(SeaPRwire) –   TAICHUNG, Nov. 21, 2023 — Dalam langkah yang memecahkan batasan dalam bidang makanan berfungsi, Syarikat Enkapsulasi dan Analisis Lipid Taiwan telah memanfaatkan potensi Teknologi Enkapsulasi Lipid untuk memperkenalkan barisan produk yang revolusioner. Memperkenalkan sfera nano yang mampu membawa sebatian semula jadi, zarah nano yang memecahkan batasan ini dijangka mengubah landskap kuliner berpusatkan kesihatan, terutamanya dalam bidang daging tumbuhan berfungsi yang sedang berkembang pesat.

Di garis hadapan terobosan transformasi ini berdiri Taiwan-BioActive Lipid (T-BAL)( ), syarikat yang komited terhadap penyelidikan lipid. Menumpukan kepada Teknologi Enkapsulasi Lipid, mewakili kepakaran dalam analisis lipid dan pembuatan. Syarikat ini telah melancarkan barisan produk yang mengubah paradigma, dengan menggunakan pengetahuan lanjut dalam lipidomik untuk mereka zarah nano yang mampu mengangkut pelbagai jenis lipid, termasuk fosfolipid, seramida, dan lipid netral.

Komitmen T-BAL terhadap penyelidikan lipid melangkaui sempadan konvensional, terbukti dalam kepakaran mereka untuk menganalisis dan memanipulasi spektrum lipid yang luas. Sangat berpengetahuan tentang pentingnya fosfolipid sebagai blok binaan asas membran sel, peranan penting seramida dalam kesihatan kulit, dan peranan penting lipid netral yang mengandungi asid lemak dan sebatian bioaktif, unggul dalam dunia yang rumit lipidomik.

Memasuki lipidomik, disiplin yang menganalisis secara menyeluruh struktur dan fungsi lipid, mempamerkan portfolio yang merangkumi lebih 4000 jenis lipid yang berbeza. Pendekatan pematahan batasan ini menunjukkan komitmen teguh terhadap menolak sempadan hasil yang boleh dicapai dalam penyelidikan lipid.

Berbeza daripada suplemen konvensional yang tersedia dalam bentuk ubat, ciptaan ‘ terutamanya mengambil bentuk zarah lipid ke dalam makanan, mengaburkan garis pemisah antara suplemen tradisional dan produk makanan berfungsi. Pendekatan inovatif ini termasuk dalam kategori “nutriceutik”, konsep berasal daripada farmakologi pemakanan.

Menyedari kemerosotan dalam pasaran disebabkan dominasi minuman berfungsi tradisional, pasukan ‘ menggunakan penyelidikan perubatan yang luas untuk mencadangkan strategi yang mengubah paradigma. Dengan menggunakan tahun-tahun kepakaran dalam lipidomik, pasukan mengubah temuan mereka ke dalam bidang “nutriceutik”. Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu meramalkan bahawa jumlah penduduk berusia 65 tahun ke atas akan mencapai 2 bilion menjelang 2050.

Membangkitkan perubahan demografi ini, pasukan membangunkan bahan pemakanan baru, Zarah Enkapsulasi Lipid, yang berfungsi sebagai pembawa untuk rawatan semula jadi yang meningkatkan kesihatan. Terobosan ini melepasi suplemen, memperkenalkan format yang menggabungkan manfaat “daging berfungsi” dengan pembawa untuk bahan yang meningkatkan kesihatan. Menangani keperluan untuk perubahan paradigma, pendekatan inovatif ini memberikan pengguna cara baru dan mudah untuk mengintegrasikan sebatian yang menggalakkan kesihatan ke dalam diet mereka.

Mempertingkatkan pengeluaran mencabar norma yang wujud, di mana produk serupa terutamanya tersedia dalam bentuk minuman. Zarah Enkapsulasi Lipid ‘ dijangka menakrifkan semula landskap bahan berfungsi dalam pasaran, dengan menawarkan pembawa unik untuk pelbagai sebatian yang meningkatkan kesihatan. Pembangunan yang memecahkan batasan ini selari dengan komitmen syarikat untuk menyediakan penyelesaian yang tidak hanya memenuhi preferensi pemakanan yang berubah tetapi juga menangani permintaan yang meningkat untuk produk yang menggalakkan kesejahteraan keseluruhan.

Selain Zarah Enkapsulasi Lipid, syarikat memperkenalkan pelbagai suplemen kesihatan dan makanan menggunakan jenama baru “Life Dr” ( ). Tawaran terkemuka termasuk Minuman Kekayaan Bit (enriched with patented beetroot extract); Tablet Vitamin C dan Elderberry Tinggi-C, menampilkan kepekatan Vitamin C dan ekstrak elderberry yang tinggi, berdaftar dan diluluskan oleh Lembaga Makanan dan Farmasi Taiwan; dan Popcorn Pedas menggunakan jenama Guo Xiao Fu, makanan ringan berkalori dan berminyak rendah diperkaya dengan teknologi fitosom berlesen indena Itali untuk ekstrak teh hijau, mencipta campuran unik yang menggalakkan pembakaran kalori.

Penembusan ‘ ke bidang makanan berfungsi dijangka mengubah pasaran. Menawarkan pengguna pelbagai pilihan produk yang menyatukan inovasi kuliner dengan pilihan berpusatkan kesihatan, syarikat perintis ini berdiri di garis hadapan menyediakan penyelesaian yang tidak hanya memenuhi preferensi pemakanan berubah tetapi juga menangani permintaan yang meningkat untuk produk yang menggalakkan kesejahteraan keseluruhan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)