Nestl Caramac

Syarikat Nestlé baru-baru ini mengumumkan bahawa mereka tidak akan lagi mengeluarkan batang karamel mereka yang dikenali sebagai Caramac. Berita ini telah mengecewakan pengguna mereka dengan teruk.

London, United Kingdom 9 November 2023  – Syarikat makanan dan minuman Nestlé telah mengumumkan bahawa mereka akan menghentikan pengeluaran batang karamel Caramac mereka. Syarikat itu telah mengesahkan bahawa mereka menghentikan pengeluaran kerana jualan produk itu telah menurun selama bertahun-tahun. Mereka telah menyatakan bahawa ia adalah ‘keputusan yang sukar’ bagi mereka untuk mengambil.

Batang karamel khusus ini dilancarkan 64 tahun lalu. Ketika pelancarannya, produk ini menerima respon positif yang banyak. Kadar jualan juga telah sangat tinggi sepanjang tahun-tahun ini. Bungkusan merah dan kuning yang menariknya membuat batang karamel itu lebih baik lagi. Sebaik sahaja pelancaran, banyak syarikat pembuatan coklat lain mula membuat ‘coklat blonde’ mereka.

Selepas pengumuman itu, banyak orang telah berkongsi pandangan mereka. Pada X, pengguna telah berkata bahawa berita itu ‘merosakkan hari saya’. Sebaliknya, seorang lagi telah menyatakan ‘Rehat dengan aman Caramac’. Ramai orang sangat kecewa selepas berita itu. Tetapi beberapa telah berkata seperti ‘Tidak sedar mereka masih ada, tidak nampak salah satu selama bertahun-tahun’.

Sebuah bakery dari Scotland menggunakan batang karamel ini dalam kek pastri mereka dan pengumuman ini telah menjadi ‘hari yang sedih’ bagi mereka. Mereka juga telah berkata bahawa kerana syarikat itu menghentikan pengeluaran, maka orang akan menumpukannya sebanyak mungkin. Mereka juga berkata ‘Ia telah dibatalkan jadi saya membeli sebanyak kotak yang saya boleh! Mereka patut bertahan lama (saya harap) tetapi sebaik sahaja mereka habis, tidak akan ada Caramac eclairs lagi!’

Semasa mengumumkan, Nestlé juga menyatakan ‘Kami tahu peminat akan kecewa untuk melihatnya pergi, tetapi perubahan ini akan membolehkan kami untuk memberi tumpuan kepada jenama terbaik kami, serta membangunkan inovasi baharu yang menyeronokkan lidah pengguna’. Oleh itu, boleh dikatakan bahawa syarikat itu pasti akan bekerja pada perkara-perkara yang cukup untuk mengisi kekosongan ini.

Pos Nestlé ini telah mendapat lebih daripada 3000 komen. Dan jelas betapa orang telah suka produk khusus ini. Seorang lagi juga berkata mereka harus memulakan petisyen untuk tidak menghentikan produk itu. Mungkin pada masa hadapan, Nestlé akan datang dengan perkara-perkara baharu untuk mengganti pelanggan mereka.

Media Contact

Daniel Martin

dm3805508@gmail.com

Sumber :Daniel Martin