(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Feb. 5, 2024 — Trip.com Group, penyedia perjalanan global yang terkemuka, telah melancarkan aplikasi inovatifnya Trip.Vision, yang direka untuk memanfaatkan keupayaan canggih Apple’s terkini headset campuran realiti, Apple Vision Pro.

Salah satu daripada aplikasi yang dibangunkan secara eksklusif untuk Apple Vision Pro, Trip.Vision menjanjikan pendekatan yang menakjubkan untuk penjelajahan perjalanan, menawarkan pengguna pengalaman yang unik dan menyerap dalam destinasi popular di seluruh dunia.

Trip.Vision – Membawa dunia kepada anda

Terinspirasi daripada idea untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang unik bahkan sebelum koper pertama dibuka, Trip.Vision menjemput pengguna untuk menjelajahi destinasi terkenal seperti Gunung Everest, Guilin, Maldives, Antartika, dan Gurun Sahara melalui panorama berkualiti tinggi dan realistik.


Dengan memakai headset Apple Vision Pro dan memasuki aplikasi, pengguna boleh menyerap diri mereka dalam keindahan landskap global melalui video panorama 360 darjah. Maklumat tarikan dan suara panduan yang menarik menyumbang kepada pengalaman campuran realiti yang kuat dan pendidikan, membawa keindahan dunia ke rumah anda.

Menggunakan pemandangan luas dan pengkomputeran ruang yang kukuh daripada Apple Vision Pro, pengguna Trip.Vision akan dimanjakan dengan adegan berkualiti tinggi, resolusi lebih tinggi daripada TV 4K. Dengan panorama yang meluas dan melingkari pengguna, ini mencipta perasaan bahawa mereka berdiri tepat di destinasi perjalanan yang dipilih, menyediakan pratonton yang menggalakkan untuk dunia yang menanti penjelajahan mereka.

Antaramuka Vision Pro, sepenuhnya responsif kepada mata, tangan, dan suara pengguna, juga menghapuskan keperluan untuk kawalan tambahan. Selain itu, sistem audio canggih direka untuk melingkupi pengguna, mencipta perasaan bahawa bunyi berasal dari dalam ruang fizikal mereka.


 


Menurut Encik Bo Sun, Ketua Pemasaran Kumpulan Trip.com, aplikasi ini akan mendefinisikan semula cara kita memikirkan perjalanan: “Aplikasi Trip.Vision merevolusikan pengalaman perjalanan dengan membenarkan pengguna untuk menyerap diri secara maya dalam destinasi terkenal, meningkatkan perancangan itinerari mereka. Ini menandakan pendekatan yang sepenuhnya baru, di mana penjelajahan bermula sebelum tempahan, dan setiap destinasi menjadi cerita yang menanti untuk dibuka.”

Selari dengan misi Kumpulan Trip.com untuk mencipta perjalanan sempurna untuk dunia yang lebih baik, Trip.Vision meningkatkan pengalaman perjalanan dari awal dengan membawa keindahan dunia ke destinasi perjalanan kegemaran pengguna, memupuk sambungan tanpa jarak bagi pengguna.

Meneruskan tradisi inovasi perjalanan

Kumpulan Trip.com telah berada di garis hadapan inovasi dalam sfer teknologi perjalanan, seperti yang ditunjukkan dengan pelancaran TripGenie AI pada tahun 2023. Pembantu AI ini memanfaatkan teknologi model bahasa besar untuk menyediakan pengalaman perancangan perjalanan yang lebih peribadi, intuitif dan bebas masalah kepada pengguna. Hanya dengan menanyakan soalan mudah dalam platform Trip.com, TripGenie boleh membantu pelancong merancang itinerari perjalanan dan menawarkan cadangan peribadi dalam senarai penerbangan dan hotel, semuanya dalam masa beberapa saat.

Untuk menambah kedalaman dan kekayaan kepada pengalaman perancangan perjalanan, Trip.com juga telah mengumpulkan senarai yang memanfaatkan teknologi AI untuk menangani pelbagai keperluan dan keutamaan pengguna, menyediakan kemaskini masa nyata mengenai trend perjalanan, harga dan hotel, penerbangan dan tarikan teratas berdasarkan minat anda. Dikenali sebagai ‘Trip.Trends’, ‘Trip.Best’ dan ‘Trip.Deals’ masing-masing, anda boleh diilhami oleh trend perjalanan terkini, serta mendedahkan tawaran terbaik dan destinasi perjalanan dalaman – semuanya berdasarkan minat anda.

Pembangunan Trip.Vision adalah langkah terbaru dalam laluan inovasi ini, membuka jalan untuk realiti maya membawa perjalanan ke perubahan paradigma baharu. Encik Sun berkongsi: “Pelancaran Trip.Vision dan TripGenie adalah kesaksian komitmen kami untuk meningkatkan pengalaman perjalanan melalui inovasi. Kami bertujuan untuk terus ke hadapan dalam hal teknologi perjalanan dan menetapkan piawaian baharu dalam industri. Ini adalah tanda komitmen kami untuk terus memperbaiki penawaran kami untuk pelanggan dan rakan kongsi berharga kami, menyegarkan pengalaman perjalanan mereka dengan cara baharu dan menarik.”

Aplikasi Trip.Vision kini tersedia di App Store Amerika Syarikat untuk Apple Vision Pro.

Mengenai Kumpulan Trip.com

Kumpulan Trip.com ialah penyedia perkhidmatan perjalanan global terkemuka yang terdiri daripada Trip.com, Ctrip, Skyscanner, dan Qunar. Di merata platformnya, Kumpulan Trip.com membantu pelancong di seluruh dunia membuat tempahan produk dan perkhidmatan perjalanan yang bermaklumat dan berpatutan serta membolehkan rakan kongsi menyambung tawaran mereka dengan pengguna melalui pengumpulan kandungan dan sumber perjalanan yang komprehensif, dan platform transaksi maju yang terdiri daripada aplikasi, laman web dan pusat perkhidmatan pelanggan 24/7. Ditubuhkan pada tahun 1999 dan disenaraikan di NASDAQ pada tahun 2003 dan HKEX pada tahun 2021, Kumpulan Trip.com telah menjadi salah satu kumpulan perjalanan yang paling terkenal di dunia, dengan misi “untuk mengejar perjalanan sempurna untuk dunia yang lebih baik”. Dapatkan maklumat lanjut mengenai Kumpulan Trip.com di sini: .

Ikuti kami di: ,,, dan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.