(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, Feb. 6, 2024 — Pada bulan Februari 2024, Waton Securities International mengumumkan pengesahan sebagai ahli FinTech Association of Hong Kong (FTAHK) dan Singapore FinTech Association (SFA).

(FTAHK)(website:) dan (SFA)(Website:).

Menurut rekod awam, FTAHK, ditubuhkan pada tahun 2017, ialah sebuah pertubuhan bukan untung yang didedikasikan untuk memupuk pembangunan masa depan teknologi kewangan di Hong Kong (China), China Selatan, dan Asia. Ahli-ahlinya terdiri daripada institusi kewangan global dan pembekal perkhidmatan. Sebagai jurucakap industri, FTAHK dengan aktif berinteraksi dengan ahli-ahlinya dan rakan kongsi industri untuk membudayakan hubungan kerjasama yang stabil, memacu inisiatif penting untuk memacu ekosistem teknologi kewangan Hong Kong.

Demikian juga, SFA, sebuah pertubuhan lintas industri bukan untung, berfungsi sebagai platform untuk memudahkan kerjasama di antara semua peserta dan pemangku kepentingan dalam ekosistem teknologi kewangan. Berkomitmen untuk menggalakkan penglibatan dan pertumbuhan dalam ekosistem, SFA menganjurkan aktiviti, menawarkan program keahlian, dan memudahkan perkongsian pengetahuan. Selain itu, SFA bekerjasama rapat dengan pihak berkuasa pengawalseliaan dan pembuat keputusan untuk memberikan pandangan penting mengenai peraturan industri, memupuk konsensus dan piawaian industri.

Dengan menjadi ahli yang disahkan oleh persatuan-persatuan berprestij ini, Waton Securities gembira menerima pengiktirafan atas pencapaian mereka dalam bidang teknologi kewangan. Memandang ke hadapan, Waton Securities komited untuk dengan aktif memainkan peranan dan tanggungjawab mereka sebagai ahli yang disahkan. Waton Securities akan dengan bersemangat terlibat dalam komunikasi, pembelajaran, dan kerjasama dengan persatuan dan rakan sejawat. Menggunakan kepakaran dalam perkhidmatan broker awan dan model data besar AI, Waton Securities akan secara berterusan membangunkan model AaaS (AI sebagai Perkhidmatan), dengan tujuan memacu pembangunan mampan teknologi kewangan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.