• Nilai jenama Hyundai Motor mencapai US$20.4 billion dalam ‘Jenama Global Terbaik 2023’ Interbrand, meningkat dalam penilaian selama 13 tahun berturut-turut
  • Ini mewakili peningkatan tahunan ketiga tertinggi daripada 100 jenama
  • Kedudukan jenama meningkat daripada 35 ke 32 — peningkatan kedudukan pertama sejak 2016, menggariskan peranan pemimpin Hyundai Motor dalam perubahan paradigma industri automotif
  • Penilaian positif Interbrand disebabkan oleh aktiviti jenama mengenai kesamarataan dan kelestarian serta kelincahan dalam menangani perubahan keperluan pengguna
  • Wawasan mobiliti masa depan berorientasikan jenama, disokong oleh barisan kenderaan elektriknya yang memenangi anugerah dan wawasan hidrogennya, menunjukkan potensi kejayaan lanjut

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 21 Nov. 2023 — Hyundai Motor Company hari ini mengumumkan bahawa nilai jenamanya mencapai US$20.4 billion dalam Interbrand ‘Jenama Global Terbaik 2023’, meningkat dalam penilaian selama 13 tahun berturut-turut. Ini mewakili peningkatan tahunan ketiga tertinggi daripada 100 jenama. Kedudukan jenama syarikat meningkat daripada 35 ke 32 — peningkatan kedudukan pertama sejak 2016, berdasarkan sebahagiannya kepada percepatan elektrifikasi dan wawasan mobiliti masa depan Hyundai Motor.

Hyundai records an unprecedented increase in brand value
Hyundai records an unprecedented increase in brand value

Pada 2014, nilai jenama Hyundai Motor mencapai US$10 billion, dan untuk enam tahun pertama, penilaian syarikat meningkat US$4 billion. Walau bagaimanapun, berikutan perlantikan Euisun Chung sebagai Pengerusi Eksekutif Kumpulan Hyundai Motor, penilaian syarikat telah meningkat US$6 billion dalam tempoh hanya tiga tahun. Sejak dimasukkan ke dalam ‘Jenama Global Terbaik’ Interbrand pada 2005 dengan penilaian US$3.5 billion, angka-angka telah berlipat ganda hampir enam kali.

Kejayaan Hyundai Motor yang dipercepatkan baru-baru ini boleh dikaitkan sebahagiannya kepada kepimpinan pasukan pengurusan tertinggi di bawah Pengerusi Eksekutif Chung. Mereka telah memainkan peranan penting dalam memandu arah strategik syarikat sebagai Pembekal Penyelesaian Mobiliti Pintar selari dengan visinya untuk ‘Kemajuan Untuk Kemanusiaan’.

“Dengan industri automotif mengalami transformasi, Hyundai Motor sedang mengkaji penyelesaian mobiliti masa depan untuk menangani keperluan pengguna yang berubah pantas,” kata Sungwon Jee, Naib Presiden Kanan dan Ketua Pemasaran Global Hyundai Motor Company. “Kami komited kepada masa depan yang lebih baik untuk seluruh manusia.”

“Syarikat Hyundai Motor sedang membuat kemajuan besar dalam memajukan visinya tentang ‘Kemajuan Untuk Kemanusiaan’ melalui jenama IONIQ,” kata wakil Interbrand. “Hyundai terus memberikan kesan dengan komunikasi tulus mengenai nilai-nilai asasi manusia seperti kelestarian. Kami menantikan pertumbuhan syarikat dalam industri automotif yang berubah.”

Maklumat lanjut mengenai Hyundai Motor boleh didapati di:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)