(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 9 Februari 2024 — , cabang pelaburan bagi bursa kripto terkemuka dan syarikat teknologi Web3 OKX, gembira mengumumkan perkongsian pelaburan mereka dengan , pasukan di sebalik Merlin Chain, Bitcoin Layer 2 tulen.

Buat masa ini Bitmap Tech memiliki jumlah nilai pasaran keseluruhan yang melebihi US$500 juta. Koleksi BRC-420 ‘Blue Box’ mereka telah menjadi salah satu aset Ordinal yang paling dicari-cari.

Merlin Chain, barisan produk anak syarikat Bitmap Tech, ialah Bitcoin Layer 2 yang mengintegrasikan rangkaian ZK-Rollup, rangkaian Oracle terdesentralisasi dan modul bukti penipuan BTC rantaian. Ia bertujuan untuk memperkasa aset, protokol dan produk asli Bitcoin pada Layer 1 melalui rangkaian Layer 2nya, berusaha untuk “menjadikan Bitcoin menyeronokkan kembali”.

Bitmap Tech dan Merlin Chain telah membangunkan komuniti pengikut penting di seluruh dunia melalui pengalaman projek terdahulu. Sementara Merlin Chain merancang untuk menyokong pelbagai aset Layer 1 BTC asli, termasuk BRC-20, BRC-420, ARC-20, Bitmap dan lagi, banyak komuniti yang dikaitkan dengan aset inskripsi ini mengikuti perkembangan Merlin Chain dengan bersemangat. Perhatian ini menyumbang dengan penting kepada pengaruh dan keghairahan Merlin Chain.

Pelaburan OKX Ventures akan membolehkan pasukan Bitmap Tech memperkaya lagi ekosistem Bitcoin dan meningkatkan kecairan keseluruhan. Merlin Chain telah membangunkan ekosistem DApp yang kukuh dan sedang merancang peluasan selanjutnya.

Pengasas OKX Ventures Dora Yue berkata: “Penumpuan Bitmap Tech untuk membawa idea inovatif kepada Bitcoin melengkapi visi kami di OKX Ventures. Kami mempunyai harapan yang tinggi untuk Bitmap Tech mengintegrasikan lebih banyak perkhidmatan Bitcoin asli dan komprehensif. Dedikasi pasukan yang tidak tergoyahkan untuk mengutamakan pengalaman mesra pengguna, memupuk inovasi dan menyumbang kepada dinamisme keseluruhan ekosistem Merlin Chain adalah satu pujian.

Dengan adanya Merlin Chain, kami di OKX Ventures tidak mungkin lebih teruja mengenai pelaburan kami dalam Bitmap Tech. Pelaburan strategik ini membolehkan kami berdua menjadikan impak transformatif kepada landskap Bitcoin dan meningkatkan dengan ketara pengalaman Bitcoin untuk pengguna, memberikan nilai yang tidak terhingga dan potensi kepada komuniti kripto.”

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Perihal OKX Ventures

OKX Ventures ialah cabang pelaburan bagi bursa kripto terkemuka global dan syarikat teknologi Web3 OKX, dengan komitmen pelaburan awal sebesar USD100 juta. Ia memberi tumpuan dalam menerokai projek rantaian blok terbaik pada skala global, menyokong inovasi teknologi rantaian blok canggih, mempromosikan perkembangan industri rantaian blok global yang sihat, dan melabur dalam nilai struktur jangka panjang.

Melalui komitmennya untuk menyokong usahawan yang menyumbang kepada pembangunan industri rantaian blok, OKX Ventures membantu membina syarikat-syarikat inovatif dan membawa sumber global serta pengalaman sejarah kepada projek rantaian blok.

Ketahui lebih lanjut mengenai OKX Ventures.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.