire) –   TOKIO, 2 Feb 2024 – Bandaraya Minato di TOKIO telah mengeluarkan edisi musim sejuk dan terkini brosur pelancongan mereka, “The Best of Minato City”, untuk pelawat malam. Brosur ini dirancang untuk menggalakkan pelawat ke Bandaraya Minato dari Jepun dan luar negara untuk menikmati membaca mengenai daya tarikan bandar dan rasa seperti berjalan-jalan di bandar semasa masa lapang mereka semasa menginap di hotel. Salinan percuma brosur tersedia di meja penerimaan kemudahan penginapan dan sebagainya. Sesetengah kemudahan penginapan di Bandaraya Minato mempunyai papan tampal dua dimensi untuk pelawat membaca brosur secara dalam talian.

Gambar:  

Untuk membaca brosur secara dalam talian, sila lawati:  

Brosur ini memperkenalkan Bandaraya Minato, di mana kawasan unik dan berbeza tersebar, dan pelawat mendapat perspektif baru bandar setiap kali mereka melawat kerana tahun dibahagikan kepada musim bunga, musim panas, musim luruh, dan musim sejuk untuk menunjukkan daya tarikan bandar setiap musim dalam lima bahasa – Jepun, Inggeris, Korea, Cina ringkas, dan Cina tradisional.

Edisi musim sejuk menampilkan Azabu, Shirokanedai, dan Takanawa. Ia memperkenalkan tiga kawasan itu sebagai jalan yang elegan dan bergaya tetapi dengan keharuman alam semula jadi dan sejarah yang kaya. Ia memilih kuil, penggabungan tradisi dan kemodenan, sebahagiannya direka bentuk oleh arkitek Kengo Kuma, serta kedai khusus kaleidoskop Jepun yang pertama mengendalikan lebih daripada 600 jenis kaleidoskop, sebuah restoran soba Jepun di mana orang boleh menikmati makan “juwari soba” (soba yang diperbuat daripada 100% tepung gandum) dan hidangan sampingan buffet.

Seksyen Koleksi MUSEUM memperkenalkan Muzium Yoku Moku di Minami-Aoyama. Muzium itu mempamerkan terutamanya koleksi keramik oleh Pablo Picasso, satu lagi wajah artis Sepanyol itu.

Seksyen “Marilah kita berjalan-jalan di jalan beli-belah!” menangani Jalan Shimbashi Akarenga-dori sepanjang 800 meter yang dilitupi kedai dan perniagaan lain. Ia memperkenalkan jalan itu bukan sahaja sebagai trotoar batu merah gaya yang mencipta atmosfera nostalgia tetapi juga sebagai tempat di mana pelawat boleh menikmati masakan tradisional di restoran seperti “oden” (kuih ikan dan stew sayuran), “unaju” (ikan goreng di atas nasi), dan paha ayam goreng, antara lain makanan.

Selain maklumat mengenai tarikan pelancongan, brosur itu memperkenalkan bas komuniti yang dipanggil “Chii Bus” yang boleh digunakan oleh pelancong sebagai pengangkutan. Bas itu merupakan pengangkutan yang sangat mudah untuk menjelajah Bandaraya Minato, misalnya, kerana ia hanya mengambil kira-kira sembilan minit untuk bepergian antara Kuil Zojo dan Toranomon Hills, yang merupakan tarikan pelancongan popular.

Brosur itu juga memperkenalkan banyak lagi tarikan mestilah dilihat di Bandaraya Minato. Selain itu, isu terdahulu “The Best of Minato City” tersedia di laman web berikut.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.