• Penyatuan penyelidikan teknologi, pembangunan perniagaan dan organisasi operasi untuk mengukuhkan kerjasama untuk inovasi perniagaan berasaskan AI
  • Menyediakan enam penawaran AI generatif: ‘Enterprise Knowledge Intelligence’, ‘Visual Content Generation’, ‘Future Contact Center’, antara lain
  • Kerjasama berterusan dengan syarikat teknologi besar seperti Microsoft, Google dan Anthropic untuk mengekalkan kepimpinan dalam teknologi AI generatif Korea
  • Penubuhan senarai penyelesaian AI generatif yang merangkumi Platform DAP GenAI, multimodal DRAG, AI Coding dan lebih banyak lagi

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 5 Feb 2024 — LG CNS, syarikat pembangunan DX (Transformasi Digital) terkemuka, telah menubuhkan ‘Pusat AI’ yang dikhususkan untuk AI perniagaan melalui penyatuan organisasi penyelidikan teknologi AI, pembangunan perniagaan dan operasi.

LG CNS ‘AI Center’ Launching Ceremony (From right): CEO of LG CNS Shin Gyoon Hyun, AI Business Professional Leader Kyungil Kim, Head of AI Center Yohan Chin, Head of D&A Business Eddie Jang, Vice President of AI Research Institute Jooyoul Lee
LG CNS ‘AI Center’ Launching Ceremony (From right): CEO of LG CNS Shin Gyoon Hyun, AI Business Professional Leader Kyungil Kim, Head of AI Center Yohan Chin, Head of D&A Business Eddie Jang, Vice President of AI Research Institute Jooyoul Lee

LG CNS kini mengukuhkan operasi perkhidmatan AI generatifnya dengan Pusat AI yang baru di hadapan. Pusat ini mempamerkan ‘Unit Perniagaan AI Generatif’ yang dikhaskan untuk menjelajahi perniagaan AI generatif bekerjasama dengan pelanggan korporat, ‘Unit Perniagaan AI’ yang terlibat dalam operasi AI yang unik termasuk Future Contact Center (FCC), dan ‘Institut Penyelidikan AI’ yang terdiri daripada empat AI LAB khusus dalam bidang bahasa, penglihatan, kejuruteraan AI, penyelidikan berpusat data.

LG CNS menyediakan enam penyelesaian AI generatif: ‘Enterprise Knowledge Intelligence’, ‘Visual Content Generation’, ‘Digital Workspace Intelligence’, ‘FCC’, ‘Generative BI (Business Intelligence)’ dan ‘AI Coding.’

Bermula tahun ini, LG CNS mengambil langkah penting ke dalam pelbagai industri seperti kewangan, pembuatan, pengedaran dan sektor awam, dengan penekanan kuat kepada enam tawaran AI generatif utamanya. Syarikat ini aktif memajukan inisiatif seperti membangunkan perkhidmatan carian dokumen perniagaan menggunakan ChatGPT untuk bank terkemuka Korea dan mencipta perkhidmatan AI generatif untuk imej untuk melicinkan proses reka bentuk produk untuk syarikat pembuatan terkemuka Korea. LG CNS juga sedang berbincang dengan banyak syarikat mengenai penggunaan AI generatifnya.

Di garis hadapan sektor AI generatif Korea, LG CNS bekerjasama dengan beberapa syarikat teknologi global besar. Pada April 2023, syarikat ini mengadakan perkongsian dengan Microsoft dan sedang memajukan perniagaan, memanfaatkan ‘Azure OpenAI Service.’ Pada awal Ogos, melalui LG Technology Ventures, syarikat ini melabur dalam syarikat permulaan AS, Anthropic. Selain itu, LG CNS sedang aktif membincangkan strategi kerjasama AI generatif dengan Google Cloud dan AWS.

LG CNS telah membangunkan senarai penyelesaiannya sendiri untuk AI generatif, merangkumi platform DAP GenAI, multimodal Engine DRAG (Drawing dengan Generative AI) dan AI Coding, untuk menyediakan perkhidmatan AI generatif yang paling sesuai kepada pelanggan korporatnya.

‘DAP GenAI’ adalah platform yang pelanggan perniagaannya boleh gunakan untuk membangunkan perkhidmatan AI generatif dengan bahasa yang disesuaikan. Dengan memanfaatkan model AI hiperskala seperti OpenAI ‘GPT-4’, Anthropic ‘Claude’, Google ‘PaLM2’ dan Institut Penyelidikan AI LG ‘EXAONE’, LG CNS boleh mencipta perkhidmatan yang disesuaikan seperti ringkasan dokumen, produk cadangan dan penjanaan laporan, memenuhi keperluan dan situasi khusus pelanggan.

Selain itu, LG CNS telah membangunkan ‘DRAG’, AI generatif untuk imej berdasarkan keupayaan multimodal yang membenarkan pakar pemasaran dan orang bukan pakar mencipta imej bersesuaian tujuan, yang boleh mengurangkan jam kerja mereka. LG CNS juga memperkenalkan ‘AI Coding’, AI generatif untuk membangunkan kod yang menyokong pembangun membina sistem, aplikasi dan perkhidmatan. Dengan mematuhi piawaian pengkodan yang kerap digunakan, AI Coding meningkatkan produktiviti pembangun sebanyak lebih 30%.

Dalam tahun lepas, LG CNS telah melaksanakan lebih 20 Bukti Konsep (PoC) AI generatif bersama pelanggan perniagaannya. Sebagai contoh, untuk klien bank terkemuka, LG CNS membangunkan perkhidmatan yang menggunakan ChatGPT dalam bidang produk pelaburan khidmat pelanggan untuk membantu kakitangan bank dalam mengurusi pertanyaan pelanggan supaya mereka tidak perlu menghafal ratusan penerangan produk pelaburan.

“Kekuatan LG CNS terletak pada kerjasama rapat antara pasukan AI dan data kami yang berbakat, bekerja sama untuk meningkatkan perkhidmatan AI cemerlang yang kami tawarkan kepada pelanggan korporat kami,” kata Yohan Chin, ketua Pusat AI di Bahagian D&A (Analisis Data & AI) LG CNS. “Melalui Pusat AI ini, kami bertujuan untuk memaksimakan inovasi perniagaan untuk pelanggan perniagaan kami.”

Mengenai LG CNS

LG CNS adalah syarikat transformasi digital (DX) terkemuka di Korea yang terus melonjakkan pelbagai teknologi muncul seperti awan, AI generatif, data besar, kilang pintar, bandar pintar, logistik pintar dan pemasaran digital. Syarikat ini juga memimpin pasaran melalui projek integrasi sistem (SI) dan pengurusan sistem (SM) inovatif dalam kewangan, pembuatan, sektor awam dan pelbagai industri lain. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.