(SeaPRwire) –   Terletak di pusat Pulau Phu Quoc Utara dan strategik, Crowne Plaza Phu Quoc Starbay menawarkan kemudahan MICE yang luar biasa. Dengan kemudahan yang luas, perkhidmatan cemerlang dan dibingkai oleh keindahan alam semula jadi yang menakjubkan di Phu Quoc, resort ini merupakan pilihan yang sesuai untuk venue MICE.

PHU QUOC, Vietnam, Feb. 5, 2024 — Crowne Plaza Phu Quoc Starbay, sebuah hotel IHG, berbangga untuk menyambut perniagaan dan penganjur acara Australia untuk mengalami campuran sempurna keselesaan dan produktiviti di salah satu destinasi Asia yang paling menarik. Resort yang indah ini gembira untuk mendedahkan tawaran MICE yang luar biasa, disesuaikan untuk memenuhi pasaran Australia yang berkaliber tinggi. Dengan kemudahan penerbangan berbilang yang menghubungkan bandar-bandar utama Australia ke Lapangan Terbang Antarabangsa Ho Chi Minh City dan Lapangan Terbang Antarabangsa Phu Quoc dan perkhidmatan pengangkutan percuma ke resort, aksesnya mudah.

Orchid Ballroom di Crowne Plaza Phu Quoc Starbay.
Orchid Ballroom di Crowne Plaza Phu Quoc Starbay.

Maklumat lanjut mengenai tawaran MICE Crowne Plaza Phu Quoc Starbay dan tempahan, sila lawati   

Phu Quoc, kerap dipanggil “Pulau Mutiara”, semakin menjadi destinasi MICE yang disukai di Asia. Dengan pemandangan yang menakjubkan dan kemudahan hiburan yang pelbagai, ia menawarkan campuran ideal perniagaan dan rekreasi. Berada di Pantai Bai Dai yang tenang, Crowne Plaza Phu Quoc Starbay dikelilingi oleh hijau dan angin laut yang menyegarkan, memberikan oasis tenang untuk kreativiti dan produktiviti. Dilengkapi dengan kemudahan moden dan lokasi yang selesa, resort ini berada pada kedudukan yang sempurna untuk memenuhi keperluan pelancong MICE dan memastikan kejayaan setiap acara.

Resort ini menawarkan pelbagai venue MICE yang boleh diubah suai, meliputi kawasan 45 hingga lebih 1,000 meter persegi, direka dengan teliti untuk menampung pelbagai susun atur duduk bagi memudahkan pelbagai jenis perjumpaan korporat besar-besaran, persidangan besar atau acara penting yang lain. Sama ada untuk mesyuarat bilik jawatankuasa peribadi, persidangan gaya teater berskala besar atau sambutan perkahwinan cemerlang, Crowne Plaza Phu Quoc Starbay menawarkan lokasi sempurna untuk setiap majlis bersejarah. Bagi mereka yang mencari lokasi luar, resort ini menawarkan kawasan pantai, manakala untuk acara dalaman, Grand Ballroom seluas 416 meter persegi dengan tiga bilik mesyuarat berasingan dilengkapi dengan teknologi terkini dan boleh menampung sehingga 500 tetamu.

Crowne Plaza Phu Quoc Starbay bangga dengan kejayaannya selama ini dalam menganjurkan dan menganjurkan pelbagai acara MICE dengan lancar, menyediakan untuk peserta tempatan dan antarabangsa. Selain menawarkan venue yang boleh diubah suai mengikut pelbagai aktiviti MICE, resort ini juga menonjol dengan keunggulan kulinernya, memastikan pengalaman makan yang menyenangkan di Horizons Restaurant & Bar dan Amber Sands Beach Club. Dengan gabungan masakan Asia dan antarabangsa, disertai perisa unik Phu Quoc dan pengaruh Mediterranean, pasukan kulinari bertalenta resort memastikan hidangan berkualiti tinggi secara konsisten. Resort ini juga menawarkan pelbagai pilihan bilik yang direka dengan baik, daripada Bilik Premium 57 meter persegi hingga Suit Grand Oceanfront 203 meter persegi dan Villa Pantai 441 meter persegi, sesuai untuk kumpulan MICE pelbagai saiz. Para tetamu juga boleh menikmati kemudahan pemulihan seperti Spa Hoa Sim, gim 24 jam, kolam renang saiz Olimpik, dan bilik permainan.

Bagi tetamu yang ingin menjelajah di luar resort, Phu Quoc menawarkan pelbagai tarikan dan aktiviti. Daripada hutan hijau ke pasar malam Phu Quoc yang meriah, taman tema menarik, safari haiwan menggembirakan, kompleks hiburan ‘Quintessence of Vietnam‘ yang menakjubkan, dan laman golf berpiawaian antarabangsa yang terletak dalam jarak pemanduan pendek dari Crowne Plaza Phu Quoc Starbay. Menghasilkan destinasi lengkap yang menggabungkan perniagaan dan rekreasi dengan lancar.

Crowne Plaza Phu Quoc Starbay menawarkan promosi khas sehingga 31/03/2024, untuk tempahan 10 bilik atau lebih. Pakej mesyuarat separuh hari bermula dari USD24++ seorang, dan pakej mesyuarat penuh hari bermula dari USD38++ seorang. Pakej ini, tertakluk kepada T&C khusus, termasuk bilik percuma, naik taraf ke bilik Suit, sistem AV dan penggunaan projektor/skrin LCD di Ballroom, minuman bebas aliran, makan tengah hari, akses ke venue pantai untuk aktiviti pembinaan pasukan, dan untuk jamuan malam, paparan kembang api percuma menampilkan huruf syarikat, dan lebih lagi. Ditambah dengan kemudahan cemerlang dan perkhidmatan, disertai keindahan alam semula jadi indah Phu Quoc, resort ini muncul sebagai pilihan yang sesuai untuk sebarang aktiviti MICE akan datang.  

Untuk lawatan maya, sila lawati: 
   

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.