(SeaPRwire) –   Menghubungkan peminat Olimpik di China dengan pengalaman perhotelan eksklusif semasa Sukan Olimpik Paris 2024 buat julung kali

HANGZHOU, China, 5 Feb. 2024 — On Location, Penyedia Perhotelan Rasmi bagi Sukan Olimpik Paris 2024, dan Fliggy, platform pelancongan dalam talian terkemuka dan anak syarikat milik penuh Alibaba Group (NYSE: BABA dan HKEX: 9988), hari ini mengumumkan pelancaran rasmi kedai eCommerce Perhotelan Sukan Olimpik Paris 2024 di China. Pembukaan kedai digital pada platform Fliggy menandakan permulaan perkongsian baharu antara kedua-dua syarikat itu, dengan Fliggy kini merupakan rakan kongsi e-dagang yang penting bagi On Location di China. Ini merupakan tapak khusus pertama untuk pengguna di China bagi mengakses pakej perhotelan untuk Sukan Olimpik Paris 2024 yang akan datang.

On Location telah melancarkan beberapa siri pakej dan pengalaman di platform Fliggy, menawarkan peminat Olimpik dari China serta pelancong akses kepada perhotelan premium di tempat di tempat acara sukan rasmi. Semua pakej termasuk tiket ke acara sukan yang relevan dan menawarkan pengalaman sekali seumur hidup di sekitar Paris dan bandar lain di Perancis yang menganjurkan acara Olimpik – semuanya untuk membantu para peminat menikmati Sukan Olimpik bersejarah ini dan menikmati apa yang ditawarkan oleh bandar tuan rumah.

Selain tiket utama yang hampir dengan aksi dan perhotelan bertaraf dunia, On Location juga menyediakan sejumlah pakej mewah untuk Upacara Pembukaan Sukan Olimpik. Buat pertama kalinya, Upacara Pembukaan tidak akan diadakan di stadium. Sebaliknya, kira-kira 10,000 atlet akan berarak sejauh 6 km di sepanjang Sungai Seine, melalui mercu tanda bersejarah Perancis seperti Louvre, Musée d’Orsay, Menara Eiffel dan Palais de Tokyo. Tetamu Perhotelan Paris 2024 boleh menyaksikan upacara dari sudut pandangan yang menakjubkan melalui pelbagai pilihan pakej.

Salah satu contohnya ialah pakej Bridge360, yang membolehkan tetamu menikmati Upacara Pembukaan dari jambatan Pont de l’Alma yang On Location akan mencipta semula brasserie tradisional Paris agar membolehkan tetamu menikmati masakan Perancis tradisional. Satu lagi ialah pakej Riverside, yang menawarkan tetamu akses ke alamat perhotelan eksklusif, dikendalikan oleh On Location, di pusat Paris untuk menonton perarakan Upacara Pembukaan dari tempat duduk grandstand di tebing sungai.

On Location juga akan menyelesaikan masalah mencari bilik hotel di salah satu bandar paling sibuk di dunia semasa waktu yang paling laris pada tahun ini. Pakej yang tersedia termasuk tiket ke sesi sukan seperti tenis meja, badminton, bola keranjang, menyelam dan banyak lagi serta penginapan di hotel bertaraf empat dan lima bintang untuk pengalaman perhotelan yang luar biasa.

Michael Tonge, SVP, Jualan Global, On Location, kata: “Kami teruja kerana dapat memberikan persembahan perhotelan bertaraf dunia kepada begitu ramai peminat di China yang ingin menghadiri Sukan Olimpik Paris 2024 menerusi perkongsian unik dengan Fliggy ini. Kami telah membangunkan pakej khas untuk peminat untuk mengalami acara sukan yang mencipta sejarah dengan gabungan makanan dan minuman mewah dan pengalaman sekali seumur hidup di dalam dan di sekitar Paris. Semua tawaran kami menggabungkan tiket ke sesi sukan dan mempamerkan budaya dan masakan terkenal di dunia di bandar itu untuk memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan kepada para peminat. Kami sangat berbangga dengan perkongsian unik kami dengan Fliggy untuk menawarkan pakej kepada pasaran Cina dan kami tidak sabar untuk mengalu-alukan peminat Olimpik dari China ke Paris pada tahun 2024.”

Zhuang Zhuoran, Ketua Pegawai Eksekutif Fliggy, kata: “Permintaan untuk pengalaman perjalanan yang diperibadikan telah menjadi trend yang berlaku di pasaran pengguna China. Menggunakan Paris 2024 sebagai titik permulaan, kami di Fliggy tidak sabar-sabar untuk bekerjasama rapat dengan On Location untuk mengintegrasikan pengalaman unik yang “sekali seumur hidup” dengan pemandangan, budaya dan cara hidup yang sahih di setiap destinasi. Ini akan membolehkan pengembara menemui kepelbagaian manusia yang indah semasa perjalanan mereka, membuka imaginasi mereka terhadap apa yang sebenarnya boleh dilakukan oleh perjalanan.”

Dengan pengecualian Program Tiket Paris 2024, Program Perhotelan Paris 2024 rasmi merupakan satu-satunya cara bebas risiko untuk menjamin kehadiran ke Sukan itu kerana ini merupakan satu-satunya sumber rasmi dan selamat untuk membeli tiket dan pakej perhotelan bagi Sukan Olimpik dan Paralimpik Paris 2024.

Pelbagai pakej perhotelan sudah tersedia untuk dibeli di kedai utama Perhotelan Sukan Olimpik Paris 2024 di Fliggy, dengan lebih banyak pakej akan ditambah pada bulan-bulan mendatang.

Tahun lepas telah menyaksikan pemulihan yang kukuh dalam perjalanan keluar Cina dan peningkatan ketara dalam jumlah pelancong Cina yang melawat Perancis. Menurut data dari Fliggy, tempahan tiket penerbangan ke Perancis pada tahun 2023 meningkat lima kali ganda berbanding tahun 2022, dan tempahan hotel di Perancis meningkat hampir 14 kali ganda sepanjang tempoh yang sama. Permohonan perkhidmatan visa ke negara itu pada tahun 2023 mencecah 8.3 kali ganda daripada tahun 2022.

Sebagai pengiktirafan terhadap perkongsian jangka panjang Visa dengan Sukan Olimpik dan Paralimpik, Visa merupakan Cara Membayar Rasmi.

Tentang On Location 

merupakan penyedia pengalaman premium, menawarkan perhotelan bertaraf dunia, tiket, pengalaman tetamu yang dikendalikan, penerbitan acara langsung dan pengurusan perjalanan dalam bidang sukan, hiburan dan fesyen. Dari akses yang tiada tandingannya bagi pelanggan korporat kepada tetamu yang mencari pengalaman yang mendalam di acara-acara terkenal, On Location merupakan penyedia perkhidmatan utama dan rasmi kepada lebih daripada 150 pemegang hak ikonik, seperti IOC (Paris 2024, Milano Cortina 2026, Los Angeles 2028), NFL, NCAA, UFC dan PGA of America, dan banyak artis muzik dan festival. Syarikat itu juga memiliki dan mengendalikan beberapa pengalaman yang unik dan eksklusif, mengubah acara langsung yang paling dinamik menjadi kenangan yang berkekalan. On Location merupakan anak syarikat Endeavor, sebuah syarikat sukan dan hiburan global.

Pertanyaan Media
  

Tentang Fliggy

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Fliggy merupakan anak syarikat milik penuh Alibaba Group (NYSE: BABA), dan merupakan salah satu platform