(SeaPRwire) –   DETROIT, Mich., Nov. 20, 2023 — RoboSense, sebuah pemimpin global dalam penyelesaian LiDAR dan persepsi, mengumumkan keputusan cemerlang untuk suku ketiga 2023. Jumlah jualan sensor LiDAR syarikat mencapai hampir 60,000 unit, dengan lebih 53,000 unit daripada jumlah itu untuk sistem bantuan pemanduan maju (ADAS). Jumlah jualan ADAS LiDAR seorang ini sahaja melebihi jumlah jualan LiDAR keseluruhan syarikat dalam enam bulan pertama 2023.

 

 

RoboSense's Q3 2023 LiDAR sensor sales reached nearly 60,000, with over 53,000 of those units for advanced driver assistance systems (ADAS).
Jualan sensor LiDAR RoboSense untuk suku ketiga 2023 mencapai hampir 60,000 unit, dengan lebih 53,000 unit daripada jumlah itu untuk sistem bantuan pemanduan maju (ADAS).

Berikutan tanda jangkaan Ogos 20,000 unit LiDAR untuk ADAS, RoboSense sekali lagi menetapkan rekod suku tahunan dalam industri. Pencapaian cemerlang ini membawa jualan kenderaan dipasang lidar syarikat hampir ke jumlah jualannya pada tahun 2022 dan menandakan perkembangan pesat RoboSense ke arah pengeluaran besar-besaran LiDAR automotif.

Pada penghujung suku ketiga 2023, RoboSense telah menjual jumlah keseluruhan melebihi 106,200 sensor LiDAR, dengan jualan ADAS mengira lebih 93,000 unit. Kedua-dua angka itu melebihi jumlah kumulatif jualan LiDAR dalam tiga tahun, dengan pantas menghampiri tanda jangkaan 200,000.

Pada bulan Oktober 2023, RoboSense meningkatkan rekabentuk model OEM automotifnya daripada 58 kepada 6. Pada tempoh yang sama, RoboSense bekerjasama dengan 11 pelanggan OEM dan Tier 1 untuk mencapai pengeluaran besar-besaran untuk 19 model kenderaan yang mengintegrasikan LiDAR syarikat, menandakan pertumbuhan yang besar berbanding Jun 2023 dengan sembilan pelanggan dan 13 model yang diproduksi secara besar-besaran. Semakin berkembangnya industri automotif untuk membangunkan sistem persepsi terkini untuk mencipta kenderaan yang lebih bijak dan memenuhi permintaan pelanggan untuk sistem bantuan pemanduan maju, RoboSense telah mengalami pertumbuhan pesat.

Sebagai pemimpin global dalam pasaran penyelesaian LiDAR dan persepsi, RoboSense memanfaatkan teknologi perkakasannya dan perisian yang maju, keupayaan pengeluaran yang luar biasa, dan sistem pengujian dan pengesahan yang komprehensif untuk menyampaikan penyelesaian berkualiti tinggi. RoboSense komited untuk memenuhi keperluan industri dengan menyediakan aplikasi berskala yang akan meningkatkan sistem automotif dan robotik serta membuat dunia menjadi lebih bijak dan selamat.

About RoboSense:

RoboSense ialah pemimpin global dalam penyelesaian perkakasan dan perisian LiDAR. Misi kami adalah untuk membuat dunia lebih selamat dan cerdas dengan menyampaikan sistem persepsi terkini untuk kereta dan robot. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)