(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 21 November 2023 — Lufax Holding Ltd (“Lufax” atau “Syarikat”) (NYSE: LU dan HKEX: 6623), pemboleh perkhidmatan kewangan utama untuk pemilik perniagaan kecil di China, hari ini mengumumkan bahawa ia merancang untuk mengubah nisbah depositari saham Amerika Syarikatnya (“ADSs”) kepada saham biasa ( “Nisbah ADS”), nilai nominal US$0.00001 setiap saham, daripada Nisbah ADS semasa dua (2) ADSs kepada satu (1) saham biasa kepada Nisbah ADS baru satu (1) ADS kepada dua (2) saham biasa. Syarikat menjangkakan perubahan dalam Nisbah ADS akan berkuat kuasa pada atau sekitar 15 Disember 2023 ( “Tarikh Kuat Kuasa”).

Untuk pemegang ADS Lufax, perubahan dalam Nisbah ADS akan mempunyai kesan yang sama seperti pecahan saham ADS satu untuk empat. Pada Tarikh Kuat Kuasa, pemegang ADS dalam Sistem Pendaftaran Terus (“DRS”) dan dalam Pusat Pendaftaran Harta Deposit Amerika Syarikat (“DTC”) akan mempunyai ADS mereka ditukar secara automatik dan tidak perlu mengambil sebarang tindakan. Pertukaran setiap empat (4) ADS yang dipegang (semasa) untuk satu (1) ADS baru akan berlaku secara automatik, pada Tarikh Kuat Kuasa, dengan ADS yang dipegang dibatalkan dan ADS baru dikeluarkan oleh bank depositari. Tiada ADS pecahan baru akan dikeluarkan berkaitan dengan perubahan dalam Nisbah ADS. Sebaliknya, hak pecahan kepada ADS baru akan digabungkan dan dijual oleh bank depositari dan hasil tunai bersih daripada jualan hak pecahan ADS (selepas dikurangkan yuran, cukai dan perbelanjaan) akan didistribusikan kepada pemegang ADS berkenaan oleh bank depositari.

Perubahan dalam Nisbah ADS tidak akan memberi kesan kepada saham biasa Lufax, dan tiada saham biasa akan dikeluarkan atau dibatalkan berkaitan dengan perubahan dalam Nisbah ADS. ADS Lufax akan terus diperdagangkan di Bursa Saham New York di bawah simbol “LU.”

Akibat perubahan dalam Nisbah ADS, harga perdagangan ADS dijangka meningkat secara berkadaran, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga perdagangan ADS selepas perubahan dalam Nisbah ADS akan sama dengan atau lebih besar daripada empat kali harga perdagangan ADS sebelum perubahan.

Mengenai Lufax

Lufax ialah pemboleh kewangan utama untuk pemilik perniagaan kecil di China. Syarikat menawarkan produk pembiayaan yang direka terutamanya untuk memenuhi keperluan pemilik perniagaan kecil. Dalam melakukan ini, Syarikat telah menubuhkan hubungan dengan 91 institusi kewangan di China sebagai rakan pembiayaan dan penjamin kredit, kebanyakannya telah bekerjasama dengan Syarikat selama lebih tiga tahun.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi pernyataan prospektif. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan,” “dijangka,” “diramalkan,” “masa depan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan” dan pernyataan serupa. Pernyataan-pernyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Lufax, adalah pernyataan prospektif. Lufax telah berasaskan pernyataan prospektif ini sebahagian besarnya kepada jangkaan dan ramalan semasa tentang peristiwa dan trend kewangan, yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor-faktor lain, kesemuanya sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Syarikat. Pernyataan prospektif ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pernyataan mengenai matlamat dan strategi Lufax; perkembangan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan Lufax yang dijangka; perubahan yang dijangka dalam pendapatan, perbelanjaan dan pengeluaran Lufax; pertumbuhan yang dijangka untuk pembiayaan kredit runcit; jangkaan Lufax mengenai permintaan, dan penerimaan pasaran, perkhidmatannya; jangkaan Lufax mengenai hubungannya dengan peminjam, pelabur platform, sumber pembiayaan, pembekal produk dan rakan perniagaan lain; keadaan ekonomi dan perniagaan am dan dasar-dasar kerajaan dan peraturan yang berkaitan dengan industri yang dijalankan oleh Lufax. Pernyataan prospektif mengandungi risiko dan ketidakpastian. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan Lufax yang diajukan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini adalah pada tarikh pengumuman ini, dan Lufax tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana pernyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan Pelabur

Lufax Holding Ltd
E-mel:

ICR, LLC
Robin Yang
Tel: +1 (646) 308-0546
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)