(SeaPRwire) –   Pertemuan pelaburan pelombong global akan berjalan dalam perkongsian dengan Rule Investment Media

SYDNEY, 9 Februari 2024 — Berikutan kejayaan persidangan pelabur MiningNews Select yang pertama di Perth tahun lalu, penyedia maklumat sumber utama Aspermont Ltd telah meluaskan tawaran pada tahun 2024 dengan memasukkan bahagian Sydney, dan mengalu-alukan legenda pelaburan sumber Rick Rule sebagai rakan kongsi.

Berjalan selama dua hari (17-18 Mac), MiningNews Select Sydney akan mempertemukan komuniti pelabur Australia dengan beberapa saham perlombongan junior yang paling menjanjikan yang disenaraikan pada ASX, yang kesemuanya banyak terdedah kepada lonjakan harga komoditi yang tertunggak didorong oleh peralihan tenaga.

Beberapa daripada penceramah utama termasuk:

  • Eddie Rigg, Pengerusi Eksekutif, Ketua ECM,Argonaut
  • Guy Keller, Pengurus Portfolio, Strategi Peluang Tenaga Nuklear Tribeca, Rakan Tribeca Investment
  • Brett Beatty, Rakan Kongsi, MD Australia, Ketua Pasukan Pelaburan, Dana Modal Sumber

Acara ini telah mengesahkan pelabur utama dalam sektor sumber, termasuk RFC Ambrian, EMR Capital, Pelaburan Modal Longreach, Sumber Asli Modal Terra, Pengurusan Aset Eden dan EquitiesFirst.

Tambahan pula, beberapa korporat perlombongan yang menyampaikan pada acara tersebut termasuk: Alma Metals, PolarX, Maximus Resources, Helix Resources, Elevate Uranium, Impact Minerals dan Emmerson Resources.

Acara pelancaran tahun lalu di Perth menyaksikan lebih daripada 250 pelabur runcit, kaya, pejabat keluarga dan institusi secara langsung terlibat dengan pasukan pengurusan daripada 30-lebih peluang perlombongan bermodal rendah. Lebih daripada 500 mesyuarat difasilitasi sepanjang persidangan.

MiningNews Select Sydney berjanji untuk menyampaikan nilai yang sama, dan Aspermont sedang berusaha untuk mengembangkan pengalaman bagi mereka yang kembali ke Perth untuk acara tersebut bagi lawatan kedua di ibu kota sumber Australia pada 17-18 Jun.

MiningNews Select Perth akan sekali lagi berkongsi lokasi dengan siri persidangan operasi Aspermont, Future of Mining, dengan wakil dari kedua-dua persidangan merentasi penonton. Tahun lalu, seramai 1,500 wakil berhubung melalui forum bersama.

Acara MiningNews Select lahir dari pengumpulan pembiayaan utama Aspermont di LondonMining Journal Select, yang akan berlaku pada 1-2 Julai tahun ini. Acara senior London menjangkakan untuk menganjurkan sekitar 200 pelabur institusi dan pejabat keluarga yang akan menonton persembahan daripada sekitar 20 syarikat peringkat pembangunan, yang dipilih dengan teliti oleh pasukan penyelidikan Mining Journal Intelligence. Peneroka juga akan mengadakan mesyuarat.

Buat pertama kalinya, ketiga-tiga acara pembiayaan Aspermont akan bekerjasama dengan Rule Investment Media untuk memperkayakan program dan mendalamkan pelabur. Ketua eksekutif Rule Investment Media Rick Rule akan menyertai pasukan Mining Journal dan MiningNews.net di atas pentas untuk menyampaikan dan menemu bual eksekutif utama dari beberapa kumpulan perlombongan yang paling terkenal dan bernilai pelaburan di dunia. Temu bual digital dan pembentangan syarikat juga akan disediakan untuk 80,000 pelabur yang mengikuti Rule.

Rule akan bekerjasama dengan pasukan editorial dan penyelidikan Aspermont untuk membantu membina agenda yang berfokus kepada trend komoditi semasa, strategi pelaburan berlawanan arah, pengurusan risiko dan pergerakan dalam pasaran modal. Perbincangan dan panel utama ini akan melengkapkan pembentangan syarikat.

Ketua eksekutif Aspermont Alex Kent: “Perkongsian Rule Investment Media dengan acara pembiayaan Aspermont mempersatukan gergasi pelaburan sumber asli Amerika Utara dan penerbitan kewangan perlombongan yang paling lama berlangsung dan paling berwibawa di dunia, dengan pangkalan mereka di London dan Australia – ia adalah gabungan yang mampu mempengaruhi pelaburan sumber global secara material pada masa hadapan.”

Pasukan editorial The Mining Journal akan memainkan peranan dalam Simposium Rule Rule Investment Media, yang dijadualkan pada 7-11 Julai di Boca Raton, Florida. Simposium ini juga akan diperkuatkan oleh saluran pengagihan global Aspermont dan hubungan industri.

Terdapat rancangan untuk memperluaskan format persidangan pada tahun-tahun akan datang apabila perkongsian tersebut matang.

Butiran Acara dan Pendaftaran

Persidangan MiningNews Select akan diadakan selama dua hari, bermula pada 18 Mac (Isnin) dari 9:00 pagi hingga 5:25 petang dan berterusan hingga 19 Mac (Selasa) dari 9:00 pagi hingga 3:40 petang di Pan Pacific Perth.

Untuk maklumat lanjut, sila layari

Mengenai Aspermont:

Aspermont ialah kumpulan media global yang merupakan peneraju yang unggul dalam penyediaan kandungan berbayar dan persidangan dalam semua bidang industri perlombongan dan tenaga. Dengan jenama penerbitan terkemuka seperti Mining Journal, Mining News, Mining Magazine dan Australia’s Mining Monthly, dan Events yang berjaya termasuk Future of Mining Series, Mining Journal Select dan banyak lagi, Aspermont berada di barisan hadapan perkembangan industri dan merupakan jenama yang diiktiraf dan dihormati. Aspermont disenaraikan di Bursa Saham Australia dan dipetik di Bursa Saham Frankfurt. Ia juga dipetik di Tradegate dan bursa serantau Jerman yang lain. Syarikat ini mempunyai pejabat di UK, Australia, Brazil, USA, Canada, Singapore dan the Philippines.

Hubungan Media:

Bilal Azmat Head of Marketing, Aspermont
 
+44 208 187 2308

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.