(SeaPRwire) –   BEIJING, Feb. 4, 2024 — Pertunjukan cahaya Kawasan Taman Lebat Air Paya Honghe Weishan Lake bermula pada Feb. 2 di Bandar Tengzhou, timur China Wilayah Shandong, untuk menyambut sambutan perayaan Tahun Baru Cina yang akan datang.  


Pertunjukan cahaya, bertemakan naga zodiak Cina untuk menyambut Tahun Naga, akan berjalan sehingga Feb. 26. Dengan empat kawasan utama menampilkan “langit bintang”, “Klasik Gunung dan Sungai”, “Naga Terbang Kesejahteraan”, dan “Penjelajahan Angkasa”, seluruh resort telah dihiasi dengan lentera tema halus.

Resort ini juga akan menganjurkan sembilan aktiviti seperti persembahan seni rakyat, pameran warisan budaya tak benda, persembahan khas dan jamuan makanan kegemaran tempatan, untuk membuat acara itu interaktif, lucu dan menampilkan unsur budaya.

Pertunjukan cahaya adalah langkah untuk menghibur penduduk tempatan dan pelancong semasa musim perayaan. Diharapkan orang dapat mengetahui lebih banyak tentang pelancongan ekologi dan budaya bandar melalui pertunjukan cahaya.

Pautan asal:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.