• Ahli industri teknologi tinggi Mark Garvey telah dilantik sebagai Ketua Segmen untuk Unit Perniagaan Global Exyte Advanced Technology Facilities
  • Elena Bashkeeva akan menjadi Ketua Pegawai Kewangan di Exyte bermula 1 Aprilst 2024 dan akan memimpin fungsi Kewangan dan Kawalan serta IT

(SeaPRwire) –   STUTTGART, Jerman, 5 Februari 2024Perubahan berikut berlaku dalam Lembaga Eksekutif Exyte. Mark Garvey menyertai Lembaga Eksekutif pada Disember 2023. Elena Bashkeeva akan menyertai Lembaga Eksekutif pemimpin global dalam reka bentuk, kejuruteraan dan penghantaran kemudahan ultra-bersih dan mampan untuk industri teknologi tinggi pada April 2024.

Mark Garvey telah dilantik ke Lembaga Eksekutif Exyte. Sebagai Ketua Segmen Advanced Technology Facilities, Garvey bertanggungjawab untuk Unit Perniagaan Global Advanced Technology Facilities (ATF). Selain itu, beliau bertanggungjawab untuk fungsi korporat Alam Sekitar, Kesihatan dan Keselamatan, Kecemerlangan Operasi, serta Perolehan dan Subkontraktor. Tanggungjawab pengawasan beliau juga termasuk Operasi Exyte di rantau Amerika Syarikat, Eropah Kontinental, serta Eropah Utara dan Israel.

CEO Exyte Dr. Wolfgang Büchele berkata, “Mark Garvey adalah pakar dalam industri teknologi tinggi global. Beliau memainkan peranan penting dalam membentuk pembangunan strategik dan kejayaan Exyte dalam peranan terdahulu. Di bawah kepimpinannya, Unit Perniagaan Global Advanced Technology Facilities secara beransur-ansur memperluaskan peranan terkemuka dalam pasarannya. Saya berharap untuk terus bekerjasama dengannya.”

Garvey berkata, “Saya menghargai kepercayaan yang diberikan kepada saya oleh pemegang saham. Saya berharap untuk terus memacu masa depan Exyte sebagai ahli lembaga dengan pasukan Exyte global yang berkemahiran dan berdedikasi. Syarikat kami mempunyai peluang perniagaan yang menjanjikan dalam semua industri sasaran kami. Exyte mempunyai semua keperluan untuk terus berjaya pada masa hadapan dan untuk melaksanakan penyelesaian canggih dan inovatif bagi pelanggan kami. Saya gembira menjadi sebahagian daripada pasukan yang membuat masa depan menarik ini menjadi kenyataan.”

Garvey menyertai syarikat pendahulu Exyte, Kumpulan M+W, pada tahun 2015 sebagai Ketua Eksekutif rantau Asia Pasifik. Pada tahun 2020, beliau mengambil alih sebagai Presiden Unit Perniagaan Global ATF yang merupakan unit perniagaan terbesar Exyte.

Elena Bashkeeva diumumkan sebagai Ketua Pegawai Kewangan Exyte

Berkuat kuasa 1 April 2024, Elena Bashkeeva akan menyertai Lembaga Eksekutif Exyte. Sebagai Ketua Pegawai Kewangan (CFO), beliau akan bertanggungjawab untuk fungsi Kewangan dan Kawalan serta IT. Beliau akan menyelia fungsi korporat global Perakaunan, Kawalan, Cukai dan Perbendaharaan serta IT pada masa hadapan.

Georg Stumpf, pemegang saham majoriti dan pengerusi lembaga penyelia Exyte, berkata, “Dengan Elena Bashkeeva, pakar kewangan berpengalaman menyertai Exyte sebagai CFO daripada General Electric. Sepanjang kerjayanya, beliau telah mencapai kejayaan yang kelihatan dan menyumbang kepada pembangunan positif nilai korporat. Selain kepakaran profesionalnya, beliau mengesankan dengan sifatnya yang terbuka dan konstruktif, serta gaya kepimpinan moden.”

CEO Exyte Büchele berkata, “Saya berharap bekerjasama dengan Elena Bashkeeva dan mengalu-alukannya atas nama pengurusan Exyte. Dengan kepakaran luas yang diperolehinya di syarikat antarabangsa, beliau akan memberikan impak penting untuk pembangunan lanjut Exyte. Bersama pasukan Exyte, kami akan terus maju syarikat pada masa hadapan.”

Elena Bashkeeva berkata, “Saya gembira menyertai Exyte sebagai CFO, dan menjadi sebahagian daripada pembangunannya yang dinamik. Kedudukan strategik Exyte menawarkan peluang untuk memanfaatkan peluang pertumbuhan dalam pasaran sasarannya. Menyedari peranan penting fungsi Kewangan yang kaya dan berpengalaman, saya berkomitmen untuk bekerjasama untuk memperkukuh daya saing Exyte, memacu pertumbuhan yang berterusan dan menguntungkan, serta menyumbang kepada kejayaan berterusan Exyte pada masa hadapan.”

Elena Bashkeeva beralih ke Exyte daripada General Electric (GE), di mana beliau kini berkhidmat sebagai CFO unit perniagaan Steam Power GE. Beliau memulakan kerjayanya di bahagian audit dan perundingan Ernst & Young. Selepas itu, beliau menyertai GE, di mana beliau maju melalui peranan pengurusan kewangan secara beransur-ansur dalam bahagian Tenaga, Kesihatan dan Korporat GE. Pengalamannya meliputi kewangan korporat, pengurusan risiko, perancangan strategik, analisis kewangan, kawalan dan audit.

CEO Kumpulan dan Pengerusi Dr. Wolfgang Büchele terus bertanggungjawab untuk Fungsi Korporat Komunikasi dan Hubungan Pelabur, Pematuhan, Sumber Manusia, Audit Dalaman, Undang-Undang dan Insurans, Peluang dan Pengurusan Risiko serta Strategi dan M&A. Selain itu, beliau terus menyelia Rantau Asia Tenggara dan Asia Timur Laut, serta Unit Perniagaan Global Biopharma dan Sains Hayat serta Pusat Data.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.