(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 20 Nov. 2023 — Phyathai and Paolo Hospital Group (Phyathai and Paolo) telah dihormati dengan Anugerah Kecemerlangan Korporat di Asia Pacific Enterprise Awards 2023 Thailand untuk komitmen cemerlangnya selama 50 tahun perniagaan. Sebagai kumpulan hospital swasta yang mapan dengan 11 buah hospital di negara ini, Phyathai and Paolo mengintegrasikan peralatan perubatan moden dan teknologi maju yang canggih di pusat rawatan pelbagai, menyediakan perkhidmatan 24 jam dengan tenaga kerja perubatan yang berpengalaman dan berkemahiran serta pasukan pakar dalam semua bidang kepakaran.

Phyathai and Paolo mempunyai lebih daripada 3,000 doktor dan konsultan serta 10,000 pekerja masa penuh dan separuh masa. Hospital ini menganjurkan persekitaran yang mesra dan ramah di mana tenaga kerja memberi sumbangan. Sebagai sebahagian daripada aktiviti CSR hospital, ia menggalakkan pekerja dan sukarelawan memainkan peranan penting dalam pembangunan sosial. Hospital ini melaksanakan projek “Model Kesihatan Bersama” dengan menggunakan borang penilaian “Mari Kita Sihat (LGH)” yang telah dikaji oleh Oregon Health & Science University (OHSU) dan BDMS. Menjaga kesihatan fizikal dan mental pekerja termasuk meningkatkan nilai kerja dan kesejahteraan hidup. Oleh itu, terdapat kadar penglibatan pekerja yang tinggi dalam organisasi yang mana syarikat itu dianugerahkan pelbagai anugerah Majikan dan Sumber Manusia.

Selain itu, terdapat budaya pembelajaran dan perkongsian pengetahuan dalam organisasi baik dalam sektor klinikal mahupun bukan klinikal. Kebolehan disampaikan antara hospital bersekutu dan terus dibangunkan untuk mencipta inovasi masa depan yang memberi nilai kepada organisasi dan masyarakat. Di samping itu, pekerja telah membangunkan kemahiran mereka untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan cemerlang dengan mengikuti minda pelanggan. Akibatnya, Phyathai and Paolo telah menerima pelbagai anugerah dan pengiktirafan.

Phyathai and Paolo adalah syarikat penjagaan kesihatan yang memberi tumpuan kepada pengetahuan profesional pekerja untuk memastikan keselamatan dan kesejahteraan keseluruhan pesakitnya. Untuk meningkatkan kepimpinannya sebagai pembekal kesihatan digital yang menawarkan perkhidmatan teleperubatan, aplikasi mudah alih, dan perdagangan e-kesihatan; hospital ini memberi tumpuan untuk terus membangunkan bakat dengan menyediakan saluran pembelajaran terkini seperti Akademi CILA. Pekerja boleh belajar secara dalam talian mengikut kenyamanan. Kandungannya termasuk kursus klinikal dan pengurusan diri tentang bagaimana berhadapan dengan dunia yang pesat, selain memberikan saluran kepada pekerja untuk berkongsi pengetahuan pembelajaran kepada rakan sekerja dalam persiapan untuk bekerjasama dan mencipta sinergi (Pengurusan Pengetahuan: KM).

Pada garis hadapan pembangunan teknologi, hospital ini mempunyai struktur organisasi yang selari dengan misi dan arah tuju seperti Phyathai and Paolo Innovation Lab (PIL) yang menggalakkan dan memacu inovasi dalam aspek klinikal dan bukan klinikal dengan sokongan pasukan CPRIA (Pusat Penyelidikan dan Pencetusan Inovasi Swasta) yang mahir dalam R & D. Pasukan Business Intelligent (BI) telah ditubuhkan untuk menganalisis dan mengurus data masa depan yang akan memberi manfaat dalam merekabentuk dan membangunkan produk dan perkhidmatan yang memenuhi keperluan pelanggan. Selain itu, Projek “BLESS” bertujuan menggunakan Teknologi Maklumat (IT) untuk meningkatkan kecekapan operasi dan produktiviti kerja.

Sebagai tambahan kepada yang terdahulu, hospital ini mempunyai saluran kepimpinan yang memilih pekerja dengan prestasi cemerlang untuk menyertai Program Pembangunan Bakat dan Penggantian. Ia terdiri daripada pekerja yang dibangunkan secara individu dan ditujukan ke arah kesiagaan untuk kemajuan dalam peranan yang lebih tinggi. Ia dilancarkan untuk menyediakan pekerja yang cemerlang dan mengurus risiko kekurangan tenaga kerja sambil memegang jawatan penting di masa hadapan.

Tentang Enterprise Asia

Enterprise Asia adalah pertubuhan bukan kerajaan yang berusaha untuk mewujudkan Asia yang kaya dengan keusahawanan sebagai enjin ke arah pembangunan ekonomi dan sosial yang mampan dan progresif dalam dunia persamaan ekonomi. Dua tiangnya ialah pelaburan dalam manusia dan keusahawanan yang bertanggungjawab. Enterprise Asia bekerjasama dengan kerajaan, NGO dan organisasi lain untuk menggalakkan daya saing dan pembangunan keusahawanan, meningkatkan taraf ekonomi masyarakat di seluruh Asia, dan memastikan warisan harapan, inovasi dan keberanian untuk generasi akan datang. Sila layari untuk maklumat lanjut.

Tentang Asia Pacific Enterprise Awards

Dilancarkan pada tahun 2007, Asia Pacific Enterprise Awards ialah anugerah paling berprestij di rantau ini untuk keusahawanan, inovasi berterusan dan kepimpinan mampan yang luar biasa. Anugerah ini memberikan platform kepada syarikat dan kerajaan untuk mengiktiraf kecemerlangan keusahawanan, oleh itu menggalakkan inovasi yang lebih besar, amalan perniagaan yang adil dan pertumbuhan dalam keusahawanan. Sebagai anugerah serantau, ia menggabungkan usahawan terkemuka sebagai suara yang kuat untuk keusahawanan dan berfungsi sebagai jaringan kuasa perhubungan hanya atas undangan sahaja. Program ini telah berkembang untuk merangkumi 16 negara/rantau dan pasaran di seluruh Asia. Untuk maklumat lanjut, sila layari.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)