(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 6 Februari 2024 — U Power Limited (Nasdaq: UCAR) (“Syarikat”) atau “U Power”, sebuah pembekal perkhidmatan sumber kenderaan dengan visi untuk menjadi pembekal komprehensif penyelesaian kuasa bateri EV di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani Memorandum Persefahaman (“MoU”) dengan Cornerstone Technologies Holdings Limited (“Cornerstone”), sebuah pembekal penyelesaian penukaran cas EV terkemuka dan pengendali titik cas berpusat di Hong Kong dengan kehadiran yang semakin meningkat di seluruh rantau Asia Tenggara, untuk bersama-sama meneliti dan membangunkan hubungan perniagaan strategik.

Menurut MoU, U Power dan Cornerstone bercadang untuk bersama-sama menilai dan mempromosikan aplikasi peralatan cas tenaga baru dan penyelesaian produk EV, seperti stesen menukar bateri dan peralatan cas lain untuk menyediakan penyelesaian berkesan dan mampan di Hong Kong dan rantau Asia Tenggara. Selain itu, kedua-dua pihak telah bersetuju untuk meneliti kemungkinan pelaburan ke dalam Usahasama untuk perniagaan tersebut.

Encik Jia Li, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi Lembaga Pengarah Syarikat, berkata: “Kami gembira menandatangani MoU ini dengan Cornerstone. Kami yakin bahawa sinergi antara teknologi UOTTA kami dan kapasiti operasi Cornerstone yang kukuh akan membolehkan kami untuk memberi fokus strategik kepada Hong Kong dan rantau Asia Tenggara. Objektif bersama kami adalah untuk menyediakan penyelesaian bateri menukar dan cas elektrik yang dipertingkat dan disatukan kepada pelanggan. Melalui kolaborasi ini, kami percaya stesen menukar bateri kami akan mendapatkan kebolehlihatan yang lebih tinggi di pasaran sasaran kami. Kami berharap untuk membina hubungan yang berjaya yang memberikan nilai mampan kepada pemegang saham kami.”

Mengenai U Power Limited

U Power Limited adalah pembekal perkhidmatan sumber kenderaan, dengan visi untuk menjadi pemain pasaran EV yang memberi tumpuan terutamanya kepada teknologi menukar baterinya yang berpaten, atau teknologi UOTTA, yang merupakan teknologi menukar modul bateri pintar yang direka untuk menyediakan penyelesaian kuasa bateri yang menyeluruh untuk EV. Sejak operasinya pada tahun 2013, Syarikat telah menubuhkan rangkaian sumber kenderaan di bandar-bandar peringkat rendah China. Syarikat telah membangunkan dua jenis stesen menukar bateri untuk EV yang serasi dan kini mengendalikan satu kilang pembuatan di Bandar Zibo, Wilayah Shandong, China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Mengenai Cornerstone Technologies Holdings Limited

Cornerstone adalah pembekal penyelesaian cas EV terkemuka dan pengendali titik cas berpusat di Hong Kong dengan kehadiran yang semakin meningkat di seluruh Asia Tenggara. Cornerstone membangunkan perisian dan perkakasannya sendiri, mencipta penyelesaian cas EV menyeluruh untuk syarikat dan organisasi terkemuka termasuk Kerajaan Hong Kong dan banyak pemaju dan pengendali tempat letak kereta terkemuka. Cornerstone juga mengendalikan salah satu rangkaian cas awam EV terbesar di Hong Kong serta menjadi salah satu pembekal perkhidmatan cas persendirian perumahan EV terbesar.

Kenyataan Masa Depan

Kenyataan pers ini mengandungi “kenyataan masa depan”. Kenyataan masa depan mencerminkan pandangan kami tentang peristiwa masa depan. Kenyataan masa depan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan masa depan ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “dijangka”, “menjangkakan”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “kemungkinan”, “cadangan”, “potensi”, “terus”. Syarikat tidak akan mengemas kini atau menyemak kenyataan masa depan untuk memenuhi peristiwa atau keadaan masa depan, atau perubahan dalam jangkaan kami, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan dalam kenyataan masa depan ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

U Power Limited

Jabatan Hubungan Pelabur
Emel:

ICR, LLC

Robin Yang
Emel:
Telefon: +1 (212) 475-0415

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.