• Menarik dari peranannya di Motional dan Tesla, Philip membawa kekayaan pengalaman ke jawatan barunya di STRADVISION

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 13 Feb. 2024 — , sebuah perintis industri automotif dalam teknologi persepsi visi berdasarkan pembelajaran mendalam, dengan bangganya mengumumkan pelantikan Philip Vidal sebagai Ketua Pegawai Perniagaan (CBO) barunya. Dalam peranan kepimpinan strategik ini, Philip akan menjadi penting dalam membentuk dan melaksanakan strategi perniagaan global syarikat.

STRADVISION Appoints Philip Vidal as Chief Business Officer to Drive Global Expansion
STRADVISION Appoints Philip Vidal as Chief Business Officer to Drive Global Expansion

Sebagai CBO, Philip akan memimpin objektif utama, termasuk merangka dan melaksanakan pelan strategik korporat, memacu strategi pendapatan selari dengan matlamat syarikat, dan menyelia prestasi di jabatan yang menjana pendapatan.

Beliau juga akan bertanggungjawab mengurus pasukan jualan global untuk memajukan pertumbuhan perniagaan, bekerjasama dengan jabatan pemasaran untuk meningkatkan strategi dan pengalaman pelanggan, dan membentuk perkongsian strategik untuk kecekapan operasi.

Tambahan pula, Philip akan memberi tumpuan membina pasukan kreatif yang komited kepada inovasi, memantau saluran pendapatan untuk pertumbuhan mampan, menganalisis trend pasaran untuk peluang baru, menubuhkan metrik prestasi utama, dan membangunkan hubungan yang kukuh dengan pelanggan dan rakan kongsi, semuanya sambil mengemaskini trend dan amalan terbaik industri.

Philip membawa kekayaan pengalaman ke STRADVISION, setelah memimpin organisasi yang dinamik dan berpelbagai secara global dalam kerjayanya. Di Motional, beliau memainkan peranan penting dalam mencipta dan melaksanakan visi pasaran dan strategi perkongsian komersial untuk kenderaan autonomi elektrik. Terutamanya, Philip berjaya merundingkan pendedahan komersial terbesar yang dirancang untuk kenderaan autonomi dan mengurus jualan untuk set data kenderaan autonomi yang pertama disediakan secara komersial di dunia.

Sebelum Motional, Philip berkhidmat sebagai Pengurus Kanan di Tesla, memimpin pasukan global yang bertanggungjawab untuk membangunkan strategi pasaran antarabangsa Tesla untuk Model 3. Dalam peranan ini, Philip memimpin pelancaran komersial berjaya Model 3 di Eropah, China, dan Mexico menjana pendapatan yang besar untuk syarikat.

“Apabila saya melangkah ke peranan penting ini di STRADVISION, saya terhormat untuk memberikan sumbangan kepada perjalanan inovasi kita. Komitmen saya adalah memacu inisiatif komersial strategik, memajukan syarikat kita ke hadapan, dan mengubah suai industri automotif dengan teknologi puncak. Bersama, kita akan memimpin jalan dalam meningkatkan teknologi persepsi automotif berdasarkan kecerdasan buatan, menetapkan piawaian baru untuk masa depan industri Automotif,” kata Ketua Pegawai Perniagaan STRADVISION yang baru Philip Vidal. “Saya bersemangat menyertai STRADVISION kerana dedikasinya yang tidak berbelah bagi untuk merevolusikan industri automotif, dan saya berharap menjadi sebahagian daripada perjalanan transformasi ini.”

“Apabila kita memulakan perjalanan menarik ke arah IPO kami yang akan datang, saya gembira menyambut Philip ke pasukan STRADVISION sebagai Ketua Pegawai Perniagaan baru kami,” kata CEO STRADVISION Junhwan Kim. “Kepemimpinannya yang terbukti dan pengalaman luasnya dalam memacu inovasi sepadan sepenuhnya dengan visi kami untuk merevolusikan industri automotif. Di bawah panduan Philip, kami berharap untuk memperkukuhkan kedudukan kami sebagai pemimpin industri dan mencapai batu loncatan baru dalam meningkatkan teknologi persepsi berdasarkan pembelajaran mendalam. Bersama, kami akan terus bekerjasama rapat dengan rakan automotif kami, membentuk masa depan keselamatan automotif dan teknologi persepsi.”

Mengenai STRADVISION 

Ditubuhkan pada 2014, STRADVISION merupakan perintis industri automotif dalam teknologi persepsi visi berdasarkan kecerdasan buatan untuk ADAS. Syarikat ini mempercepat kedatangan kenderaan sepenuhnya autonomi dengan membuat ciri-ciri ADAS tersedia pada kos berbilion berbanding pesaing. SVNet STRADVISION kini digunakan pada pelbagai model kenderaan melalui perkongsian dengan OEM; boleh menyokong ADAS dan kenderaan autonomi di seluruh dunia; dan disokong oleh lebih 300 pekerja di Seoul, San Jose, Detroit, Tokyo, Shanghai, dan Dusseldorf. STRADVISION telah dipuji dengan Anugerah Kepemimpinan Inovasi Teknologi Global 2022 Frost & Sullivan, Anugerah Emas di AutoSens 2022 dan 2021 untuk Perisian Kelas Terbaik untuk Sistem Persepsi, dan Anugerah ACES Kecerdasan Autonomi 2020 (kategori perisian). Selain itu, STRADVISION dan perisian telah mencapai piawaian AL3 TISAX untuk pengurusan keselamatan maklumat, serta disahkan ISO 9001: 2015 untuk Sistem Pengurusan Kualiti dan ISO 26262 untuk Keselamatan Fungsional Automotif.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.