(SeaPRwire) –   Sapiens IDITSuite untuk Harta dan Kemalangan menguatkan perjalanan digital OPES dengan transformasi yang pantasn

HOLON, Israel, Feb. 1, 2024 — , (NASDAQ: SPNS) (TASE: SPNS), pembekal perisian global terkemuka untuk industri insurans, mengumumkan hari ini bahawa , insurans digital terkemuka di Vietnam, telah berjaya melaksanakan , disertakan dengan , untuk memodenkan proses asas insurans harta dan kemalangan.

Vietnam's Digital Insurer OPES Goes Live with Sapiens P&C Platform on Microsoft Azure, Mr. Tung Dang, CEO at OPES and Mr. Alon Rapaport, Head of Legal- Global Commercial Engagements at SAPIENS

Vietnam’s Digital Insurer OPES Goes Live with Sapiens P&C Platform on Microsoft Azure, Mr. Tung Dang, CEO at OPES and Mr. Alon Rapaport, Head of Legal- Global Commercial Engagements at SAPIENS

Pelaksanaan berjaya ini menandakan pelaksanaan Sapiens yang pertama di Vietnam, serta pelaksanaan global pertama Sapiens bagi keluaran terkini IDITSuite 19.1. Dihoskan pada Microsoft Azure, pelaksanaan ini mengambil masa hanya tujuh bulan untuk diselesaikan.

Ditubuhkan pada 2018 sebagai ahli ekosistem digital Bank VPBank, salah sebuah bank terkemuka di Vietnam, OPES beralih kepada Sapiens untuk memacu perjalanan mereka menjadi pemain digital yang kukuh. OPES memerlukan platform moden yang kukuh, dengan keupayaan API digital dan penyelesaian berasaskan perkhidmatan yang fleksibel yang boleh bersepadu dengan ramai rakan kongsi untuk mewujudkan ekosistem digital yang kukuh. Sapiens IDITSuite juga memenuhi keperluan OPES untuk keupayaan konfigurasi produk yang kukuh dan pelacakan status kelulusan yang berdaya saing untuk menghapuskan risiko audit.

OPES pertama kali berjaya melaksanakan produk insurans kemalangan peribadi, bersama-sama dengan pemindahan 6.2 juta pelanggan ke atas platform ini, yang sepenuhnya bersepadu dengan platform jualan dan sistem dalaman OPES. OPES akan menyusun produk-produk yang tinggal ke dalam platform Sapiens dalam bulan-bulan akan datang.

“Sapiens membolehkan transformasi digital kami dengan memodenkan proses inti kami dengan penyelesaian lancar dan lengkap. Kemahiran kaya Sapiens, laluan peta jalan bernilai tambah dan penambahbaikan sistem membolehkan kami mengembangkan skala secara tepat masa dan cekap dengan menyampaikan produk dan perkhidmatan baru kepada pelanggan kami,” kata Encik Tung Dang, CEO OPES. “Kemahiran Sapiens untuk memesatkan transformasi membuat mereka rakan kongsi yang sesuai dalam perjalanan kami.”

“Kami gembira pelaksanaan Sapiens yang pertama di Vietnam akan membuka jalan kepada banyak lagi pelanggan di rantau ini. Vietnam merupakan pasaran baharu yang menarik bagi Sapiens, dan kami memenuhi sepenuhnya keperluan peraturan serantau,” kata Somansh Bansal, Naib Presiden Jualan ROW, Sapiens. “Kami gembira menjadi rakan kongsi OPES dan memainkan peranan penting dalam transformasi digital mereka. Kolaborasi kami berjalan lancar dan produktif, dengan latihan tempatan yang membolehkan pasukan mereka mampu menguruskan ekosistem sendiri – semuanya dalam tempoh kurang tujuh bulan.”

Sapiens IDITSuite untuk Harta dan Kemalangan merupakan penyelesaian insurans perisian berpandukan AI yang menyokong perolehan pelanggan, penagihan, kewangan, tuntutan dan pembaharuan. Penyelesaian yang memenangi anugerah ini menawarkan enjin konfigurasi produk dan harga berasaskan kod rendah yang memesatkan masa untuk pasaran. Sapiens Intelligence merupakan penyelesaian bersepadu yang menghasilkan maklumat tindakan untuk memaksimakan nilai data untuk membuat keputusan yang lebih bijak, meningkatkan pemilihan risiko pengunderaitan dan mengurangkan nisbah perbelanjaan tuntutan.

Mengenai OPES

OPES Insurance Joint Stock Company merupakan insurans digital terkemuka yang ditubuhkan pada 2018, menyediakan pasaran Vietnam. OPES dimiliki oleh Bank Perdagangan Saham Kesejahteraan Vietnam (VPBank), salah sebuah bank terkemuka di Vietnam, bertujuan menjadi salah sebuah 100 bank terbesar di Asia menjelang 2026. OPES bertujuan menjadi perintis dalam transformasi digital, menggunakan teknologi untuk meningkatkan kualiti hidup pelanggan dan masyarakat dengan menyediakan produk insurans digital yang mudah dan mesra.

Mengenai Sapiens  

Sapiens International Corporation (NASDAQ dan TASE: SPNS) memberdayakan sektor kewangan, dengan fokus kepada insurans, untuk menjadi digital, inovatif dan lincah. Dengan lebih 40 tahun pengalaman industri, platform SaaS atas awan Sapiens menawarkan keupayaan terpraintegrasi, berasaskan kod rendah di merata domain inti, data dan digital untuk memesatkan transformasi digital pelanggan kami. Menghidang lebih 600 pelanggan di lebih 30 negara, Sapiens menawarkan penginsurans harta, ganti rugi pekerja dan hayat pasaran paling lengkap set penyelesaian, dari inti hingga tambahan termasuk Rijad, Kewangan & Pematuhan, Data & Analitik, Digital, dan Pembuatan Keputusan. Untuk maklumat lanjut lawati atau ikuti kami di  

Hubungan Pelabur dan Media:

Yaffa Cohen-Ifrah,
Ketua Pemasaran dan Ketua Komunikasi Korporat,
Sapiens International,
 

Pernyataan Masa Depan 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.