(SeaPRwire) –   Sambutan Bakat: anugerah terkemuka ini mengiktiraf pemikir pemasaran yang berkesan secara tempatan dan mengubah dunia secara global

SINGAPURA, 2 Feb 2024 — MMA Global APAC, sangat gembira untuk menyambut 12th SMARTIESTM APAC Awards, anugerah pemasaran pertama di dunia yang menghargai dan memberi penghargaan kepada inovasi luar biasa yang menghasilkan kesan perniagaan yang besar di seluruh Asia Pasifik, yang dipersembahkan dengan upacara yang menakjubkan di Hotel JW Marriott Singapore South Beach. Pemenang SMARTIESTM 2023 akan ditampilkan dalam Indeks Kesan Perniagaan MMA (BII) – indeks global yang diakui yang mengenal pasti, memeringkat dan memberi anugerah kepada agensi, pengiklan, jenama dan pembekal penyelesaian teratas dalam industri.

Rohit Dadwal, CEO MMA Global APAC, dan Ketua Global SMARTIESTM Sedunia menyatakan, “Kami menyaksikan kehebatan pemasaran di seluruh rantau ini. Ucapan tahniah saya yang ikhlas kepada pemenang SMARTIESTM APAC tahun ini! Kami menghargai komitmen anda terhadap pemahaman budaya dan kesan komuniti, yang menjanjikan masa depan yang lebih cerah untuk pemasaran di Asia Pasifik.”

Lihat Galeri Pemenang SMARTIESTM APAC 2023 lengkap, dan senarai hakim.

Tugas untuk menetapkan piawaian kecemerlangan pemasaran di Asia Pasifik diketuai oleh juri berkelas dunia berjumlah 29 orang pemasar berprofil tinggi dari SMARTIESTM APAC 2023. Diketuai oleh ikon industri seperti Richa Goswami, Ketua Pemasaran Kumpulan Fidelity International, Caroline Foo, Presiden Pengarah Shiseido Cosmetics Indonesia dan Tran Tue Tri, CEO Pharmacity Vietnam.

Menyatakan keghairahan dan penghargaan terhadap kualiti tinggi sumbangan yang dilihat tahun ini, Richa Goswami, Ketua Pemasaran Kumpulan di Fidelity International dan ahli juri SMARTIESTM APAC, menyatakan: “Ucapan tahniah yang luar biasa kepada pemenang cemerlang Anugerah SMARTIES APAC 2023! Karya kelas dunia ini menunjukkan kuasa pemasaran inovatif yang luar biasa untuk memecahkan kekeliruan. Kami menyokong sepenuhnya penghargaan ini kerana kami menyambut bakat pembina rintangan di APAC yang memimpin inovasi dan kebolehan cipta yang tiada tandingan dalam industri. Piawaian telah ditingkatkan sekali lagi berkat pemikir pemasaran ini! Ia sentiasa perkongsian yang bermain di antara jenama dan agensi yang bermimpi dan melaksanakan karya hebat, jadi sekali lagi ucapan tahniah yang ikhlas. Terus bermimpi!!”

Juri berbilang rantau ini terdiri daripada pemimpin pemasaran serantau yang secara teliti menilai lebih 100 sumbangan melangkaui sempadan dalam enam saluran: Pemasaran Berteraskan Tujuan, Kesan Pemasaran, Media Kesan, Pemasaran Teknologi Puncak, pemasaran e-dagang dan kreatif.

Pemenang tahun ini melangkaui sempadan dengan menunjukkan kebolehan cipta luar biasa, menyesuaikan strategi global, dan melaksanakan pendekatan tempatan yang halus yang beresonansi di pasaran pelbagai APAC – pencapaian luar biasa di tengah ketidakpastian ekonomi.

SMARTIES APAC 2023
SMARTIES APAC 2023

24 Anugerah Emas, 30 Perak dan 25 Gangsa dianugerahkan, serta 12 anugerah industri khas:

PMAX memenangi pengiktirafan yang layak sebagai Agensi Digital Tahun Ini, Bobble AI Media dinobatkan sebagai Syarikat Teknologi Memudahkan Tahun Ini dan Media.Monks membawa pulang Agensi Khas Tahun Ini yang berprestij.

Grab, bersama kuasa kreatif Leo Burnett Indonesia, mencapai pengiktirafan tertinggi sebagai Penerbit Tahun Ini dan Agensi Kreatif Tahun Ini, masing-masing. Wavemaker Indonesia mengesahkan gelaran Agensi Media Tahun Ini, manakala Mindshare dihormati sebagai Jaringan Agensi Tahun Ini untuk usahanya yang memberikan kesan serantau.

Jenama ikonik Oreo memenangi Jenama Tahun Ini untuk pemasarannya di APAC yang beresonansi secara tempatan walaupun dalam cabaran. Grab memenangi anugerah Jenama Paling Berdaya Tahan untuk terus memberikan perkhidmatan kepada pengguna serantau walaupun dalam keadaan sukar. Mondelez International dinobatkan sebagai Pengiklan Tahun Ini untuk kempen cemerlang dan bersesuaian di seluruh Asia Pasifik.

Akhirnya, kempen “BLACKPINK In Your Oreo” yang menyepadukan budaya K-Pop dengan sempurna memenangi anugerah Best in Show/Grand Prix yang diingini, menunjukkan kuasa perkongsian kreatif dalam landskap pemasaran hari ini.

Caroline Foo, Presiden Pengarah Shiseido Cosmetics Indonesia berkomen: “Menjadi hakim di SMARTIESTM APAC yang berprestij setiap tahun adalah satu keistimewaan – tetapi 2023 membuktikan ia satu tontonan luar biasa inovasi pemasaran Asia Pasifik. Ucapan tahniah ikhlas saya kepada pemenang cemerlang ini! Bakat luar biasa yang dipamerkan memberi saya keyakinan yang besar terhadap masa depan cerah industri kita.”

SMARTIES MMA kini dijalankan di 17 pasaran global dan 6 pasaran di APAC, termasuk India, China, Vietnam, Indonesia, Filipina, dan Thailand, dengan program serantau, APAC, berpusat di Singapura.

Mengenai MMA Global
Terdiri daripada lebih 800 syarikat ahli di seluruh dunia dan 15 pejabat serantau, MMA adalah satu-satunya persatuan perdagangan pemasaran yang menggabungkan seluruh ekosistem pemasar, MarTech dan syarikat media yang bekerjasama untuk merekabentuk masa depan pemasaran, sambil terus menghasilkan pertumbuhan hari ini.

Ketahui lebih lanjut mengenai MMA Global di

Hubungi Media:
My Nguyen, Pengarah Pemasaran MMA Global APAC
E-mel:
Telefon Bimbit: +84 914 30 33 66

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.