(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 31, 2024 — Shanghai Electric (“the Company”, SEHK:2727, SSE:601727) mengumumkan bahawa Nency Solar Technology (Nantong) Co., Ltd. (“Nency Solar“), sayap tenaga suria Shanghai Electric, telah dianugerahkan pensijilan IEC 61215: 2021 dan IEC 61730: 2023 untuk modul fotovoltaik (PV) kaca ganda jenis n-nya. Pensijilan dianugerahkan oleh badan pengujian, pemeriksaan dan pensijilan global TÜV SÜD, berikutan penilaian mendalam yang direka untuk menguji dan mengesahkan prestasi, keselamatan, jangka hayat perkhidmatan dan kebolehpercayaan modul suria, di mana produk itu mencatat keputusan cemerlang.

 

Shanghai Electric’s N-Type Double Glass Module Receives TÜV Süd Certification.

Pencapaian baru ini, yang mengesahkan kehebatan Shanghai Electric dalam teknologi suria, menambah kredibiliti Syarikat dari segi kualiti produk dan fungsinya ketika ia terus meningkatkan pelaburan dalam P&P untuk meningkatkan inovasi teknologinya dan memperkukuh kedudukannya dalam industri tenaga boleh diperbaharui, membuka jalan untuk pembangunan produk suria yang lebih cekap, boleh dipercayai dan berprestasi tinggi yang membantu dunia mempercepatkan peralihan ke masa depan yang lebih hijau.

Dilancarkan pada tahun 2023, modul suria kaca ganda jenis n Nency Solar Technology (Nantong) Co., Ltd. (“Nency Solar“) merupakan produk pertama dibuat oleh syarikat dalam usaha terbarunya untuk membangunkan modul suria berkecekapan tinggi, menandakan langkah penting dalam perjalanannya untuk meningkatkan teknologi suria. Modul itu menawarkan output kuasa sehingga 630W, kadar kecekapan 3% dan bifasialiti tinggi, dengan kelebihan termasuk pekali suhu rendah, kemerosotan terangsang cahaya (LID) dan kemerosotan terangsang potensial (PID) yang rendah, meningkatkan kepelbagaian dan masa perkhidmatan lama, serta ketahanan dalam keadaan cuaca yang melampau.

Menandakan pencapaian landasan dalam pelan kerja produk tenaga baharu Shanghai Electric, pelancaran modul suria ini menggariskan autonomi Syarikat dalam pengeluaran dan pembangunan PV, langkah besar yang menggerakkan usahanya ke arah pembangunan hijau, rendah karbon dan berkualiti tinggi dan meletakkan asas penting untuk ekspansi globalnya.

Nency Solar, anak syarikat milik penuh Shanghai Electric, ditubuhkan pada Jun 2023, berikutan persetujuan antara Shanghai Electric dan Kerajaan Daerah Haimen, Bandar Nantong. Persetujuan itu membenarkan Syarikat menubuhkan asas pengeluaran dan P&P suria di bandar itu. Projek itu memperkenalkan kerjasama antara Bandar Nantong dan syarikat itu, bertujuan untuk mengkaji model pembangunan baharu yang mempercepatkan pertumbuhan sektor suria. Dengan matlamat mencapai kapasiti pengeluaran 4.8GW untuk modul suria heterojunksi berkecekapan tinggi (HJT), penubuhan Nency Solar bertujuan mengubah Nantong kepada pusat PV, yang penting dalam membolehkan bandar itu mencapai penaiktarafan industri.

Pada Ogos 2023, Nency Solar dan TÜV SÜD memulakan perkongsian strategik yang memberi tumpuan kepada inovasi PV, meliputi projek seperti pengujian produk, pensijilan, perkhidmatan pengetahuan dan latihan. Kedua-dua pihak akan berganding bahu untuk mengkaji teknologi karbon neutral dan memanfaatkan sumber dan kepakaran masing-masing dalam bidang seperti rantai industri, sistem piawaian dan integrasi industri dan kewangan.

Perkongsian perniagaan itu akan membolehkan mereka membangunkan piawaian industri untuk teknologi modul berkecekapan tinggi jenis N yang membantu menilai dan mengesahkan kebolehpercayaan modul dalam persekitaran dunia sebenar. Mereka juga akan menjalankan projek untuk menilai aplikasi dan pelepasan karbon modul jenis N dalam stesen kuasa suria luar. Memandang ke hadapan, Shanghai Electric bertujuan untuk mengukuhkan pencapaian teknikalnya untuk mencetuskan inovasi dalam produk tenaga baharu. Dengan matlamat meningkatkan jejak globalnya dengan meluaskan perkongsian dalam sektor tenaga, Syarikat bercadang melabur lebih sumber untuk mengkaji teknologi baharu bagi membantu memacu kemajuan sektor, memberdayakan negara di seluruh dunia untuk mencapai sasaran karbon mereka dengan penyelesaian terkini.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.