(SeaPRwire) –   HH Global akan mengumumkan penandatanganan perjanjian untuk sepenuhnya mengambil alih Displayplan Ltd

LONDON, Feb. 13, 2024

HH Global dan Displayplan 

Sebagai rakan kongsi paling berpengaruh bagi organisasi yang mencari pertumbuhan yang lebih kuat dan lebih mampan, HH Global adalah pemimpin dalam penerbitan kreatif yang dikuasakan teknologi dan perolehan untuk beberapa jenama runcit terbesar dan paling berani di dunia.

Hari ini, HH Global telah mengumumkan penandatanganan perjanjian untuk sepenuhnya mengambil alih Displayplan Ltd UK untuk terus meningkatkan kepakaran mereka dan mencipta keupayaan aktivasi runcit global yang tidak tertandingi, kreatif dan global.

Pengambilalihan Displayplan, yang mempunyai kepakaran dalam reka bentuk kejuruteraan dan pengurusan pengeluaran bagi penyelesaian titik jualan yang kompleks dan interaksi pengalaman pelanggan, menunjukkan pelaburan berterusan HH Global dalam membangunkan penyelesaian terkemuka untuk jenama runcit global.

Penyatuan kedua-dua perniagaan ini membawa kepakaran yang dipertingkatkan kepada kepimpinan aktivasi pemasaran runcit global HH Global yang sedia ada dan menambah nilai berharga kepada portfolio penyelesaian runcit yang luasnya.

Ide-ide pertumbuhan yang hebat hanya mencipta nilai apabila mereka direka bentuk dan dilaksanakan dengan pakar.

Pencipta, pereka dan jurutera Displayplan yang berjaya akan menyertai +500 ahli masyarakat Kreatif + Digital HH Global, yang beroperasi di 34 studio di seluruh 15 negara. Komitmen bersama mereka kepada kecemerlangan dan inovasi akan mencipta pasukan bakat kreatif terbaik yang memberi fokus kepada menyampaikan impak besar untuk pelanggan mereka melalui idea-idea besar dalam runcit global.

Nadia Pelekanos, Ketua Pegawai Pelanggan di HH Global berkata:
Penggabungan syarikat kami mewakili langkah progresif untuk HH Global dan membina secara ketara keupayaan runcit global kami.

Pengambilalihan Displayplan tidak sahaja didorong oleh penyelarasan asas dalam visi strategik kami, tetapi oleh peluang untuk menggabungkan pasukan pemenang anugerah kami dan penyelesaian yang komplementari untuk menyampaikan kemudahan di sepanjang rantaian bekalan dan keupayaan kreatif yang dipertingkatkan untuk jenama global.

Kami telah melabur secara signifikan dalam pembangunan keupayaan Kreatif + Digital global kami selama bertahun-tahun dengan menambah data, strategi, kreatif dan reka bentuk untuk menyampaikan penyelesaian yang dipertingkatkan dan inovatif untuk pelanggan runcit kami. Pasukan pencipta dan pengeluaran pemenang anugerah dari Displayplan, bersama-sama dengan ahli strategi digital dan pemasaran pengunjung mereka, akan memperkuat keupayaan sedia ada kami dan membolehkan kami terus memacu pembangunan dalam mencipta pengalaman pengunjung yang lebih baik dan terhubung.”

Pengurus Besar Displayplan Scott Morris berkata: 
“Kami gembira untuk menyertai HH Global pada masa yang menarik ini dalam perjalanan pertumbuhan mereka. Pengambilalihan ini mewakili peluang yang hebat dan tanda penting bagi Displayplan.

Kami telah mencapai kejayaan dan pengiktirafan yang hebat selama 40 tahun yang lalu, yang merupakan kesaksian kepada pasukan cemerlang yang telah kami cipta dan portfolio pelanggan yang mengkagumkan yang telah kami peroleh tetapi sudah tiba masanya bagi kami memasuki fasa pertumbuhan berikutnya untuk orang kami dan untuk pelanggan kami.

Rakan pemegang saham saya, Neil Campbell, akan bersara daripada perniagaan selepas +30 tahun dan saya ingin mengakui sumbangannya dalam membina Displayplan menjadi perniagaan pemimpin kategori yang ia adalah hari ini.

Saya juga ingin mengakui rakan pasangan modal ventura kami, YFM Equity Partners, dan British Smaller Companies VCTs, untuk sokongan dan panduan luar biasa mereka selama 12 tahun terakhir dalam usaha yang sama. Ini telah menjadi perjalanan yang luar biasa.

Penggabungan perniagaan kami akan menyediakan portfolio pelanggan runcit kami yang mengkagumkan dengan akses kepada perkhidmatan yang dipertingkatkan, penyelesaian yang lebih luas, kepakaran dan keupayaan yang lebih mendalam dan peluang kerjaya yang diperluaskan untuk pasukan kami. 

Kami gembira tentang langkah berikutnya dalam perjalanan kami bersama HH Global dan kami bersedia untuk bekerja dengan rakan baru kami.”

Kristian Elgey, Ketua Pegawai Eksekutif di HH Global berkata:
“M+A adalah alat pertumbuhan penting bagi kami kerana kami terus berkembang dan mempertingkatkan penyelesaian kami untuk menyampaikan impak yang lebih besar dalam menyokong ambisi pertumbuhan pelanggan kami. Pengambilalihan ini adalah contoh yang hebat bagi peluang untuk menambah keupayaan yang komplementari dan bakat kepada HH Global untuk mempertingkatkan penyelesaian yang telah ditubuhkan.

Ketika kami bergerak ke arah penyelesaian, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pasukan yang terlibat di kedua-dua belah. Dedikasi yang terlibat dalam membawa satu proses seperti ini dari perbualan awal hingga keputusan yang berjaya adalah signifikan, dan saya bersedia untuk menyambut rakan baru kami dan membawa keupayaan yang dipertingkatkan kepada hidup bagi pelanggan kami.”

Transaksi ini tertakluk kepada proses undang-undang lanjutan, yang dijangka selesai pada 29 Februari 2024.

Mengenai HH Global 
Ditubuhkan pada 1991, HH Global adalah pemimpin global dalam penerbitan kreatif yang dikuasakan teknologi dan perolehan. Mereka memperkasakan kempen pemasaran pelanggan melalui kepimpinan pengeluaran dan perolehan tanpa saingan dan keupayaan kemampanan paling maju yang tersedia. Semuanya dilaksanakan pada skala melalui teknologi terkemuka dan kepakaran bersemangat ahli mereka.

HH Global mempunyai +4,500 pakar di lebih 60 negara dan di setiap pasaran di seluruh dunia. Dengan rekod kejayaan selama 30 tahun, mereka membantu jenama global terbesar, paling menarik dan progresif mencapai pertumbuhan yang lebih kuat dan lebih mampan. Melalui setiap saluran. Pada kelajuan perniagaan moden.

Dengan rantaian bekalan tanpa persaingan, suatu set alat teknologi yang berkembang dan wawasan data – mereka menjadikan idea-idea cemerlang pelanggan mereka tidak terlepas di mana-mana.

Mengenai Displayplan
Displayplan adalah pembekal British yang dimiliki dan beribu pejabat di UK dengan sejarah kuat selama 40 tahun dalam bekerja dengan pengedar dan jenama terkemuka untuk mereka bentuk dan membangunkan pengalaman stor yang didorong wawasan.

Dari ibu pejabat UK mereka di Hertfordshire dan dengan sumber serantau di seluruh dunia, mereka menyediakan campuran pengurusan projek peralatan runcit berpengalaman dengan pakar bagi penyelesaian digital dan AV untuk menyampaikan pengalaman stor pemimpin pasaran yang meningkatkan kelajuan membuat keputusan pengunjung, meningkatkan pengalaman pelanggan dan mengurangkan geseran dalam proses membeli.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.