(SeaPRwire) –   MELBOURNE, Australia, Feb. 7, 2024 — PaperCut telah mengumumkan bahawa ia telah mencapai pensijilan B Corp, pengesahan bebas terhadap komitmen jangka panjangnya terhadap kelestarian dan tanggungjawab sosial. Syarikat-syarikat B Corp yang disahkan diiktiraf sebagai pemimpin dalam gerakan global untuk ekonomi yang inklusif, adil dan boleh dipulihkan.

Antara lain, pengiktirafan ini mengakui bagaimana, selama 25 tahun lepas, PaperCut telah membantu lebih daripada 100 juta pengguna dari 100,000 organisasi di 195 negara untuk mengurangkan sisa. Selain menyediakan pengalaman mencetak yang selamat dan mudah, penyelesaian PaperCut telah membolehkan pelanggan untuk mencegah 3.2B halaman daripada dicetak, yang bersamaan dengan 386,391 pokok yang diselamatkan sepanjang dua setengah dekad terakhir.

Pengesahan B Corp memberi manfaat kepada pelanggan PaperCut kerana ia adalah bukti bebas terhadap langkah-langkah yang diambil PaperCut untuk memastikan kelestarian pada masa organisasi berusaha untuk memenuhi Sasaran Sifar Bersih dan matlamat ESG yang lebih ketat.

Berkenaan pencapaian ini, Chris Dance, CEO dan pengasas bersama PaperCut, mengulas:

“Bagi PaperCut, mencapai pensijilan B Corp adalah seperti membuka tahap baru dalam permainan kegemaran kami. Ia bukan hanya lencana; ia adalah kesaksian terhadap kasih sayang kami untuk pembelajaran berterusan dan peningkatan. “

Manfaat tambahan pensijilan B Corp adalah ia membantu organisasi yang disahkan untuk menarik dan memelihara staf berharga dalam pasaran pekerjaan yang semakin dipengaruhi oleh kepercayaan majikan di seluruh spektrum ESG.

Kesan kumulatif lebih banyak organisasi yang menerima pengesahan B Corp mempunyai kesan jangka panjang yang positif yang memberi manfaat kepada semua orang, masyarakat dan planet secara keseluruhan.

“Kami sentiasa dikenali sebagai ‘orang percetakan ramah alam’, tetapi cerita kami lebih dari itu,” kata Chris. “B Corp membantu kami mempamerkan dedikasi kami tidak hanya kepada alam sekitar, tetapi juga kepada masyarakat yang dinamik, persekitaran pembelajaran yang dinamik, dan budaya kerja yang menggalakkan. Pensijilan ini bukan hanya tentang perniagaan; ia tentang menjadi organisasi holistik yang peduli. Ini sangat bersesuaian, terutamanya dengan pelanggan kami yang berpusat komuniti seperti sekolah dan universiti. Ia janji bahawa kami sentiasa menetapkan matlamat, melangkaui sempadan, dan berperanan dalam mencipta dunia yang lebih baik – DAN menikmati prosesnya sepenuhnya! “

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.