(SeaPRwire) –   Mengurangkan Penggunaan Kuasa dan Kos Sehingga 50%

Brea, Calif., Nov. 22, 2023 — , penyedia terkemuka bagi penyelesaian visual, dikenali sebagai jenama No.1 dalam projektor Digital Light Processing (DLP) di seluruh dunia dan perintis menggunakan sumber cahaya tanpa lampu seperti LED dan laser dalam sektor B2B. Berdedikasi kepada kelestarian, syarikat ini telah komited untuk membangunkan projektor tanpa lampu, menyediakan kecerahan tinggi dengan lebih banyak manfaat berbanding lampu tradisional, seperti kecekapan tenaga yang lebih baik, jangka hayat yang dipanjangkan, dan ramah alam, menjadikan projektor tanpa lampu sebagai penyelesaian yang boleh diakses bagi perniagaan yang ingin meningkatkan usaha kelestarian mereka dan memenuhi Keperluan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG).

ViewSonic's LS Series, the lamp-free projectors, are designed to align with our commitment to fostering a sustainable future.
ViewSonic’s LS Series, the lamp-free projectors, are designed to align with our commitment to fostering a sustainable future.

“ESG telah menjadi isu penting, memerlukan keterlibatan kerajaan, syarikat, dan semua individu. ViewSonic juga mengambilnya dengan serius dengan mengikuti komitmen kami – memelihara masa depan yang lestari – di seluruh operasi strategik dan pembangunan produk,” kata Dean Tsai, Pengurus Am Bahagian Projektor & LED di ViewSonic. “Kami telah menetapkan sasaran lima tahun untuk mempercepat kemajuan global ke arah masyarakat bebas karbon dengan secara proaktif meningkatkan nisbah produk tanpa lampu kepada 70% dan mengurangkan pengeluaran produk berasaskan lampu kepada kira-kira 30%.”

Langkah Kecil, Impak Besar: Siri LS Membuka Jalan ke Masa Depan Lebih Hijau 
Siri LS selari dengan SDG12 (Sasaran Pembangunan Lestari) “Memastikan corak penggunaan dan pengeluaran yang lestari” dari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu – terutamanya menggalakkan penggunaan sumber cahaya yang cekap tenaga. Dikuasakan oleh teknologi laser dan LED terkini, siri LS menawarkan pelbagai tahap kecerahan, dari 2,000 hingga 6,000 ANSI Lumens, menghasilkan imej yang cerah dengan penggunaan kuasa yang berkurangan. Projektor tanpa lampu ini mengurangkan jejak karbon dan mengurangkan kelemahan yang berkaitan dengan projektor berasaskan lampu, seperti raksa beracun, penggantian bola lampu yang kerap, dan kos penyelenggaraan yang tinggi. Selain itu, sumber cahaya LED dan laser beroperasi tanpa keperluan tempoh pemanasan atau penyejukan. Ini membolehkan projektor tanpa lampu untuk segera dinyalakan dan dimatikan, meningkatkan kecekapan operasi secara signifikan. Tambahan pula, projektor tanpa lampu terkini ViewSonic sering mempunyai reka bentuk yang lebih kompak dan ringan, menjadikannya lebih fleksibel dan mudah dipasang.

Manfaatnya ditunjukkan melalui salah satu pelanggan ViewSonic yang beralih dari projektor berasaskan lampu 370W, PG800HD, ke projektor berasaskan laser 210W, LS740HD, bertujuan untuk meningkatkan kecekapan, mengurangkan kos, dan mengurangkan pelepasan karbon dioksida (CO2). Dinilai pada 5,000 ANSI Lumens yang sama seperti PG800HD, LS740HD menggunakan 40% kuasa kurang dalam tempoh 20,000 jam penggunaan, menghasilkan penjimatan pelepasan CO2 setara dengan membakar 171 gelen bahan api gasoline. Selain itu, dengan kadar elektrik purata $0.15 setiap kWh di AS, syarikat menjimatkan $480 dalam bil elektriknya untuk setiap model ini.

Selari dengan amalan kelestarian, projektor tanpa lampu mempunyai jangka hayat yang dipanjangkan melebihi projektor berasaskan lampu. Untuk menggambarkan, projektor berasaskan lampu memerlukan 11 lagi bola lampu untuk menandingi jangka hayat 60,000 jam sumber cahaya LED tunggal. Perniagaan mendapat kelebihan yang besar dengan memilih projektor tanpa lampu – bukan sahaja dalam memenuhi komitmen ESG mereka tetapi juga mengurangkan jumlah kos pemilikan kerana jangka hayat sumber cahaya yang dipanjangkan. Selain itu, pengguna umum tidak akan terdedah kepada raksa beracun dalam bola lampu atau menghadapi kos penggantian lampu yang mahal, dengan itu menyederhanakan penyelenggaraan.

Sertai Perjalanan ESG ViewSonic untuk Membentuk Landskap Lebih Lestari Bersama
Selain siri LS, ViewSonic telah meluaskan pengukuran jejak karbon tahun demi tahun, berjumlah 179 model tahun ini. Ini mempercepat usaha pengumpulan data untuk mengintegrasikan prinsip-prinsip penjimatan tenaga dan pengurangan sisa ke dalam reka bentuk produk. Selain itu, syarikat menunjukkan komitmen yang tidak berbelah bagi dengan memerlukan rakan kongsi mencapai pensijilan pengurangan dan pengesahan gas rumah hijau. Dengan memelihara penubuhan rantai bekalan hijau, ViewSonic bertujuan untuk secara progresif menggalakkan rakan ekosistem untuk sertai dalam bekerja ke arah sasaran sifar bersih 2050.

Tentang ViewSonic
Ditubuhkan di California, ViewSonic dikenali sebagai pemimpin dalam arena penyelesaian visual global. Melakukan perniagaan di lebih 100 negara di seluruh dunia. Diiktiraf sebagai pembuat gerakan dalam industri, ViewSonic komited menyediakan julat penyelesaian perkakasan dan perisian yang lengkap. Termasuk monitor, projektor, paparan pen, paparan komersial, paparan All-in-One LED, paparan interaktif ViewBoard, dan ekosistem perisian myViewBoard. Dengan lebih 35 tahun kepakaran dalam paparan visual, ViewSonic mengukuhkan reputasinya dalam menyampaikan penyelesaian inovatif dan boleh dipercayai merentasi pendidikan, perniagaan, pengguna, dan pasaran profesional, membantu pelanggan “Lihat Perbezaan.” Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ViewSonic, sila lawati laman web kami di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)