(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Feb. 8, 2024 — Pada 7 Februari, USI bangga untuk mengumumkan bahawa dengan jumlah markah keseluruhan 90 dalam Penilaian Kelestarian Korporat Global (CSA) 2023 S&P Global, syarikat telah mencapai markah CSA tertinggi dalam Industri Peralatan Elektronik, Alat dan Komponen dan telah diiktiraf dalam Buku Tahunan Kelestarian S&P Global untuk tahun ketiga berturut-turut.

2024 Sustainability Yearbook Emblem
2024 Sustainability Yearbook Emblem

Buku Tahunan Kelestarian S&P Global 2024 berdasarkan CSA 2023 yang menilai 9,400 syarikat di 62 industri. Mengikut USI bersama syarikat lain dengan prestasi kelestarian global cemerlang mengesahkan usaha berterusan USI dalam prestasi ESG.

USI mencapai markah tertinggi dalam dimensi Alam Sekitar dan Sosial industri dan ketiga tertinggi untuk dimensi Tadbir Urus & Ekonomi. Membelahkannya, USI menerima markah terbaik industri dalam 15 daripada 25 kriteria yang dinilai: Ketelusan & Laporan, Kebendaan, Pengurusan Risiko & Krisis, Pengaruh Dasar, Pengurusan Rantai Bekalan, Pengurusan Inovasi, Dasar & Sistem Pengurusan Alam Sekitar, Pelepasan, Kecekapan Sumber & Kitaran Semula, Air, Keanekaragaman Biologi, Tanggungjawab Produk, Kesihatan & Keselamatan Pekerja, Pengurusan Hubungan Pelanggan, dan Perlindungan Privasi. Selain itu, USI menerima markah penuh dalam 11 kriteria: Ketelusan & Laporan, Kebendaan, Pengaruh Dasar, Pengurusan Inovasi, Dasar & Sistem Pengurusan Alam Sekitar, Pelepasan, Kecekapan Sumber & Kitaran Semula, Air, Tanggungjawab Produk, Pengurusan Hubungan Pelanggan, dan Perlindungan Privasi.

Selain dimasukkan dalam edisi global Buku Tahunan Kelestarian, USI juga disenaraikan dalam Buku Tahunan Kelestarian S&P Global (China) 2023, di mana syarikat memperoleh pengiktirafan Top 1% Skor ESG Global S&P 2022 dan Industry Mover. Beberapa institusi lain juga mengiktiraf prestasi ESG USI, seperti mendapatkan penarafan Risiko Sangat Rendah daripada Sustainalytics dan Penarafan Kelestarian EcoVadis Peringkat Gangsa. USI juga telah dimasukkan dalam Indeks Tadbir Urus Korporat SSE selama sepuluh tahun berturut-turut dan menerima penarafan Pendedahan Maklumat Tahap A SSE selama enam tahun berturut-turut.

Dengan pembangunan pesat teknologi produk, USI sentiasa menyesuaikan dan mengoptimumkan struktur tadbir urus dan strategi operasinya dengan memikirkan inovasi untuk mengurus risiko secara berkesan dan mengekalkan daya saing seraya mencipta pulangan yang besar untuk semua pemangku kepentingan. “Untuk meningkatkan daya tahan kami terhadap perubahan iklim, kami menggunakan kerangka TCFD untuk mengenal pasti risiko dan peluang jangka pendek, sederhana dan panjang berkaitan iklim dan memandu dasar pengurangan gas rumah hijau kami,” kata Aaron Chen, Pemimpin Pasukan Alam Sekitar Jawatankuasa Kelestarian USI. “Kami merancang untuk mencapai penggunaan tenaga boleh diperbaharui 100% di semua lokasi pembuatan menjelang 2035 dan bekerjasama dengan pembekal untuk mencapai pelepasan karbon bersih menjelang 2040.”

USI memperjuangkan kebajikan sosial dengan membentuk tempat kerja gembira yang menjunjung hak asasi manusia, membangunkan bakat, menyediakan faedah komprehensif, dan mempromosikan hubungan buruh yang serasi. Di luar tempat kerja, syarikat meluaskan pengaruh positifnya melalui pelbagai aktiviti pendidikan, masyarakat, alam sekitar dan kebudayaan. USI menggalakkan interaksi pemuda lintas selat melalui catur dengan menaja Piala Bandar Kembar Shanghai-Taipei Kejohanan Profesional Go. Selain itu, sokongan tidak berbelah bagi program pendidikan luar bandar seperti Projek Harapan Mutiara dan Program Pendidikan Digital Luar Bandar membantu menghubungkan jurang sumber antara bandar dan luar bandar. Mencerminkan komitmen USI terhadap alam sekitar, penajaan jangka panjang syarikat untuk Projek Jutaan Pokok menunjukkan dedikasinya dalam memerangi penggurunan dan memulihkan keanekaragaman biologi. USI bangga menjadi sebahagian daripada inisiatif ini dan akan terus memberikan sumbangan untuk mencipta kesan positif di dunia.

Melalui Strategi Kelestarian USI iaitu Rendah Karbon, Kitaran, Kolaboratif dan Inklusif, USI berusaha untuk merealisasikan tanggungjawab sosial dan mengejar pembangunan mampan di mana alam sekitar, masyarakat dan kemakmuran ekonomi boleh wujud dan makmur bersama.

Mengenai USI (SSE: 601231)

USI, Universal Scientific Industrial (Shanghai) Co., Ltd., ialah pemimpin global dalam reka bentuk dan pembuatan elektronik serta pemimpin dalam bidang teknologi SiP (System-in-Package). Dengan dan , USI mempunyai 30 lokasi pengeluaran dan perkhidmatan di empat benua Asia, Eropah, Amerika dan Afrika, dan menawarkan pelbagai produk elektronik pelanggan dengan perkhidmatan produk D(MS)2: Desain, Manufaktur, Miniaturisasi, dan perisian dan perkakasan perindustrian Solusi, dan bekalan bahan, logistik dan penyelenggaraan Servis. USI ialah anak syarikat ASE Technology Holding Co., Ltd. (TWSE: 3711, NYSE: ASX). Untuk maklumat lanjut, sila lawati dan sertai kami di  dan .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.