(SeaPRwire) –   mParticle akan memberdayakan TVBS untuk menyampaikan personalisasi yang lebih baik dalam skala merentasi saluran.

NEW YORK, Jan. 31, 2024 — mParticle, Customer Data Platform yang dipacu AI dan masa nyata, hari ini mengumumkan perkongsian strategik mereka dengan TVBS, syarikat penyiaran televisyen komersial terkemuka Taiwan. TVBS akan menggunakan keupayaan kecerdasan mParticle untuk membina pandangan 360 darjah terhadap perjalanan pelanggan mereka dan untuk bersedia untuk dunia tanpa kuki. Kerjasama ini menandakan langkah penting bagi TVBS dalam membina pengalaman yang lebih peribadi untuk pengguna mereka dalam skala merentasi pelbagai saluran.

TVBS mengendalikan lebih sepuluh perkhidmatan berita merentasi Asia, menarik lebih 30 juta pengguna unik setiap bulan. Memandangkan TVBS telah membangunkan khalayak yang besar, mereka perlu memahami siapa pelanggan mereka dan bagaimana mereka terlibat.

TVBS memanfaatkan penyelesaian identiti fleksibel mParticle untuk menyatukan data tanpa nama dan diketahui kepada profil pelanggan 360 darjah, membolehkan mereka memahami keperluan pelanggan dalam skala. Dengan asas data pelanggan pertama masa nyata dari penyelesaian mParticle, bersama Master Concept sebagai rakan kongsi konsultasi dan pelaksanaan, TVBS mampu melaksanakan pemisahan granular dan menyampaikan pengalaman yang lebih relevan merentasi jenama dan saluran pengiklanan. 

“Penyelesaian terkemuka industri mParticle mengambil ketidakpastian dari pengambilan keputusan. Apabila kami memahami gambaran penuh terhadap pelanggan kami, kami boleh bertindak dengan kebijaksanaan, ketepatan, dan keberkesanan yang lebih besar. Dengan panduan AI-dikuasakan mParticle, kami mampu membina pengalaman peribadi yang lebih dalam dalam skala,” huraikan Lily Wang, Pengawal Bahagian, Jabatan Perniagaan Digital di TVBS. “Sebagai CDP terkemuka antarabangsa dengan pengalaman kaya, mParticle berdiri sebagai rakan kongsi strategik dan bernilai bagi organisasi kami.”

“Untuk mencipta pengalaman yang meningkatkan kesetiaan pelanggan dalam skala, organisasi enterprise perlu mampu memahami keperluan pelanggan individu,” huraikan Rob Murphy, Naib Presiden Kanan Hasil Global di mParticle. “Dengan bekerjasama dengan mParticle, TVBS akan mempunyai asas data pelanggan untuk menyampaikan pengalaman yang mengagumkan merentasi saluran, menterjemah data pelanggan kepada kegembiraan pelanggan.”

Mengenai mParticle
mParticle, Customer Data Platform masa nyata, menukarkan data pelanggan kepada kegembiraan pelanggan dengan menyelaraskan keseluruhan tataran data pelanggan secara licin. Platform boleh konfigurasi kuat mParticle menggabungkan aktivasi data, keselamatan, dan wawasan AI untuk membantu jenama global seperti NBCUniversal, HBO Max, dan SoFi dengan cepat dan yakin menggunakan data untuk membuat keputusan. mParticle telah mengumpulkan hampir $300M dalam pembiayaan. Diasaskan pada tahun 2013, mParticle beribu pejabat di Bandar Raya New York dengan pekerja di seluruh dunia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.