(SeaPRwire) –   Konsert yang disenaraikan oleh artis di Bandsintown kini boleh ditemui secara automatik di Spotify, tersedia sebagai cadangan acara konteks untuk pengguna bulanan aktif global Spotify sebanyak 602 juta

NEW YORK, Feb. 13, 2024 — , platform pemburuan acara langsung yang terkemuka, mengumumkan kerjasamanya dengan untuk meningkatkan penemuan konser dan festival di seluruh dunia, memberdayakan lebih banyak artis, dan meningkatkan pengalaman peminat. Dengan senarai acara Bandsintown kini secara langsung terintegrasi ke Spotify, artis dapat menjangkau peminat yang tepat – ketika mereka mendengarkan – memacu keterlibatan yang lebih baik dan penjualan yang lebih kuat untuk acara langsung mereka di seluruh dunia.

Senarai acara Bandsintown kini secara langsung terintegrasi ke Spotify untuk meningkatkan penemuan muzik langsung.

Senarai acara Bandsintown kini secara langsung terintegrasi ke Spotify untuk meningkatkan penemuan muzik langsung.

Kerjasama itu datang pada masa di mana artis dan tempat menghadapi kos yang meningkat dan persaingan yang meningkat, dengan 150,000 konsert lebih banyak pada tahun 2023 daripada pada tahun 2022, berdasarkan data Bandsintown. Ketika peminat terus menuntut pengalaman yang otentik dan bersifat komuniti, Bandsintown dan Spotify bekerjasama untuk menghubungkan jurang dan memastikan setiap artis mendapat perhatian yang layak dengan Spotify telah meningkatkan impresi untuk acara langsung di seluruh platformnya sebanyak 10 kali ganda dalam tempoh 12 bulan terakhir sahaja.

“Bandsintown bermisi untuk membantu artis ditemui dan menjual tiket penuh. Dengan Spotify di atas papan, kami membawa artis dan peminat lebih dekat dalam dunia di mana setiap pertunjukan penting, dan setiap peminat penting,” kata Fabrice Sergent, pengasas bersama dan rakan kongsi pengurusan Bandsintown.

Sudah dipercayai oleh lebih daripada setengah juta pemuzik, platform percuma Bandsintown memberi artis kawalan penuh terhadap senarai acara mereka, menyediakan saluran data yang lebih lengkap dan tepat kepada Spotify. Dengan sekadar menghubungkan profil Spotify mereka dan menerbitkan pertunjukan mereka di Bandsintown, artis boleh segera memperkasakan jangkauan mereka melalui senarai acara langsung Spotify yang kini tersedia di beberapa permukaan utama di seluruh platform, termasuk halaman artis, Feed Acara Langsung yang didedikasikan, dan Paparan Sekarang Bermain.

“Kerjasama kami dengan Bandsintown menguatkan komitmen kami untuk membantu artis menyambung hubungan dan mengkomersialkan pangkalan peminat mereka. Dengan lebih banyak senarai konser dan data yang disumberkan secara langsung dari artis, integrasi ini memberi artis lebih banyak kawalan untuk mengemaskini jadual lawatan mereka di Spotify dan akhirnya meningkatkan pengalaman peminat untuk menemui dan membeli tiket,” kata Jon Ostrow, Pengarah Pertumbuhan & Penemuan, Acara Langsung di Spotify.

Untuk maklumat lanjut, lawati Bandsintown

MENGENAI BANDSINTOWN
Bandsintown ialah platform pemburuan muzik langsung terbesar di dunia, dengan lebih daripada 1.5 juta pertunjukan yang disenaraikan oleh 600,000 artis dari lebih 150 negara melayani 84 juta pengguna dengan 3.7 bilion cadangan konser yang disesuaikan setiap tahun. Ia memperkasakan keterlihatan acara melalui kerjasama utama dan memperkaya sambungan artis-peminat dengan alat pemasaran terus kepada peminat yang kuat melalui Bandsintown, tawaran tempatnya Bandsintown for Venues dan platform iklan penganjur Bandsintown for Promoters.

MENGENAI SPOTIFY
Platform Spotify merevolusikan pendengaran muzik selamanya ketika kami melancarkannya pada tahun 2008. Langkah kami ke dalam podcast membawa inovasi dan generasi pendengar baru ke medium itu, dan pada tahun 2022 kami memasuki pasaran audio berikutnya yang bersedia untuk pertumbuhan dengan penambahan buku audio.

Hari ini, lebih banyak pendengar daripada sebelumnya boleh menemui, menguruskan, dan menikmati lebih daripada 100 juta trek, 5,000 judul podcast, dan 350,000 buku audio secara a la carte di Spotify. Kami ialah perkhidmatan langganan penstriman audio terkemuka di dunia dengan lebih daripada 602 juta pengguna, termasuk 236 juta pelanggan di seluruh 184 pasaran.

Gambar –
Logo –  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.