(SeaPRwire) –   SYDNEY, Feb. 7, 2024 — Agensi PR & Pemasaran khusus iklim, teknologi, dan kewangan telah menaikkan modal untuk mengembangkan diri ke APAC pada bulan-bulan akan datang, dengan pusingan tersebut diketuai oleh M&C Partners dan pengasas Stockhead Jonathan Younger bersama-sama dengan pemimpin industri PR global yang lain.

(L-R) ----- Jeremy Liddle, Executive Director, Jonathan Younger, Advisory Chair, Laura Morelli, Media Director, and Hannah Moreno, Founder and Managing Director of Third Hemisphere
(L-R) —– Jeremy Liddle, Executive Director, Jonathan Younger, Advisory Chair, Laura Morelli, Media Director, and Hannah Moreno, Founder and Managing Director of Third Hemisphere

Jonathan juga dilantik sebagai Penasihat Pengerusi sebagai salah satu daripada empat pelantikan kanan terkini, kerana syarikat itu mengembangkan fokus sektornya untuk merangkumi iklim dan kelestarian, memenangi beberapa akaun seperti pengendali modal terbesar teknologi iklim Australia dan spin-out CEFC, .

  • adalah Pengerusi Penasihat Third Hemisphere. Beliau merupakan pengasas Stockhead, M&C Partners, dan Radar Group, dan mempunyai pengalaman 25 tahun dan pelbagai keluaran sebagai pengasas, CEO, Pengerusi, ahli lembaga dan penasihat, memimpin pelbagai perniagaan agensi berkembang pesat dari permulaan hingga pengembangan dan jualan.
  • adalah Pengarah Media Third Hemisphere. Beliau telah menjalankan hubungan awam global untuk syarikat AI Synthesia, dan platform SaaS SEO Semrush, semasa IPO dan pencapaian status unicorn untuk kedua-duanya. Laura juga pernah bekerja dengan Wall Street Journal, NY Times, BBC, Reuters, Financial Times, CNBC, Sky News, ABC, Seven, Nine, SBS dan News UK.
  • adalah Pengarah Kreative Third Hemisphere. Beliau merupakan seorang ahli seni mewujudkan jenama yang berjaya, telah mencipta lebih daripada 300 identiti jenama di seluruh dunia, termasuk Sukan Olimpik Sydney 2000, Bandaraya London, Negara Estonia, FairTrade, Sony Playstation, AMEX Black Card, Toyota, Barclays, Telstra, ANZ, AFL, Crown dan Origin.
  • adalah Pengarah Kandungan Third Hemisphere. Beliau mempunyai pengalaman beberapa dekad dalam agensi hubungan awam global; menghabiskan 8 tahun sebagai wartawan kewangan untuk Bloomberg di seluruh Tokyo, Jepun dan UK; dan telah memegang jawatan pengurusan media dan hubungan pelabur utama di seluruh APAC untuk syarikat seperti Dentsu Creative PR, BPay dan Fortbridge Consulting.

Pekerja baru ini akan menyokong visi syarikat untuk membantu mereka yang menukar dunia meninggalkan warisan yang memberi kesan positif kepada jutaan orang, serentak meningkatkan inisiatif penting seperti pelaburan kesan, kelestarian, keadilan sosial, kesamarataan gender dan pemasukan kewangan.

Gabungan bakat mendalam dan nilai yang lebih dalam lagi adalah faktor utama yang membezakan Third Hemisphere, menurut pengasas dan Pengarah Urusan, .

Hannah Moreno berkata: “Pasukan berbakat dan berpanduan nilai ini akan memperluaskan kepimpinan kami dalam iklim dan teknologi, yang sepadan dengan komitmen kami untuk memanfaatkan PR bagi kesan global positif. Teknologi iklim akan menjadi tenaga penggerak utama dalam menangani cabaran paling penting abad ini, dan cara untuk menyelamatkan planet dan kemanusiaan secara keseluruhan.

“Kami sangat gembira telah membawa masuk pelbagai bakat untuk membantu kami mempamerkan kesan besar pelanggan kami kepada pemangku kepentingan penting bagi kejayaan mereka. Ini akan membantu mengukuhkan inovasi luar biasa mereka, meningkatkan jutaan nyawa di seluruh dunia dalam prosesnya.”

Jonathan Younger, Pelabur dan Pengerusi Penasihat, berkata: “Daripada pelbagai pelaburan peribadi saya, hanya satu dalam syarikat hubungan awam – Third Hemisphere. Mengamati potensi besar pasukan sebagai penasihat sebelum pelaburan ini, saya segera menyedari potensi pertumbuhan, dan bagi Hannah dan Jeremy untuk berkembang menjadi pemimpin industri masa depan.”

“Saya sangat mempercayai budaya daya upaya dan inspirasi syarikat, dan visinya untuk memberi kesan positif kepada jutaan nyawa di seluruh dunia dengan meningkatkan kerja pelanggan yang menukar dunia.”

Third Hemisphere juga telah mengembangkan daripada tawaran PR tulen untuk juga menawarkan perkhidmatan pemasaran dan jenama yang terpadu.

Pemenang akaun terkini yang lain termasuk firma ekuiti swasta sederhana global, , syarikat permulaan hidrogen hijau , kumpulan penyokong iklim teratas Australia, , platform acara/konferens iklim terbesar Australia, , dan pembekal pembayaran, .

Third Hemisphere () adalah agensi PR dan pemasaran khusus iklim, teknologi, dan kewangan untuk pembaru dan pemimpin yang memecahkan tanah baru, dan menukar dunia untuk lebih baik.

Kami membantu pelanggan kami memimpin perbualan untuk mencipta kesan dan menjadi pemimpin kategori, melalui komunikasi strategik dan terpadu di merata-rata saluran berita utama, sosial dan digital. Ini memacu hasil komersial dengan pelabur, pelanggan, rakan kongsi, bakat, dan kerajaan mereka.

Third Hemisphere dianugerahkan Agensi Boutique Tahun 2023 Mumbrella dan Kempen Perkhidmatan Kewangan Terbaik Tahun 2023 SABRE. Pengasas dan Pengarah Urusan, Hannah Moreno, juga dianugerahkan PR Professional Tahun 2023 Mumbrella, dan juga merupakan finalis untuk Ketua Agensi Tahun 2023 PR Asia Awards dan Anugerah Wanita dalam Kewangan 2021.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.