(SeaPRwire) –   Komitmen Syncron yang diperluaskan terhadap keselamatan data memastikan kawalan keselamatan awan yang kukuh, menguatkan dedikasinya untuk melindungi data pelanggan dan menggalakkan keyakinan.

STOCKHOLM, Feb. 5, 2024 — , pemimpin global dalam penyelesaian kitar hayat perkhidmatan pintar, bangga mengumumkan bahawa ia berjaya mencapai pengesahan semula ISO 27001:2022, piawaian antarabangsa untuk keselamatan maklumat. Sebagai sebahagian daripada proses ini, Syncron memperluaskan skopnya untuk merangkumi ISO 27017, piawaian antarabangsa yang membantu pembekal perkhidmatan awan dengan kawalan keselamatan maklumat yang berkenaan.

ISO 27001:2022 ialah piawaian antarabangsa yang menetapkan kriteria untuk menubuhkan, melaksanakan, mengekalkan dan terus meningkatkan sistem pengurusan keselamatan maklumat (ISMS). Dengan mencapai pensijilan ini, Syncron menunjukkan komitmennya untuk mengurus maklumat sensitif secara sistematik, mengenal pasti risiko dan melaksanakan kawalan kukuh untuk melindungi terhadap ancaman berpotensi.

ISO 27017, yang melengkapi piawaian ISO 27001, memberi tumpuan khusus kepada kawalan keselamatan awan. Memperluaskan skop ISO 27001 untuk merangkumi ISO 27017 menguatkan dedikasi Syncron untuk melindungi data pelanggan yang disimpan di awan, memastikan capaian selamat, perlindungan data dan pematuhan dengan peraturan berkaitan.

“Kami gembira telah mencapai pensijilan ISO 27001:2022 dan ISO 27017,” kata Alexander Korotkov, ketua pegawai keselamatan maklumat di Syncron. “Pensijilan ini mencerminkan komitmen kami untuk melaksanakan amalan keselamatan maklumat yang kukuh dan komitmen kami untuk memberikan pelanggan kami tahap perlindungan data tertinggi. Kami memahami pentingnya melindungi maklumat sensitif dan akan terus melabur dalam langkah-langkah yang perlu untuk mengekalkan keselamatan dan privasi data pelanggan.”

Pencapaian ini menunjukkan pendekatan proaktif Syncron terhadap keselamatan maklumat dan komitmennya untuk memenuhi keperluan dan jangkaan pelanggan yang berkembang. Dengan pensijilan ini, Syncron berada dalam kedudukan yang baik untuk terus menyediakan perkhidmatan yang selamat dan boleh dipercayai kepada pelanggannya di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut mengenai komitmen Syncron terhadap keselamatan data, lawati .

Mengenai Syncron

Syncron membantu pembuat dan pengedar memanfaatkan ekonomi perkhidmatan baru dengan mengoptimumkan keuntungan perkhidmatan selepas jualan, meningkatkan kesetiaan pelanggan dan membolehkan peralihan ke penyediaan perkhidmatan. Syncron menyelaraskan semua perkhidmatan selepas jualan dengan platform awan Perkhidmatan Pengalaman Berhubungan (CSX)nya, membantu syarikat membezakan diri melalui pengalaman selepas jualan luar biasa sambil memanfaatkan pertumbuhan pendapatan yang signifikan. Syarikat terkemuka di dunia mempercayai Syncron, menjadikannya pemimpin global swasta terbesar dalam penyelesaian SaaS pengurusan kitar hayat perkhidmatan pintar. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.