(SeaPRwire) –   Pemimpin global pengurusan aset dan pelaburan alternatif akan menyertai pengurus pelaburan modal semula jadi terbesar di dunia 4 Mac

TORONTO, 7 Februari 2024   — Manulife Investment Management (Manulife IM), pengurus aset global yang melayani 17 juta pelabur, hari ini telah mengumumkan Anne Valentine Andrews akan menyertai firma pada 4 Mac sebagai Ketua Global Pasaran Persendirian. 

Dengan lebih daripada 25 tahun pengalaman dalam pengurusan aset dan pelaburan alternatif, Puan Valentine Andrews akan memimpin semua pasukan pelaburan dan menetapkan strategi keseluruhan, pembangunan perniagaan dan pertumbuhan perniagaan pasaran persendirian Manulife IM. Beliau dan pasukannya juga akan bekerja rapat dengan kumpulan produk global firma dan pemimpin perniagaan untuk memajukan inovasi produk pasaran persendirian di seluruh saluran Institusi, Runcit dan Persaraan. Berpusat di New York, Puan Valentine Andrews akan melapor kepada Paul Lorentz, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Manulife IM. 

“Kami gembira menyambut Anne ke firma kami memandangkan kepakarannya dan latar belakang alternatif yang mendalam,” kata Lorentz. “Kami yakin kepimpinannya akan mempercepatkan pertumbuhan platform pasaran persendirian kami dan memberikan lebih untuk pelanggan kami. Pelabur individu dan institusi sama-sama menuntut akses yang lebih meluas ke pasaran persendirian untuk memperkukuh portfolio mereka, mencari sumber alpha yang pelbagai, dan mencapai matlamat pelaburan mereka. Kami komited kepada pengembangan berterusan platform pasaran persendirian global kami untuk membantu pelanggan kami mengejar peluang-peluang pulangan jangka panjang yang menarik.”

Puan Valentine Andrews menyertai Manulife IM dari BlackRock, di mana beliau menghabiskan sembilan tahun terakhir, baru-baru ini memegang jawatan Pengarah Urusan, Ketua Global Infrastruktur dan Hartanah. Di bawah kepimpinannya, BlackRock menjadi pengurus infrastruktur teratas 10 dan pengurus hartanah teratas 50 berdasarkan AUM. Pada BlackRock, Puan Valentine Andrews berkhidmat dalam Jawatankuasa Pengurusan Globalnya, Jawatankuasa Modal Manusia, dan Jawatankuasa Eksekutif Hartanah Swasta Global. Sebelum BlackRock, beliau merupakan Pengarah Bersama dan Ketua Operasi untuk platform Infrastruktur Morgan Stanley dan bekerja di Macquarie Bank di Melbourne dan New York. Selain kecekapan perniagaan dan komersial yang kuat, Puan Valentine Andrews juga merupakan penyokong aktif inisiatif kepelbagaian, keadilan dan penyertaan serta mempromosikan wanita dalam industri perkhidmatan kewangan.

“Saya gembira menyertai Manulife Investment Management untuk memimpin pasaran persendirian secara global,” kata Puan Valentine Andrews. “Firma mempunyai sejarah yang kukuh selama lebih satu abad dari akarnya sebagai penanggung insurans dan mempunyai asas prestasi pelaburan kelas dunia, pengurusan risiko, kelestarian, dan fokus kepada pelanggan. Keupayaan Manulife IM untuk mengurus aset alternatif bagi pelanggan dan dalam platform insuransnya membolehkan skala tambahan yang boleh mencipta inisiatif pembangunan produk dan peluang pelaburan bersama yang menarik. Saya berharap untuk bekerja bersama-sama pasukan untuk terus memberikan kepada pelanggan dan mempercepatkan pertumbuhan platform ini unik untuk menangkap.”

Manulife IM dan akaun amnya kini mengurus kira-kira $120 bilion USD aset pasaran persendirian1, seperti ekuiti persendirian, kredit persendirian, infrastruktur, hartanah, tanah hutan, dan pertanian, dan baru-baru ini dikenali sebagai pengurus pelaburan modal semula jadi terbesar di dunia.2 

Tentang Manulife Investment Management

Manulife Investment Management ialah jenama untuk segmen pengurusan harta dan aset global Manulife Financial Corporation. Misi kami ialah untuk membuat keputusan lebih mudah dan hidup lebih baik dengan memberdayakan pelabur untuk esok yang lebih baik. Menghidang lebih 17 juta individu, institusi, dan ahli pelan persaraan, kami percaya jangkauan global kami, perniagaan yang komplementari, dan kekuatan syarikat induk menempatkan kami untuk membantu pelabur memanfaatkan trend global muncul hari ini. Kami memberikan pelanggan akses kepada penyelesaian pelaburan awam dan persendirian merentasi ekuiti, pendapatan tetap, pelbagai aset, alternatif, dan berkaitan kelestarian seperti modal semula jadi untuk membantu mereka membuat keputusan kewangan yang lebih bermaklumat dan mencapai objektif pelaburan mereka. Tidak semua penawaran tersedia di semua bidang kuasa. Untuk maklumat tambahan, sila lawati .

____________________________________

1 Setakat 30 Sept 2023.

2 Kajian IPE setakat 1/29/2024. Kedudukan berdasarkan jumlah AUM Modal Semula Jadi keseluruhan, yang termasuk AUM hutan/tanah hutan dan pertanian/ladang. Syarikat diminta untuk memberikan AUM dan tarikh sebagai berbeza dari 12/31/2022 – 12/31/2023.

Hubungan Media: Luke Shane, , 857-206-2351; Elizabeth Bartlett, , 857-210-2286

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.