(SeaPRwire) –   TAIPEI, 5 Feb 2024Taipei secara aktif meneruskan matlamat kemampanan korporatnya dengan pelancaran projek “Meja Makan Kemampanan 2024”. Hotel itu memulakan inisiatif ini pada suku pertama 2024 dengan memperkenalkan Sistem Pembaziran Makanan AI Winnow di restoran bufet 1F Brasserie yang menjana pendapatan tertinggi. Sistem inovatif ini, yang berasal dari UK, telah terbukti berjaya mengurangkan pembaziran makanan sebanyak lebih daripada 70% di peringkat global. Taipei berhasrat mencapai 15% pengurangan dalam pembaziran makanan dalam tempoh tiga bulan, iaitu penurunan dari purata tahun 2023 sebanyak 0.22 gram setiap pelanggan kepada 0.18 gram, yang menggalakkan amalan makan mesra alam.

The Winnow AI Food Waste System can detect and record daily food waste in real time, and generate weekly analysis reports for the team to review.
Sistem Pembaziran Makanan AI Winnow dapat mengesan dan merekodkan pembaziran makanan harian secara langsung, dan menjana laporan analisis mingguan untuk disemak oleh pasukan tersebut.

Sistem Pembaziran Makanan AI Winnow menggabungkan skala, skrin, pengimbas dan terminal rakaman data. Semasa melupuskan makanan, skala merekodkan berat, dan pengimbas mengenal pasti barang buangan menggunakan data gambar prainput. Sistem ini menunjukkan kos makanan yang dibuang, yang menimbulkan kesedaran di kalangan kakitangan dan menggalakkan mereka meminimumkan pembaziran. Laporan harian dihantar kepada pengurus restoran, memudahkan statistik dan analisis bersama untuk pertubuhan yang lebih besar.

Brasserie menyajikan sarapan, makan tengah hari, teh petang dan makan malam, dan menawarkan pelbagai juadah setiap hari. Melalui semakan data yang sistematik, mesyuarat tukang masak mingguan dan semakan data sistematik, pengenalpastian dan pengoptimuman kandungan menu yang cekap menggunakan Sistem Pembaziran Makanan AI Winnow amat membantu dalam mengurangkan pembaziran bahan yang tidak perlu.

Selain usaha pengurangan pembaziran, Taman Herba Brasserie yang baru meningkatkan pengalaman kulinari dengan mengintegrasikan lebih daripada sepuluh jenis herba ke dalam menu Brasserie. Pasukan penjual bunga hotel dengan teliti menanam herba seperti basil, pudina, rosmarin, dill dan banyak lagi. Selain estetika, taman itu bertindak sebagai tujuan berfungsi, dengan tukang masak mencampurkan herba segar ke dalam pelbagai hidangan dan minuman.

Pengurus Besar Simon Wu menekankan bahawa makan secara mampan bukan sekadar satu konsep tetapi komitmen yang boleh diambil tindakan. Taman Herba bukan sahaja menyumbang kepada pengurangan pembaziran yang sedang berlangsung tetapi juga menganjurkan ‘Aktiviti Petani Bandar’ untuk melibatkan orang ramai dalam memetik herba, mencipta hidangan dan menyumbang kepada ekologi makan yang menggabungkan tindakan dan ideologi. Hotel itu membayangkan inisiatif Brasserie sebagai satu tanda aras, yang memberi inspirasi kepada pertubuhan lain dalam kumpulan tersebut dan seterusnya untuk menerima pakai amalan mampan secara konsisten serta untuk mencapai kemampanan bersama dan kemakmuran untuk kedua-dua alam sekitar dan komuniti.

Alamat Regent Taipei: No. 3, Ln. 39, Sec. 2 ZhongShan N. Rd.
Dail: 2523-8000 ext. Brasserie / Tempahan Dalam Talian:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.