(SeaPRwire) –   Tanda Sah UL yang Disahkan untuk Bangunan Sihat Baru telah direka untuk projek pembinaan komersial, perumahan dan perindustrian baru untuk membantu pelanggan membezakan projek mereka dan menarik minat penghuni potensi dengan menunjukkan komitmen terhadap kualiti alam sekitar dalaman yang lebih baik.

NORTHBROOK, Ill., 8 Feb 2024 — UL Solutions, pemimpin global dalam sains keselamatan terpakai, mengumumkan perkhidmatan pengesahan baru UL Verified Healthy Building Mark untuk Pembinaan Baru, yang memberdayakan pemilik bangunan dan profesional industri untuk membezakan projek pembinaan baru mereka dan menyokong kesihatan dan kebajikan penghuni masa depan. Perkhidmatan pengesahan baru ini tersedia untuk pelbagai projek pembinaan baru, pembangunan semula atau penambahbaikan tenant, termasuk bangunan komersial, perindustrian dan perumahan berbilang keluarga.

UL Solutions melancarkan tanda sah UL yang disahkan untuk Bangunan Sihat Baru, yang memberdayakan pemilik bangunan dan profesional industri untuk membezakan projek pembinaan baru mereka dan menyokong kesihatan dan kebajikan penghuni masa depan.


UL Solutions melancarkan tanda sah UL yang disahkan untuk Bangunan Sihat Baru, yang memberdayakan pemilik bangunan dan profesional industri untuk membezakan projek pembinaan baru mereka dan menyokong kesihatan dan kebajikan penghuni masa depan.

“Orang semakin sedar bagaimana udara dalaman, air dan faktor lain boleh menjejaskan kesihatan mereka, sama ada penyewa potensi yang mempertimbangkan sewa apartmen atau syarikat global yang mencari ruang pejabat. Menunjukkan komitmen terhadap kualiti alam sekitar dalaman yang lebih baik boleh menambah nilai untuk bangunan baru dan pembangunan semula, membantu membezakan projek di kalangan penghuni masa depan dan memenuhi jangkaan yang meningkat untuk kesihatan dan kebajikan yang lebih baik dalam persekitaran binaan,” kata Joel Ritschel, pengarah Kelestarian Usaha dalam kumpulan Bangunan Sihat di UL Solutions.

Sebagai sebahagian daripada proses menuju pengesahan, UL Solutions memberdayakan pemaju untuk membuat pilihan utama untuk mengoptimumkan kesihatan dan kebajikan alam sekitar dalaman dari peringkat awal projek, yang mungkin mengelakkan perubahan yang lebih mahal dan memakan masa selepas menyiapkan pembinaan atau penambahbaikan.

Melalui program UL Verified Healthy Building Mark untuk Pembinaan Baru, pelanggan boleh mencapai salah satu daripada empat pilihan pengesahan:

  • UL Verified Healthy Building untuk Pembinaan Baru Teres dan Kerangka
  • UL Verified Healthy Building untuk Pembinaan Baru Udara Dalaman
  • UL Verified Healthy Building untuk Pembinaan Baru Udara Dalaman dan Air
  • UL Verified Healthy Building untuk Pembinaan Baru Perumahan

Tanda pengesahan UL diiktiraf secara global, dan proses pengesahan menggabungkan pengukuran dan pemeriksaan tapak serta pemeriksaan visual dengan pendekatan berpanduan sains dan diketuai pakar terhadap kualiti alam sekitar dalaman (IEQ). Dengan pengalaman IEQ lebih 40 tahun, UL Solutions bekerjasama secara proaktif dengan pasukan projek pelanggan untuk membantu mereka mencapai matlamat dan mencapai pilihan pengesahan yang sesuai untuk persekitaran binaan mereka. Tanda UL yang Disahkan untuk Bangunan Sihat Baru direka untuk bekerja selari dengan program pensijilan pihak ketiga untuk bangunan lestari, termasuk Metodologi Penilaian Alam Sekitar Bangunan (BREEAM), ENERGY STAR®, Fitwel, Pencapaian Kejuruteraan dan Alam Sekitar (LEED), Piawaian Bangunan WELL dan lebih-lebih lagi.

Mengenai UL Solutions
Pemimpin global dalam sains keselamatan terpakai, UL Solutions menukar cabaran keselamatan, keselamatan dan kelestarian ke dalam peluang untuk pelanggan di lebih 100 negara. UL Solutions menyediakan perkhidmatan pengujian, pemeriksaan dan pensijilan, bersama-sama dengan produk perisian dan penawaran penasihat, yang menyokong inovasi produk dan pertumbuhan perniagaan pelanggan kami. Tanda Pensijilan UL berkhidmat sebagai simbol kepercayaan yang diiktiraf terhadap produk pelanggan kami dan mewakili komitmen yang tidak berbelah bahagi untuk memajukan misi keselamatan kami. Kami membantu pelanggan kami berinovasi, melancarkan produk dan perkhidmatan baru, menjelajahi pasaran global dan rantai bekalan yang kompleks, dan membangun secara lestari dan bertanggungjawab ke masa depan. Sains kami adalah kelebihan anda.

Hubungan Media:
Tyler Khan
UL Solutions

T: +1 (847) 664.2139

Steven Brewster
UL Solutions

T: +1 (847) 664.8425

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.