(SeaPRwire) –   GOTHENBURG, Sweden, 6 Feb. 2024 — Memandangkan SKF mempercepatkan transformasi strategiknya untuk mendorong pertumbuhan yang menguntungkan, kepimpinan dalam dua rantau industri, Amerika dan India dan Asia Tenggara, akan berubah berkuat kuasa serta-merta.

“Pada masa transformasi, menambah perspektif baharu kadangkala diperlukan. Amerika dan ISEA telah mencapai banyak kemajuan, tetapi dengan kepimpinan baharu dalam kedua-dua rantau tersebut, kami berhasrat untuk mencari peluang baharu dan untuk menjadi lebih berdaya saing selain meningkatkan kelajuan dalam perjalanan kami,” kata Rickard Gustafson, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif.

Manish Bhatnagar, Presiden semasa, Rantau Industri India dan Asia Tenggara (ISEA) dilantik sebagai Presiden baharu, Rantau Industri Amerika. Manish akan bertugas di Landsdale, Amerika Syarikat, dan memulakan jawatan baharunya bermula hari ini.

Hasilnya, Fredrik Hallen, Pengarah Kewangan, Pengawalan, IT & Digitalisasi di Rantau Industri ISEA, akan memangku sebagai Presiden bagi rantau ISEA. Pewaris tetap dijangka akan tersedia pada musim bunga.

John Schmidt, Presiden semasa, Rantau Industri Amerika, akan meninggalkan SKF untuk meneruskan kerjayanya di luar SKF. Beliau akan kekal dalam peranan penasihat semasa tempoh peralihan yang singkat.

“Bagi pihak SKF, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada John atas sumbangannya yang bernilai sepanjang bertahun-tahun bekerja dan saya mendoakan yang terbaik untuk beliau dalam masa depan. Saya juga mengambil peluang ini untuk mengalu-alukan Manish ke peranan baharunya,” kata Rickard Gustafson.

Aktiebolaget SKF
      (publ)

KONTAK:

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
AKHBAR: Carl Bjernstam, Ketua Hubungan Media
tel: 46 31-337 2517; mudah alih: 46 722-201 893; e-mel:  

HUBUNGAN PELABUR: Patrik Stenberg, Ketua Hubungan Pelabur
tel: 46 31-337 2104; mudah alih: 46 705-472 104;  

Fail berikut tersedia untuk dimuat turun:

20240206 Changes in Group Management to accelerate strategic transformation and profitable growth

Rickard Gustafson

ManishBhatnagar

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.