• Kemuncak O-RAN ALLIANCE akan berlangsung pada hari Rabu 28 Februari 2024, 9-13h CET di Dewan Teater 5, Hall 8 MWC Barcelona
  • Lebih 30 penceramah dari operator, pembekal, organisasi industri dan makmal bebas akan berkongsi perspektif dan pengalaman terkini mengenai penerimaan terkini penyelesaian RAN pintar dan terbuka
  • Topik termasuk: bagaimana penyelesaian O-RAN menangani perubahan yang diperlukan dalam TCO, kecekapan tenaga, automatik, kelenturan, keselamatan, penyepaduan sistem, pensijilan, dan ekonomi keseluruhan yang dipertingkatkan

(SeaPRwire) –   BONN, Jerman, 5 Feb 2024 — O-RAN ALLIANCE dengan sukacitanya mengumumkan perhimpunan utama pertama komuniti O-RAN bersamaan dengan acara MWC: Kemuncak O-RAN ALLIANCE – Mempercepatkan Penerimaan RAN Terbuka.
Ia akan berlangsung pada Rabu 28 Februari 2024, 8:30-13h CET di Dewan Teater 5, Hall 8 MWC Barcelona.

2023 merupakan tahun yang bergejolak bagi kemajuan global RAN Terbuka dan Pintar, termasuk: kemajuan spesifikasi utama; kelulusan 8 Pusat Ujian dan Integrasi Terbuka (OTIC) baharu; PlugFests melibatkan 112 syarikat; dan beberapa operator nasional mengumumkan pelaksanaan komersial berskala besar. Para peserta Kemuncak akan mengetahui terkini tentang kemajuan dan kemajuan O-RAN merentasi pelbagai dimensi: pensijilan, ujian dan pelaksanaan, kekayaan ciri penyelesaian, dan kemajuan penyelesaian Pengawal RAN Pintar (RIC).

Kemuncak akan membincangkan bagaimana penyelesaian RAN pintar O-RAN membawa manfaat kepada operator dalam bidang seperti Jumlah Kos Pemilikan (TCO), kecekapan tenaga, automatik, kelenturan, keselamatan, penyepaduan sistem, pensijilan, dan ekonomi keseluruhan yang dipertingkatkan.

Acara ini akan menampilkan penceramah dari 1&1, AsiaInfo, AT&T, ATIS, Auray Technology Corp., CableLabs, China Mobile, Chunghwa Telecom, Deutsche Telekom, DISH Network, Ericsson, Fujitsu, GSMA, IEEE, Mavenir, NEC, Nokia, NTIA, NTT DOCOMO, Orange, Qualcomm Technologies, Inc., Rakuten Symphony, SK Telecom, Small Cell Forum (SCF), TELUS, Vodafone, Wind River, dan lain-lain.

Ahli O-RAN, penyumbang, media dan ahli analisis, dan orang lain yang berminat dengan keadaan RAN Terbuka dijemput hadir. Para peserta perlu mempunyai pasal MWC dan mendaftar melalui , yang juga mempunyai agenda dan senarai penceramah. Acara ini juga akan disiarkan secara langsung kepada orang awam melalui .

“Industri kini berada di titik perubahan teknologi yang mendefinisikan di mana ia sepenuhnya menerima konsep kebebasan, awan dan skala besar automatik,” kata Alex Jinsung Choi, Pengerusi Lembaga O-RAN ALLIANCE dan SVP Group Technology, Deutsche Telekom. “Ia adalah suatu kehormatan untuk menyambut begitu banyak pemain industri di Kemuncak O-RAN ALLIANCE untuk membincangkan pencapaian terkini dan pengalaman rangkaian hidup dalam mencipta dan melaksanakan penyelesaian RAN terbuka dan pintar.”

Mengenai O-RAN ALLIANCE
O-RAN ALLIANCE adalah komuniti serantau yang melibatkan lebih 300 operator mudah alih, pembekal, dan institusi penyelidikan & akademik yang beroperasi dalam industri Rangkaian Akses Radio (RAN). Memandangkan RAN merupakan bahagian penting mana-mana rangkaian mudah alih, misi O-RAN ALLIANCE adalah untuk menyusun semula industri ke arah rangkaian mudah alih lebih cerdas, terbuka, diselaraskan dan sepenuhnya boleh saling kendali. Spesifikasi O-RAN baharu membolehkan ekosistem pembekal RAN yang lebih kompetitif dan dinamik dengan inovasi lebih pantas untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Pada masa yang sama, rangkaian mudah alih berasaskan O-RAN meningkatkan kecekapan pelaksanaan dan operasi RAN oleh operator mudah alih. Untuk mencapai matlamat ini, O-RAN ALLIANCE menerbitkan spesifikasi RAN baharu, melepaskan perisian terbuka untuk RAN, dan menyokong ahlinya dalam pengintegrasian dan pengujian pelaksanaan mereka.
Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.